Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Νέα χαλάρωση στα capital controls έφερε η κυβέρνηση -Οχι στο όριο αναλήψεων

Νέα χαλάρωση στα capital controls ετοιμάζει η κυβέρνηση, μία ημέρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ σχετική υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με την απόφαση οι αλλαγές είναι οι εξής:

    Θα επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα λογαριασμού στα φυσικά πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν τραπεζικό λογαριασμό, όψεως ή καταθετικό,
    Θα επιτρέπεται η προσθήκη συνδικαιούχου σε λογαριασμό, μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID) σε τράπεζα. Μόνο προαπαιτούμενο θα είναι να μην υπάρχει άλλος λογαριασμός σε άλλη τράπεζα, οπότε θα ζητείται από τον εκάστοτε πελάτη να υπογράφει σχετική υπεύθυνη δήλωση.
    Θα επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσοστού 100%, αντί του 50% που ίσχυε, του χρηματικού ποσού το οποίο, μετά την 01/12/2017, μεταφέρεται από το εξωτερικό με μεταφορά πίστωσης σε ήδη υπάρχοντες λογαριασμούς, που τηρούνται σε ελληνική τράπεζα.
    Θα δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιούνται συναλλαγές από τα καταστήματα των τραπεζών για νομικά πρόσωπα ή επιτηδευματίες προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ, αντί των 10.000 που ίσχυε μέχρι σήμερα, η καθεμία τόσο ανά πελάτη όσο και ανά ημέρα.

Δείτε την απόφαση Τσακαλώτου

Δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 3976) η απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου με θέμα «Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων» .

Στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση των capital controls που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στις 17 Μαΐου 2017, η νέα υπουργική απόφαση έχει στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση φυσικών και νομικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Ειδικότερα με την απόφαση:

1. Επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα λογαριασμού στα φυσικά πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν τραπεζικό λογαριασμό, όψεως ή καταθετικό, καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε λογαριασμό, μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID) σε πιστωτικό ίδρυμα. Προϋπόθεση για το άνοιγμα λογαριασμού είναι η μη ύπαρξη διαθέσιμου λογαριασμού σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα του οποίου να είναι δικαιούχος, για το λόγο αυτό θα υποβάλλεται από τον αιτούντα σχετική υπεύθυνη δήλωση.

2. Επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσοστού 100%, αντί του 50% που ίσχυε, του χρηματικού ποσού το οποίο, μετά την 01/12/2017, μεταφέρεται από την αλλοδαπή με μεταφορά πίστωσης σε υφιστάμενους λογαριασμούς, που τηρούνται σε πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, με διαδικασία οριζόμενη από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών».

3. Επιτρέπονται συναλλαγές από τα καταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων για νομικά πρόσωπα ή επιτηδευματίες προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, αντί των 10.000 που ίσχυε μέχρι σήμερα, η καθεμία, ανά πελάτη, ανά ημέρα.

Οι ανωτέρω συναλλαγές ολοκληρώνονται κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα δηλώνουν ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα.

Διαβάστε την απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ σε μορφή PDF

Διαβάστε Περισσότερα »

Λύκος επιτέθηκε σε 25χρονο βοσκό στη Δαύλεια


Ήρθε αντιμέτωπος με αγέλη λύκων...

Στα πολλά περιστατικά επιθέσεων λύκων στα βουνά της Κεντρικής Ελλάδας και ειδικά στον Παρνασσό, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη πολύ σοβαρό, καθώς αυτή τη φορά σημειώθηκε σε βάρος 25χρονου βοσκού.

Η επίθεση έγινε σε κοπάδι κτηνοτρόφου στη Δαύλεια, όπου σύμφωνα με το θύμα κατέβηκαν περίπου 20 λύκοι. Στην προσπάθειά του να προστατέψει το κοπάδι του, ένας εξ αυτών του επιτέθηκε καταφέρνοντάς του σημάδια στα χέρια.

Μάλιστα αν ο ρουχισμός του δεν ήταν βαρύς ο τραυματισμός θα ήταν βαθύτερος και πιο επικίνδυνος.

Το θέμα απασχόλησε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων όπου εκδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης με την υπόσχεση ότι θα προωθήσουν το θέμα σε όλα τα αρμόδια υπουργεία.

Οι επιθέσεις λύκων τα τελευταία δύο χρόνια φαίνεται να έχουν αυξηθεί δραματικά, καθώς οι πληθυσμοί τους έχουν μεγαλώσει.

Συγχρόνως παρουσιάζονται ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τους ανθρώπους τους οποίους άλλοτε απέφευγαν, στοιχείο που επιβεβαιώθηκε και με τη συγκεκριμένη επίθεση στον 25χρονο βοσκό στη Δαύλεια.
lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ντασιώτης: Αυτό είναι το έργο μας και συνεχίζουμε-Βίντεο,φώτο


Με επιτυχία έγινε ο απολογισμός της τριετίας από το Δήμαρχο 
            Αλιάρτου-Θεσπιέων
 Τον απολογισμό της τριετίας 2014-2017 παρουσίασε ,τη Δευτέρα 13-11-2017, ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κος Ντασιώτης Γιώργος, στο  συνεδριακό κέντρο στην Αλίαρτο.
Στον απολογισμό του ο Δήμαρχος, με έντονη αυτοκριτική διάθεση, αναφέρθηκε στο οικονομικό περιβάλλον που λειτουργούν οι Δήμοι, με κυριότερα προβλήματα την περικοπή των χρηματοδοτήσεων (πάνω από 65%),την υποστελέχωση των υπηρεσιών με ταυτόχρονη αύξηση των αρμοδιοτήτων και τα έντονα κοινωνικά προβλήματα με την όλο και αυξανόμενη αδυναμία ομάδων του πληθυσμού να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του.
Ο κος Ντασιώτης ανέφερε  στους δημότες που γέμισαν την αίθουσα , ότι η Δημοτική αρχή εξελέγη με πρόγραμμα παρεμβάσεων σε τέσσερις κύριους τομείς:  Καθημερινότητα (ύδρευση –καθαριότητα κτλ) ,Νεολαία (Σχολεία –Αθλητικοί χώροι-Παιδικές χαρές),Κοινωνική πολιτική (δίκτυ προστασίας ανήμπορων- εκπαίδευση πληθυσμού-άθληση) και Έργα υποδομών.
Στην παρουσίασή του ανέλυσε τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής σε αυτούς τους τομείς και επεσήμανε πως με σκληρή εργασία όλης της Δημοτικής ομάδας ,αλλά και του προσωπικού του Δήμου, υπάρχει σοβαρό έργο σε όλους.
Ενδεικτικά ανέφερε πως στον τομέα της ύδρευσης, έχουν αντικατασταθεί χιλιόμετρα αγωγών αμιάντου, έχουν γίνει επεκτάσεις του δικτύου, καινούργιες δεξαμενές και σημαντικές παρεμβάσεις, που συνεχίζονται, στη Δ.Ε.Θεσπιών για εξάλειψη της θολότητας.
Στις παρεμβάσεις που αφορούν στη νεολαία ανέφερε πως ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ανακαίνισης των αύλειων χώρων σε όλες τις σχολικές μονάδες και έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στα κτήρια που συνεχίζονται, ενώ για τις  αθλητικές εγκαταστάσεις τόνισε ότι εκσυγχρονίστηκαν οι υφιστάμενες και δημιουργήθηκαν νέες (συνολικά 30),με αποκορύφωμα τα δύο κλειστά γυμναστήρια. Για τις παιδικές χαρές ανέφερε πως το πρόγραμμα ολοκληρώνεται άμεσα και σε όλες τις τοπικές κοινότητες θα είναι σύγχρονες και ασφαλείς.
Στην κοινωνική πολιτική αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν με την ίδρυση του κοινωνικού παντοπωλείου, του κέντρου κοινότητας, καθώς και αποφάσεων στήριξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
Τέλος στον τομέα των έργων υποδομής, ανέφερε πως για πρώτη φορά εκτελούνται  τόσο μεγάλα και σημαντικά έργα, ενώ στο σχεδιασμό βρίσκονται αρκετά ακόμη για τα οποία είτε έχουν  κατατεθεί μελέτες για χρηματοδότηση, είτε είναι σε στάδιο εκπόνησης.
Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους δημότες οι οποίοι εξέφρασαν απόψεις ,αλλά και παράπονα για  ζητήματα καθημερινότητας με το Δήμαρχο να απαντά σε ερωτήσεις, αλλά  και να επισημαίνει αδυναμίες και ευθύνες στην εξυπηρέτηση όλων των αναγκών.
Η Διαδικασία του Δημόσιου απολογισμού της Δημοτικής Αρχής διήρκησε πάνω από τρεις ώρες .Τελειώνοντας ο Δήμαρχος έκανε την παρακάτω δήλωση «… Καλέσαμε σήμερα τους Δημότες σε μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία απολογισμού μας, ενώπιόν τους. Παραθέσαμε το έργο μας στην τριετία που πέρασε, επισημάναμε τις αδυναμίες του συστήματος ,αλλά και τις δικές μας ,που σίγουρα υπάρχουν και με προσοχή ακούσαμε την άποψή τους, αλλά και την κριτική που μας άσκησαν. Από αυτή τη διαδικασία σίγουρα θα βγούμε καλύτεροι…»


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι στόχοι των νέων έργων για τη Στερεά Ελλάδα


Στην 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» προέδρευε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την επιτροπή τόσο για τα έργα που ξεκίνησαν το 2016 όσο και για εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Μπακογιάννης, ανέλυσε τους στόχους και τον σχεδιασμό που έχει γίνει για την ένταξη νέων έργων έως το τέλος του 2017.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, έως το τέλος του έτους θα έχουν εκδοθεί προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων για το 70% των πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Όσον αφορά στα έργα που ήδη έχουν γίνει, ο Περιφερειάρχης έκανε εκτενή αναφορά στην ένταξη του Νοσοκομείου Χαλκίδας, την ανάπτυξη του δικτύου Φυσικού Αερίου, τη διαχείριση υγρών αποβλήτων, αλλά ανέλυσε και την αποτελεσματικότητα των δράσεων πρόνοιας, κοινωνικής στήριξης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.
«Η τακτική που ακολουθούσαμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας είναι αυτή που μας έδωσε την δυνατότητα να λέμε σήμερα ότι έχουμε επιτύχει ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Η τακτική αυτή περιλαμβάνει στόχευση σε συγκεκριμένες λύσεις σοβαρών προβλημάτων. Σχεδιασμός και μελέτη των λύσεων και τεκμηριωμένη διεκδίκηση πόρων. Με αυτή την συνταγή συνεχίζουμε να πείθουμε όσους εξετάζουν τα αιτήματά μας ότι μπορούμε να αξιοποιούμε τα χρήματα που παίρνουμε για λύσεις σε μεγάλες ανάγκες των κατοίκων της Στερεάς, αλλά παράλληλα να δημιουργούμε νέα δεδομένα. Να θεμελιώνουμε βάσεις προόδου μέσα σε ένα κλίμα κρίσης και μεγάλων εμποδίων» τόνισε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Tον Κώστα Μπακομήτρο ευχαριστεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το Δ.Σ. του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μπακομήτρο, για την πολύτιμη βοήθειά του.
Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τη συνεισφορά του, στη συγκέντρωση προϊόντων για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Δήμου μας, σε μια εποχή που οι δυνατότητες όλων μας μειώνονται διαρκώς. Αυτή την φορά εξασφάλισε και διέθεσε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, περίπου 2,5 τόνους πατάτες.
Χαιρόμαστε που υπάρχουν άνθρωποι που δε μένουν μόνο στην πρόθεση αλλά κάνουν πράξη την αλληλεγγύη και παραστέκονται στον καθημερινό αγώνα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους


Δείτε τον πίνακα με όσα ισχύουν σήμερα
Στα 130 χιλιόμετρα ανά ώρα θα παραμείνει το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός, οι ειδικοί παρουσίασαν στοιχεία για την οδική ασφάλεια, τα οποία αποδείκνυαν πως η εξαγγελία του υπουργείου για αύξηση του ορίου ταχύτητας στα 150 χλμ/ώρα μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα είχε.

«Ήταν μια εισήγηση που τέθηκε στη διαβούλευση από τους ειδικούς. Μας έφεραν τα επιχειρήματά τους και αποσύρθηκε. Δεν έχουμε δογματισμούς, θα μείνει στο όριο των 130χλμ/ώρα» δήλωσε σχετικά ο κ. Σπίρτζης.
Ποια είναι τα όρια ταχύτητας

Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας των αυτοκινήτων οχημάτων, μέσα στις κατοικημένες περιοχές, ορίζεται σε 50 χιλιόμετρα την ώρα, εκτός αν άλλως ορίζεται με ειδική σήμανση.

Εκτός κατοικημένων περιοχών τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας για τις διάφορες κατηγορίες αυτοκινήτων οχημάτων και των συνδυασμών αυτών, ορίζονται στον πιο κάτω πίνακα:
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνει σε 6 μήνες ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ στη Θήβα. Ξεχείλισε η οργή των κατοίκων του Πυριού (video)

Σε έξι μήνες από σήμερα κλείνει οριστικά ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ στη Θήβα.

Η εξέλιξη αποτελεί νεότερη απόφαση της θυελλώδους συνεδρίασης του ΔΣ Θηβαίων στην οποία ξεχείλισε η οργή των κατοίκων του Πυριού και απειλήθηκαν επεισόδια.

Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές του νομού, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας και εκπρόσωποι των παρατάξεων της περιφέρειας και σύσσωμοι οι φορείς της Θήβας.
tvstar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιθανή δυσλειτουργία στην ύδρευση της Δ.Ε.Θεσπιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω σοβαρής βλάβης στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης της Δ.Ε.Θεσπιών, ενδέχεται να παρουσιαστεί δυσλειτουργία στην παροχή πόσιμου νερού κατά τις επόμενες ώρες.
Το συνεργείο είναι στο σημείο και αποκαθιστά τη βλάβη.
Γραφείο Ενημέρωσης

Διαβάστε Περισσότερα »

Δράσεις Δήμου Λεβαδέων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας πρόληψης και μείωσης αποβλήτων

Ο Δήμος Λεβαδέων κατά το χρονικό διάστημα 18-26/11/2017 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας πρόληψης και μείωσης αποβλήτων θα πραγματοποιήσει  στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών  για την ανακύκλωση καθώς και δράσεις καθαριότητας.
Οι εκδηλώσεις – δράσεις του Δήμου με τίτλο «Δώστου μια καινούρια Ζωή» θα είναι οι ακόλουθες:
1. Συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από τους Δημότες στο χώρο της υπηρεσίας καθαριότητας στο πρώην Πανεπιστήμιο την Δευτέρα 20-11-17, Τετάρτη 22-11-17, Πέμπτη 23-11-17 και Παρασκευή 24-11-17 και ώρες 07:00. έως 14:00.
2. Συλλογή χαρτιού ανακύκλωσης από τους Δημότες στο χώρο της υπηρεσίας καθαριότητας την Δευτέρα 20-11-17, Τετάρτη 22-11-17, Πέμπτη 23-11-17 και Παρασκευή 24-11-17 και ώρες  07:00. έως 14:00.
3. Καμπάνια καθαρισμού της πόλης και διανομή ενημερωτικού υλικού για τους σωστούς τρόπους ανακύκλωσης την Τετάρτη 22-11-17, Πέμπτη 23-11-17, Παρασκευή 24-11-17.
4. Συνεργασία με Συλλόγους της πόλης για πραγματοποίηση κοινών δράσεων καθαριότητας και ανακύκλωσης.
5. Ανάρτηση  στο διαδίκτυο κειμένου για τις 11 καλές συνήθειες για τη μείωση των αποβλήτων.
6. Επιστολή προς τους Δημότες για δωρεάν παραχώρηση κάδων κομποστοποίησης.
7. Καθαρισμός της πόλης από το πλατεία Λάμπρου Κατσώνη έως το ανοιχτό θέατρο  της Κρύας και παρόχθιος καθαρισμός  του ποταμού Έρκυνας από εργαζόμενους και εθελοντές δημότες, την Παρασκευή 24-11-2017.
8. Διανομή επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών, στους δρόμους της πόλης, την Παρασκευή 24-11-17.
Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις – δράσεις παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλ. 22610 -89818 και 6972006757. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέφρενο ΠΑΡΤΥ στη νέα Παιδική Χαρά του Λεονταρίου

πρόσκληση σε ΠΑΡΤΥ, στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ!!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στις 11:30 π.μ. σας περιμένουμε όλους, μικρούς & μεγάλους, στην ανακαινισμένη ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ μας, για να γιορτάσουμε την παράδοσή της, στην νεολαία του Λεονταρίου!!! Μετά τον αγιασμό από τον ιερέα μας, θα ακολουθήσει ένα ξέφρενο ΠΑΡΤΥ, με πολλές εκπλήξεις!!! Μας περιμένουν δώρα, κεράσματα, αλλά και ανιματέρ, κλόουν, διαγωνισμοί, και πολύ παιχνίδι!!!
Με τιμή

Εφ.  ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Στερεά Ελλάδα επενδύει στην ιστορία και τον πολιτισμό της


Μία από τις πιο σημαντικές συμφωνίες για την ανάδειξη και την προβολή των αρχαιολογικών χώρων της Στερεάς επικύρωσαν σήμερα, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος. Είναι η συμφωνία που  τοποθετεί τα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού της Περιφέρειας στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
 Η συμφωνία περιλαμβάνει κοινούς στόχους της Περιφέρειας και του σωματείου «Διάζωμα» που αφορούν:
1. Στην υλοποίηση σημαντικών τεχνικών έργων και παρεμβάσεων για την διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών στα «Μονοπάτια της Ιστορίας-Διαδρομές Φύσης και Πολιτισμού». Τα έργα αυτά καλύπτουν και τις 5 περιφερειακές ενότητες, πολλά ανήκουν σε πολλές ιστορικές περιόδους -κλασική, μακεδονική, ρωμαϊκή, βυζαντινή, οθωμανική.
2. Στην δικτύωση μεταξύ της επισκεψιμότητας των μνημείων, των διαδρομών στη φύση και της τοπικής οικονομίας.
3. Στις παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα που αποτελούν προϋπόθεση για τη δημιουργία ολοκληρωμένου προϊόντος στον πολιτιστικό τουρισμό. Οι δράσεις αυτές αφορούν θέματα προβολής/marketing του προορισμού, κατάρτιση επαγγελματιών, ενίσχυση της δημιουργικής βιομηχανίας και υποστήριξη τοπικών δικτυώσεων επιχειρήσεων.
4. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών τουρισμού με την αύξηση του αριθμού των τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια).
Μετά την  υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Μπένος δήλωσε:
«Οι συνθήκες της κοινής μας προσπάθειας είναι εξαιρετικές γιατί η Στερεά Ελλάδα δεν έχει μόνο υπέροχα μνημεία, έχει και ένα θεσμικό υπόβαθρο εξαιρετικό και ανθρώπους αποφασισμένους να δημιουργήσουν ένα αναπτυξιακό πρότυπο που μπορεί να εξελιχθεί σε «πνευματικό κριό» όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη».
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μπένο για την άψογη συνεργασία, ανέλυσε τους στόχους αυτής και τη νέα προοπτική που δημιουργείται από την επίτευξή τους.
«Σήμερα επικυρώσαμε μία σπουδαία συμφωνία που βάζει στο προσκήνιο, αναδεικνύει και προστατεύει τον ανεξάντλητο πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της Στερεάς Ελλάδας. Το χρωστάμε άλλωστε στην ιστορία και τον πολιτισμό μας. Είναι καλό να προβάλλουμε διαρκώς τον τόπο μας, αλλά δεν αρκεί να λέμε στους τουρίστες «Ελάτε γιατί θα περάσετε ωραία» γενικά. Πρέπει να ανακαλύπτουμε τους τρόπους που θα τους προσελκύσουμε. Αυτή η συμφωνία, πρώτα απ’ όλα σέβεται τα μνημεία μας και τα κάνει μέρος της καθημερινής ζωής και της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα όμως, ολοκληρώνει ένα πακέτο τουρισμού υψηλών προδιαγραφών. Δημιουργούμε και προσφέρουμε στους επισκέπτες ένα σύνολο εικόνων. Την εικόνα των μνημείων και την εικόνα της φύσης μέσα σε ένα πλαίσιο υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Φτιάχνουμε, δηλαδή, ένα σενάριο που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στην οικονομία της Στερεάς Ελλάδας και ολόκληρης της χώρας. Εκτιμούμε ότι το αποτέλεσμα αυτής της συμπόρευσης δεν είναι απλώς αισιόδοξο. Είναι μετρήσιμο και έχει αναλυθεί στις λεπτομέρειές του. Αυτή η ανάλυση μας δείχνει το δρόμο. Δρόμο που προϋποθέτει κίνητρα για τον επισκέπτη και σοβαρές παρεμβάσεις από την πλευρά μας για να αυξήσουμε τον τουρισμό μας» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτή η κοινή προσπάθεια θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. 
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ" ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

ΕΟΡΤΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ <<ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ>> ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  ΘΗΒΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 250 έως 900 ευρώ ο μποναμάς -Τα κριτήρια, σε ποιους θα δοθεί

Τη διανομή 1,4 δισ. ευρώ, μέρισμα από τη δημοσιονομική υπεραπόδοση, ανακοίνωσε χθες σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες  από την περασμένη κιόλας εβδομάδα η κυβέρνηση ήταν σε συνεννόηση με τους επικεφαλής των δανειστών και οι συζητήσεις για το κοινωνικό μέρισμα βρίσκονταν στο τελικό τους στάδιο.

Ωστόσο, το χθεσινό «ραντεβού» του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των θεσμών και η δίωρη τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα μεταξύ 4 και 6 το απόγευμα στάθηκαν καθοριστικά, ώστε ο πρωθυπουργός να προχωρήσει αμέσως μετά σε δημόσιες ανακοινώσεις.

Μποναμάς, επιστροφή κρατήσεων και... ΔΕΗ

Από τα 1,4 δισεκατομμύρια, 720 εκατομμύρια θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης σε περίπου 3,4 εκατ. άτομα. Ακόμη 315 εκατ. θα δοθούν για την επιστροφή της  παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων, ενώ 360 εκατομμύρια θα δοθούν στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας.

Ο μποναμάς, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Συνολικά θα διατεθούν 720 εκατ. ευρώ σε 3,4 άτομα, όπως είπε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι μέσα στη βδομάδα κατατίθεται ο σχετικός νόμος στη Βουλή και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει πραγματοποιηθεί η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους.

Για το μποναμά, ο οποίος θα είναι αφορολόγητος και ακατάσχετος (άγνωστο το αν θα μετράει στα εισοδηματικά κριτήρια για άλλες παροχές ή φοροελαφρύνσεις), τα κριτήρια που θα τεθούν είναι εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης, με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους, τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, τα  εισοδηματικά κριτήρια αφορούν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ και πολυπρόσωπα με ανώτατο όριο τα 18.000 ευρώ.

Τα εισοδηματικά όρια προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 25% για κάθε παιδί.

Κριτήριο θα είναι και η ακίνητη περιουσία και έτσι δεν θα μπορεί κάποιος να λάβει τον μποναμά που έχει ακίνητη περιουσία αξίας μεγαλύτερης των 180.000 ευρώ.

Η παροχή ξεκινά από μόλις 250 ευρώ για άγαμους με κάτω από 9.000 ευρώ το χρόνο (ή λιγότερα από 750 ευρώ το μήνα) και φθάνει στα 900 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση αποκλείονται όσοι είχαν εισόδημα 18.000 ευρώ και άνω, ασχέτως οικογενειακής κατάστασης ή άλλων αναγκών

Οπως εξήγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος στο διάγγελμά του προχώρησε σε ανάλυση κανονικά για το τι θα δοθεί που, ο μποναμάς θα διανεμηθεί ως εξής:

Για οικογένειες με δύο παιδιά,

    για εισόδημα 6000 ετησίως θα δοθεί ενίσχυση 900 ευρώ,
    για εισόδημα 12.000,  ενίσχυση 700 ευρώ και
    για εισόδημα 18.000 ενίσχυση ύψους 500 ευρώ.

Για ένα νοικοκυριό που αποτελείται από ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά,

    για εισόδημα 4500 ευρώ θα δοθεί ενίσχυση 675 ευρώ,
    για εισόδημα 9000 ευρώ, ενίσχυση 525 ευρώ
    και για εισόδημα 13.500, ενίσχυση 375 ευρώ.

Ενώ και για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά,

    για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα 3000 ευρώ, δίδεται ενίσχυση 450 ευρώ
    για εισόδημα 6000 ευρώ, ενίσχυση 350 ευρώ
    και για εισόδημα 9000, ενίσχυση 250 ευρώ.

Η επιστροφή εισφορών υγείας στους συνταξιούχους

Σύμφωνα με τη χθεσινή εξαγγελία 315 εκατ. θα δοθούν για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα, θα επιστραφούν στους συνταξιούχους ποσά που τους αναλογούν για το διάστημα από 1 Ιουνίου 2012 έως και 30 Ιουνίου του 2016.

Η επιστροφή θα υλοποιηθεί τη μέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου.

Ενδεικτικά, και σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας θα ωφεληθούν:

    Συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει σύνταξη περί τα 1.100 ευρώ, θα λάβει επιστροφή ύψους περίπου 240 ευρώ.
    Συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει σύνταξη ύψους περί τα 1.200 ευρώ, θα λάβει επιστροφή ύψους περίπου 370 ευρώ.
    Συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει σύνταξη ύψους περί τα 1.300 ευρώ, θα λάβει επιστροφή ύψους περίπου 450 ευρώ.

360 εκατ. στη ΔΕΗ για κάλυψη του κόστους Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας

Τέλος, από το συνολικό ποσό των 1,4 δισ. θα δοθούν 360 εκατομμύρια στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με σκοπό να μην γίνει φέτος αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ο πρωθυπουργός ανέφερε χθες ότι με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ακόμη ο δρόμος  για περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα για τους πάνω από 300.000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρώνει η «Ευρυδίκη» - Δείτε ποιες περιοχές θα πλήξει τις επόμενες ώρες


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στις δυτικές παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και την Ήπειρο
H «Ευρυδίκη» πλήττει από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας με βροχές και καταιγίδες την κεντρική και νότια Ελλάδα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα Τρίτη.


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στις δυτικές παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και την Ήπειρο.

Ο χάρτης παρουσιάζει την θέση του χαμηλού και την συνολική βροχή που αναμένεται από σήμερα το μεσημέρι έως και το βράδυ.


Αναλυτικότερα για σήμερα, αρχικά αναμένονται νεφώσεις με βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά και έως το βράδυ ώρες θα επηρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμου, κυρίως στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και στην κεντρική και δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει πάνω από τα 1500 μέτρα περίπου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 7 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 18, στα νησιά του Αιγίου από 12 έως 20, και στην Κρήτη από 8 έως 25.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν επίσης από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και πιθανόν πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα έως 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση από τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες αρχικά στο Ιόνιο, πιθανόν κατά διαστήματα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές) και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια και ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές Κυκλάδες και τη νότια Κρήτη.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς μεγαλύτερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Το τριήμερο Τετάρτης-Παρασκευής, διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, προκύπτει ότι έως την Πέμπτη θα επηρεαστούν κυρίως τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επικεντρώνονται κυρίως στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και το Αιγαίο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ