Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Μετά την «Ευρυδίκη» έρχεται ο κυκλώνας «Ζήνωνας»

Μετά την «Ευρυδίκη» έρχεται ο κυκλώνας «Ζήνωνας»
Θα εισβάλει από τα δυτικά το Σάββατο με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει - Καλλιάνος: Μην σας ξεγελά η πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού
Και μετά την «Ευρυδίκη», που αφήνει πίσω της (κυριολεκτικά) σύντριμμα,  μας έρχεται ο «Ζήνωνας». Ένας μεσογειακός κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά, που σε πρώτη φάση θα πλήξει Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα.


Όπως αναφέρει το έγκυρο meteo.gr ενώ η «Ευρυδίκη» θα μας ταλαιπωρεί με ισχυρές βροχοπτώσεις ακόμη και την Παρασκευή (17/11), ο μεσογειακός κυκλώνας με το όνομα του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Ζήνωνα, θα εισβάλλει το Σάββατο (18/11) στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, με ανέμους που θα αγγίξουν τα 7-8 μποφόρ

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο «Ζήνωνας» πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις Ο ακριβής εντοπισμός των περιοχών που θα επηρεαστούν από τα ισχυρά φαινόμενα θα εξαρτηθεί από την ακριβή κίνηση του κυκλώνα, ωστόσο είναι νωρίς για να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία.
Δορυφορική εικόνα της NASA (13:30 ώρα Ελλάδας) απεικονίζει τη δημιουργία του Μεσογειακού κυκλώνα «Ζήνωνα» νοτιοανατολικά της Σικελίας.
Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, και συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Όπως σημειώνει το meteo.gr οι «medicanes»  ή αλλιώς μεσογειακοί τροπικοί κυκλώνες είναι ένα σπάνιο φαινόμενο που παρατηρήθηκε εδώ και μερικές δεκαετίες στη Μεσόγειο και ακόμη βρίσκεται υπό μελέτη. Οι κυκλώνες αυτοί – οι οποίοι, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, μπορεί να προϋπήρχαν, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τη δεκαετία του 1980 και μετά χάρη στην ανάπτυξη των δορυφόρων – διχάζουν τους επιστήμονες.
Η μεσογειακή καταγωγή τους κάνει πολλούς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τον χαρακτηρισμό «τροπικός» για τα συστήματα του είδους. Παρ’ όλα αυτά τόσο οι συνθήκες δημιουργίας τους όσο και τα χαρακτηριστικά τους μοιάζουν πολύ με εκείνα των τυφώνων που γεννιούνται στα χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη, αν και σε μικρότερα «μεγέθη».

Ιστορία …
Ο πρώτος μεσογειακός τροπικός κυκλώνας που έχει καταγραφεί επισήμως στην ιστορία –Ιανουάριος 1982- πέρασε και από την Ελλάδα, ερχόμενος από τη Λιβύη και τη Σικελία, πέρασε στ’ ανοιχτά της Πελοποννήσου, της Κρήτης και της Ρόδου προτού στρίψει για να κατευθυνθεί ξανά προς τη Σικελία.

Εκτοτε και άλλοι medicanes έχουν περάσει «ξυστά» ή εξασθενώντας από το Ιόνιο, αφού οι περισσότεροι κυκλώνες του είδους φαίνονται προς το παρόν να σχηματίζονται στα ανοιχτά της Σικελίας. Πολλοί έχουν διαλυθεί χωρίς να «χτυπήσουν» τις ακτές, κάποιοι όμως έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές με τους ανέμους τους (στη Μαγιόρκα το 1996 ή στην Καλαβρία την ίδια χρονιά). Ο πιο καταστρεπτικός ήταν εκείνος που έπληξε τη Γαλλία και την Ιταλία τον Νοέμβριο του 2011 προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και αφήνοντας πίσω του εκτεταμένες καταστροφές και 11 νεκρούς.

Η συχνότητα αλλά και η ένταση των medicanes φαίνεται να βαίνουν αυξανόμενες την τελευταία δεκαετία. Οι προβλέψεις θεωρούν ότι στο μέλλον θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, προσθέτοντας ακόμη πιο «τροπικό» χρώμα.

Καλλιάνος: Μην σας ξεγελά η πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού

«Μην ξεγελιέστε από την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, αναμένονται πάλι καταιγίδες το βράδυ», γράφει στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.
«Μπορεί ο καιρός να δείχνει ελαφρώς βελτιωμένος ως προς τις βροχοπτώσεις στην Αττική, όμως μην ξεγελιέστε!

Από τις βραδινές ώρες σήμερα αναμένω νέο "ξέσπασμα" με σποραδικές καταιγίδες που θα απασχολήσουν μεγάλο μέρος του νόμου Αττικής και ενδεχομένως και των δυτικότερων περιοχών της που εχθές επλήγησαν.
Φαίνεται ότι θα έρθει κάτι αρκετά δυνατό και ότι σε τοπικό επίπεδο θα σημειωθούν αρκετά χιλιοστά βροχής.

Δεν θέλω να αγχωθείτε, δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε και δεν είναι και η πρόθεση μου αυτή. Επιθυμώ απλά να σας ενημερώσω γι αυτό που εκτιμώ ότι θα έρθει πάλι.

Και να σας πω την αλήθεια μου, μακάρι να μην βρέξει πάλι στην Αττική το βράδυ, όμως δύσκολα θα το αποφύγουμε. Και πιο πολύ το αναφέρω για τις πληγείσες περιοχές, όπου υπάρχουν άνθρωποι που σήμερα το βράδυ θα μείνουν στους δρόμους διότι για τις άλλες περιοχές δεν τίθεται ζήτημα ανησυχίας.

Αυτή η κατάσταση, με εξάρσεις και υφέσεις, θα διατηρηθεί στην Αττική μέχρι και το Σάββατο το βράδυ...».


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Κεραυνός έκοψε το ρεύμα στη μισή Αλίαρτο


Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε κεραυνός,πριν από λίγη ώρα στην Αλίαρτο.
Πανικός κυρίευσε για λίγα δευτερόλεπτα τους Αλιαρτινούς και ιδιαίτερα τους κατοίκους στην περιοχή του Δημαρχείου.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 08.00 το βράδυ,  νότια του κεντρικού δρόμου και πίσω από το Δημαρχείο "έπεσε" κεραυνός σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υψωθεί μαύρος καπνός  και να σημειωθεί διακοπή ρεύματος.
Έντρομοι οι κάτοικοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί, μετά τον εκκωφαντικό ήχο.
.
Σε τηλεφωνική  επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη,ανέφερε ότι ενημέρωσε τη ΔΕΗ, προκειμένου να αποκαταστήσει ή δυνατόν εντός των επόμενων ωρών την ηλεκτροδότηση.



Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πλευρό των πληγέντων από τις πλημμύρες η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

Συγκλονισμένοι με όσα συνέβησαν στη γειτονική μας Δυτική Αττική και ιδιαίτερα στην πόλη της Μάνδρας εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους συμπατριώτες μας και γείτονες μας, οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι στους ανθρώπους που δοκιμάσθηκαν.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Θηβαίος συμπατριώτης μας, νέος οικογενειάρχης Γεώργιος Πολυμερόπουλος, και προσευχόμαστε ο Κύριος να αναπαύσει τις ψυχές τους εν χώρᾳ ζώντων.

Ευχόμεθα ταχεία αποκατάσταση των υλικών ζημιών ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να επανέθλουν στα σπίτια και τις εργασίες τους αλλά και επούλωση των ψυχικών τραυμάτων που προκάλεσαν στους κατοίκους οι καταστροφικοί υδάτινοι χείμαρροι, που πλημμύρισαν με πόνο και οδύνη τις καρδιές τους.

Οι δραστήριες φιλάνθρωπες δομές της Μητροπόλεώς μας ενεργοποιούνται για να στηρίξουν άμεσα κατά το δυνατόν τους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Η προσευχή μας προς τον φιλάνθρωπο Κύριο μας είναι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες τραγικές καταστάσεις.


Εκ της Ιεράς Μητρόπολεως 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανθρώπινες τραγωδίες -Πώς έχασαν τη ζωή τους στην θεομηνία της Δυτικής Αττικής -βίντεο

Ο 36χρονος Γιώργος Μακαρούνας μιλούσε με την μητέρα του στο κινητό τηλέφωνο όταν είδε ενα ποτάμι λάσπης να τον πλησιάζει.

«Φοβόμαστε, πνιγόμαστε» ήταν τα τελευταία του λόγια. Βρέθηκε νεκρός μέσα στο φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε. Ηταν το τελευταίο του δρομολόγιο...Ηταν πατέρας ενός παιδιού μόλις 3,5 ετών.

Ο Μπάμπης Δημητρόπουλος είχε πάει για κυνήγι με τον αδελφό του Δημήτρη. Ηξεραν το βουνό, ήξεραν τα μονοπάτια. Τους παρέσυρε ο χείμαρρος χωρίς ομως να μπορέσουν να αντιδράσουν. Ο Μπάμπης βρέθηκε νεκρός, πνιγμένος. Ο αδελφός του Δημήτρης αγνοείται ακόμα.

Ο Σεραφείμ Γκορτζάς ήταν τεχνικός της ΔΕΗ. Βρέθηκε νεκρός. Στο προφίλ του στο facebook οι φίλοι του γράφουν πως ακόμα δεν πιστεύουν οτι χάθηκε το καλύτερο παιδί..

Ο 4ος νεκρός που αναγωρίστηκε ηταν ο  Γιώργος Πολυμερόπουλος. Απόστρατος αξιωματικός, ηταν πατέρας δυο παιδιών. Σε ανακοινωσή τους οι συμμαθητές του στην σχολή μόνιμων υπαξιωματικών, καταφέρονται εναντίον ολων των κυβερνήσεων που οπως αναφέρουν εδιναν άδειες οικοδομής ανάλογα με τις ψήφους που θα έπαιρναν..

Δείτε το βίντεο του iefimerida:

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Αν.Υπουργό Εθν. Άμυνας για το μέλλον του στρατοπέδου Θήβας,Δήμαρχος, Αντιπεφερειάρχης και Βουλευτές

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων, Βουλευτών  και Αντιπεφερειάρχη Βοιωτίας  με τον Αν. Υπουργό Εθν. Άμυνας για το ΚΕΠΒ Θήβας 
Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα συναντήθηκαν, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, οι Βουλευτές Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος και Ανδρέας Κουστούμπας και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας  Φανή Παπαθωμά, προκειμένου να ενημερωθούν για το μέλλον του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας, στα πλαίσια της νέας πανελλαδικής ανασυγκρότησης των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων Οπλιτών.
Ο Αν. Υπουργός στην ενημέρωσή του ανέφερε ότι στα πλαίσια μελέτης ανασυγκρότησης των εν λόγω Κέντρων, που είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια, διερευνώνται από το ΓΕΣ λύσεις για τη λειτουργία τους. Λεπτομέρειες για το θέμα θα συζητηθούν με τον Αρχηγό του ΓΕΣ σε συνάντηση που θα καθορίσει ο κ. Υπουργός το συντομότερο.
Ο Δήμαρχος, οι Βουλευτές και η Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους για οποιαδήποτε αλλαγή της σημερινής λειτουργίας του Κέντρου και μετέφεραν τον έντονο προβληματισμό και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας.  Στην επικείμενη συνάντηση με τον Αρχηγό του ΓΕΣ, ως καθ' ύλην αρμόδιο για την πλήρη ενημέρωση επί του θέματος, θα κατατεθούν όλα τα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, όπως είναι μέχρι σήμερα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτη σύσκεψη των Υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων, εν όψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων




Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη των Υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων,  Πολιτικής Προστασίας, Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑΛ εν όψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων, που προβλέπει η  Ε.Μ.Υ., για το επόμενο 48ωρο για όλη τη χώρα και τον έλεγχο της ετοιμότητας των Υπηρεσιών του Δήμου.
Οι αρμόδιες Υπηρεσίες είναι σε πλήρη ετοιμότητα, έχουν προχωρήσει στον καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων, έχει γίνει έλεγχος του καθαρισμού των φρεατίων ομβρίων υδάτων και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για ενδεχόμενη υπερχείλιση του ποταμού στην περιοχή της Κρύας.
Οι Υπηρεσίες του Δήμου ενημερώνουν τους πολίτες ότι, για την άντληση υδάτων από υπόγειους χώρους, πρέπει να απευθύνονται στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς στο τηλέφωνο 199.  Σε περίπτωση που παρατηρηθούν προβλήματα στις σχάρες και τα φρεάτια μπορούν να ειδοποιούν την Δ.Ε.Υ.Α.Λ. στο τηλέφωνο 22610 - 26401.   Τέλος, το Γραφείο Δημάρχου θα είναι στη διάθεση των δημοτών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στα τηλέφωνα 22613-50801, 802 και 803.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : Σε ετοιμότητα πολιτικής προστασίας-χρήσιμα τηλέφωνα


Σε ετοιμότητα πολιτικής προστασίας βρίσκεται ο Δήμος Θηβαίων, μετά το  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,  προκειμένου να αντιπετωπίσει άμεσα πιθανές επιπτώσεις από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και καλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.


Το Τμήμα  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων πρέπει:
•         Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
•         Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
•         Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 
•         Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
•         Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
•         Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
•         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.


Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.www.civilprotection.gr.


Χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας :
Τηλέφωνα Δήμου Θηβαίων : 2262350600 & 601 ( τηλεφωνικό κέντρο), 652  (γραφείο τύπου), 2262-0-29250 (γραφείο Δημάρχου), 6976112339 (τμήμα πολιτικής προστασίας)
Αστυνομία – Τροχαία : 100
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
Νοσοκομείο Θηβών : 2262350100
ΕΚΑΒ: 166

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2017 (ΟΣΔΕ 2017) για υποψήφιους Νέους Γεωργούς


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής υπενθυμίζει  στους υποψήφιους Νέους Αγρότες, ότι το Σύστημα για την υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017 (ΟΣΔΕ 2017) έχει ανοίξει για την καταχώρηση νέων αιτήσεων και θα παραμείνει ανοιχτό έως και τις 26/11/2017.
Επισημαίνεται ότι όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για τη 2η πρόσκληση του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», η οποία πρόκειται να εκδοθεί εντός του έτους 2017 θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτησης Ενίσχυσης  (ΟΣΔΕ) κατά το έτος 2017 για το σύνολο της γεωργικής τους εκμετάλλευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους πιστοποιημένους φορείς υποδοχής για υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017.
Επίσης για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής & Αλιευτικής Πολιτικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στα τηλέφωνα:
Δ/νση Αγροτικής  & Αλιευτικής Πολιτικής               τηλ.  2231353173 & 53150
ΔΑΟΚ  ΠΕ Βοιωτίας                                      τηλ.  2261350163 
ΔΑΟΚ  ΠΕ Εύβοιας                          τηλ.  2221353909 & 53924
ΔΑΟΚ ΠΕ Ευρυτανίας                                      τηλ.  2237080250 
ΔΑΟΚ ΠΕ Φθιώτιδας                                      τηλ.  2231353160  & 53156
ΔΑΟΚ ΠΕ Φωκίδας                          τηλ.  2265350549

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, για το Πολυτεχνείο


Πολυτεχνείο Νοέμβρης 1973
Πολυτεχνείο το έπος της Νέας Γενιάς
Σήμερα τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Τιμούμε τους φοιτητές, τους νέους αλλά και τους απλούς πολίτες που σε πολύ δύσκολους καιρούς και συνθήκες πάλεψαν για κοινά ιδεώδη, κοινές αρχές και κοινές αξίες, με στόχο  την κατάκτηση της  Δημοκρατίας , της Ελευθερίας, της Ισονομίας , της Παιδείας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Τιμούμε τους αγωνιστές της Δημοκρατίας οι οποίοι εγκατέλειψαν τον μικρόκοσμό τους, και τα ατομικά τους συμφέροντα για να υπηρετήσουν το κοινωνικό, το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον.
Τρεις λέξεις  ήχησαν δυνατά και εκκωφαντικά σε όλη την Επικράτεια «ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ -  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
Οι τρεις αυτές λέξεις και το αίμα που χύθηκε, έθεσαν τις βάσεις για να χτιστεί η Δημοκρατία.
«Σήμερα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς,  η Β/θμια Εκπαίδευση Βοιωτίας  και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο με  θέμα:
«…τραβήξανε ψηλά πολύ ψηλά, δύσκολα πια να χαμηλώσουν…»
Σας περιμένουμε την Παρασκευή 17 Νοέμβρη και ώρα  9:30 π. μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του Διοικητηρίου  Π. Ε. Βοιωτίας, για θυμηθούμε και να ξαναζήσουμε όλοι μαζί τις στιγμές εκείνες», ανέφερε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης , Φανή Παπαθωμά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαστογραφία από το Σύλλογο Γυναικών Δαύλειας

 Ο Σύλλογος Γυναικών Δαύλειας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στα πλαίσια της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, διοργανώνει μαστογραφικό έλεγχο από κινητή μονάδα μαστογράφου στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2017 στην πλατεία της Δαύλειας.
Τηλέφωνο Ραντεβού: 698 13 70 941
Αιτήσεις συμμετοχής έως 22--11-2017

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήρια του Α.Ο. Πλαταιών για τα θύματα της θεομηνίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ Α.Ο ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ!
ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΝΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Α.Ο ΧΩΣΤΙΩΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ!
ΤΟ Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραντεβού με τη μεγαλύτερη γιορτή τρεξίματος είχαν οι "Αλιαρτίστας" φωτογραφίες

Ραντεβού με τη μεγαλύτερη γιορτή του τρεξίματος είχαν οι Aliartistas την προηγούμενη Κυριακή 12/11/2017. Το Δρομικό γεγονός της χρονιάς, ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είχε διαδρομές για κάθε γούστο, κάθε ηλικία και κάθε εμπειρία! 3χλμ. ERGO, 5χλμ. 10χλμ. και φυσικά την Ιστορική Διαδρομή των 42.195μ. τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Δρόμο!
Χιλιάδες φίλοι του τρεξίματος, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές γέμισαν τους δρόμους της Αθήνας για να χαρούν, να διασκεδάσουν, να αθληθούν, να απολαύσουν το όμορφο φθινοπωρινό πρωινό και να τερματίσουν υγιείς και χαμογελαστοί!
Την Κυριακή σημειώθηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών στον Μαραθώνιο Δρόμο αλλά και στις μικρότερες αποστάσεις…. Σε αυτό βοήθησε και η ομάδα των Aliartistas η οποία δήλωσε παρούσα με τις εξής συμμετοχές: Στα 10χλμ έτρεξαν Μαρια Δριτσα,Δημητρης Τριανταφυλλου,Πεγκυ Παπακωνσταντινου,Γιωργος Ζυγογιαννης,Δημητρης Τσαπαρας,Γιωργος Αραπιτσας,Ελενη Μωραιτη,Μαρια Αραπιτσα,Χρηστος Κοκκαλης,Ολγα Μαγγογια,Παναγιωτης Κατρισιωσης και το καινουριο μελος της ομαδας Γιωργος Καλατζης. Στα 42,195 χλμ ετρεξαν Σπυριδουλα Παλατζα,Γιωργος Τσιωλης,Χρηστος Ντελης,Κωστας Μαρρας και Δημητρης Βουρλος.
Συγχαρητήρια σε όλους και σε όλες! Πάντα με υγεία, δύναμη και χαμόγελα! Άντε κα του χρόνου




Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήρια του Α.Ο. Θήβα προς την οικογένεια του Γιώργου Πολυμερόπουλου


Το Δ.Σ. οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές όλων των τμημάτων του ΑΟ ΘΗΒΑ εκφράζουν τα θερμά τους
συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Γιώργου Πολυμερόπουλου συντοπίτη μας που έχασε την ζωή του χθες από την φονική καταιγίδα στην Μάνδρα Αττικής. Τα θερμά μας συλλυπητήρια εκφράζουμε και προς όλες τις οικογένειες που έχασαν κάποιον δικό τους κατά την χθεσινή κακοκαιρία.(Δείτε ΕΔΩ)

Το Δ.Σ.

Του ΑΟ ΘΗΒΑ 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ -ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ !!

ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΙΣ  ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα 15 Νοεμβρίου 2017, παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας που διοργάνωσαν η ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Βοιωτίας και η ΕΛΜΕ Πειραιά για το γνωστό θέμα της απόλυσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής κατηγορίας με αυτοάνοσο νόσημα για τυπικούς λόγους.
Από τη Βοιωτία, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θειακούλης Παναγιώτης, ο Αιρετός ΠΥΣΔΕ Δαμιανίδης Χρήστος, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  Παπαδημητρίου Πέπη και αρκετοί συνάδελφοι.
Για το θέμα έχουν εκδώσει ψηφίσματα, καταγγελίες ή ανακοινώσεις, εκτός από την ΑΔΕΔΥ και την ΟΛΜΕ και μια σειρά πρωτοβάθμιων σωματείων  (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) σε όλη τη χώρα. Στη σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας συμμετείχαν αντιπροσωπείες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση, αντιπροσωπείας των συνδικάτων αποτελούμενη από τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Κωνσταντίνου Νικηφόρο και Δάρδαλη Νίκο, τους Προέδρους των ΕΛΜΕ Βοιωτίας και Πειραιά, Θειακούλη Παναγιώτη και Πατίδη Ηλία με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, κ. Μηλιώνη και κα. Σκιαδαρέση.
Προβάλλαμε το δίκαιο αίτημα της ανάκλησης των απολύσεων των συναδέλφων αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και την ανάγκη συνολικής επανεξέτασης των διαδικασιών πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών, π.χ. δικαιολογητικά πρόσληψης από ΑΣΕΠ, διάρκεια ισχύος ιατρικών βεβαιώσεων για ειδικά νοσήματα.
Οι παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συνδικάτων ότι οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις εργασίας τους, ικανοποιώντας έτσι, μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ και των τοπικών ΕΛΜΕ, το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ !!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ !!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !!




Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων από τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

 Ενημερωτικό φυλλάδιο του Δήμου για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων


Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΡΗΝΟΣ:Πατέρας 2 παιδιών στη Θήβα θύμα της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα



Ένας 48χρονος από την Καλλιθέα , πατέρας δύο παιδιών, είναι επίσης μεταξύ των θυμάτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kallitheaonline.gr, ο Γιώργος Πολυμερόπουλος, κινούνταν με το αυτοκίνητο στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θηβών στην Μάνδρα όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον ορμητικό χείμαρρο. Κατάφερε να απεγκλωβισθεί από το όχημα του το οποίο τα ορμητικά νερά παρέσυραν αρκετά μέτρα. Στη συνέχεια ο  48χρονος έδωσε πραγματική μάχη για την ζωή του επιχειρώντας να κρατηθεί από μια ελιά. Η φονική ορμή του χειμάρρου παρέσυρε όμως και τον ίδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον, ο άτυχος Γιώργος στην προσπάθεια του να σώσει την ζωή του, πριν εκπνεύσει είχε δεχθεί πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και αιμορραγούσε. Ο  Γιώργος Πολυμερόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλιθέα, ήταν κάτοικος της συνοικίας των Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα και  πατέρας δυο παιδιών ηλικίας 10 και 16 ετών, απόστρατος αξιωματικός.

Τα θερμά μας Συλλυπητήρια στους οικείους του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκρηξη σε ATM στην Ελάτεια-Φωτογραφίες

Άγνωστοι ανατίναξαν για δεύτερη φορά  το ΑΤΜ, που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του  ΚΑΠΗ Ελάτειας.
Από την ισχυρή έκρηξη έσπασαν τα τζάμια του ΚΑΠΗ  και καταστράφηκε το ATM.
Στις 2:00 τα ξημερώματα,  άγνωστοι δράστες ανατίναξαν με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο,το ΑΤΜ, με σκοπό να αφαιρέσουν από το εσωτερικό του τα κουτιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας,  δεν κατάφεραν να  κλέψουν  τα χρήματα.
Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Παντελής Μπατσούλης






Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρία και σήμερα με βροχές και καταιγίδες -Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Kακοκαιρία και σήμερα, ποιες περιοχές θα χτυπήσειΒροχές και καταιγίδες -κατά διαστήματα ισχυρές- θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και πιθανόν την νύχτα, στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Πέμπτη.

Aνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια έως 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στα δυτικά θαλάσσια τμήματα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές τη νύχτα στα δυτικά.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 και στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: Ανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τμήματα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που βγήκε νωρίτερα:

    Την Πέμπτη (16-11-2017), κατά διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα ηπειρωτικά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι δυτικές Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.
    Την Παρασκευή (17-11-2017), πιθανόν η ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο, (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας),οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας.
    Το Σάββατο (18-11-2017), αρχικά όλη η χώρα εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά εκτός από την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
    Την Κυριακή (19-11-2017), πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ