Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Από εδώ ξεκίνησε η καταστροφή στη Μάνδρα; -Η καταγγελία-σοκ του καθηγητή Παπανικολάου-Bίντεο

Συγκλονίζει η καταγγελία του επίκουρου καθηγητή Γεωλογίας του πανεπιστημίου Δημήτρη Παπανικολάου για το μπαζωμένο ρέμα στη Μάνδρα, κοντά στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών, που οδήγησε πιθανώς στην καταστροφή και στους 16 μέχρι στιγμής νεκρούς.

Το σημείο, όπως εξηγεί στο iefimerida ο καθηγητής, ήταν γνωστό εδώ και χρόνια. Και κανείς δεν ασχολήθηκε. Το αντίθετο μάλιστα. Εκτός από τα κτίρια που ήδη υπήρχαν και που εμπόδιζαν την κυκλοφορία των όμβριων υδάτων, ο δήμος Μάνδρας έχτισε στο ίδιο εκείνο σημείο και αμαξοστάσιο(!!!) για τα οχήματα του δήμου και ολοκλήρωσε την καταστροφή. «Γι' αυτό και έκανα άσκηση εκεί με τους φοιτητές μου», λέει ο καθηγητής Παπανικολάου. «Ηταν μια σεσημασμένη, θα έλεγε κανείς, περιοχή για τον κίνδυνο πλημμυρών και φαινόταν πως υπήρχαν παρεμβάσεις από ανθρώπους, που αντί να βελτιώσουν τα πράγματα τα έκαναν χειρότερα».
Δείτε το βίντεο με την αυτοψία του iefimerida στο σημείο από το οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία Παπανικολάου, ξεκίνησε η καταστροφή:
Το σημείο όπου βρέθηκε το iefimerida και το οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία του καθηγητή Παπανικολάου, ευθύνεται εν πολλοίς για την τραγωδία που χτύπησε τη Μάνδρα είναι εκεί που το ρέμα το οποίο παροχέτευε τα νερά από το βουνό σταματάει. Εκεί τώρα υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, δίπλα είναι ένα βενζινάδικο, πιο δίπλα ένα κέντρο διασκέδασης, μετά είναι το αμαξοστάσιο και ένα σούπερ μάρκετ. «Με λίγα λόγια», εξηγεί ο καθηγητής, «έχουν μπαζώσει το ρέμα που τους ενοχλούσε για την πρόσβασή τους στην παλαιά εθνική οδό, καθώς μεσολαβούσε ανάμεσα στα οικόπεδά τους και την εθνική. Και αντί να φτιάξουν μια γέφυρα και να παροχετεύσει ο δήμος με έργα το ρέμα, να υπάρχει ένας αγωγός από κάτω δηλαδή από τον δρόμο ώστε να φεύγουν τα νερά, αυτοί το μπάζωσαν για να κάνουν τη δουλειά τους και είμαστε σήμερα εκεί που είμαστε».

Οπως μάλιστα τονίζει ο ίδιος, παρόμοια εικόνα, με δύο νεκρούς τότε, είχαμε και το 1996, στην ίδια ακριβώς περιοχή. Και αν δεν ληφθούν μέτρα, προσθέτει, θα ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία.
 iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έως 30 Νοεμβρίου η ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Λεβαδέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΑΛ ΜΕΧΡΙ 30/11/2017
Σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών που έχουν βεβαιωθεί έως τις 30.9.2017 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 1 Ν. 4483/2017.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση εκπνέει
στις 30 Νοεμβρίου 2017 (άρθρο 52 παρ. 1 Ν. 4483/2017).
Στη ρύθμιση του Ν. 4483/2017 υπάγεται το σύνολο των οφειλών κάθε κατηγορίας εφόσον έχουν βεβαιωθεί έως τις 30.9.2017, μετά από αίτηση του οφειλέτη στην ταμειακή υπηρεσία.
Οι οφειλές μπορούν να καταβληθούν εφάπαξ ή σε 2 έως 100 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν και ειδικότερα:

Εφάπαξ με απαλλαγή 100%
Σε 2 έως 24 δόσεις με απαλλαγή 80%
Σε 25 έως 48 δόσεις με απαλλαγή 70%
Σε 49 έως 72 δόσεις με απαλλαγή 60%
Σε 73 έως 100 δόσεις με απαλλαγή 50%
Για την υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 52 του Ν. 4483/2017 η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία της αίτησης.
Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, Σοφοκλέους 15, Λιβαδειά, 3ος όροφος γραφεία 10 και 11 και στα τηλέφωνα: 2261350823, 2261350828 και 2261350875 (εργάσιμες ημέρες και ώρες)
Από το Δημοτικό Ταμείο

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκοτώθηκε 37χρονος μετά από ανατροπή του αυτοκινήτου του στην Εύβοια



Ένας νέος άνθρωπος 37 χρονών, έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Πέμπτης (16/11) στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πολιτικών – Ψαχνών μετά από τροχαίο.

Για άγνωστο λόγο το αυτοκίνητο που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε στύλο του ΟΤΕ τον οποίο και έκοψε πριν το αμάξι ανατραπεί εκτός οδοστρώματος, μέσα στα χωράφια.

Διακομίσθηκε πολύ σοβαρά τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, όπου λίγες στιγμές αργότερα κατέληξε.

Η είδηση του θανάτου του 37χρονου βύθισε σε θλίψη τη μικρή κοινωνία των Πολιτικών στην Εύβοια, καθώς ήταν πολύ γνωστός επαγγελματίας με επιχείρηση εστίασης στην πλατεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα


ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ.Ανακοίνωση του Δημάρχου προς τους Δημότες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Ανακοίνωση του Δημάρχου προς τους Δημότες
Ένα δύσκολο καιρικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες. Η επικινδυνότητά του έγινε από όλους μας αντιληπτή με επώδυνο τρόπο, που μας συγκλόνισε.
Ο Δήμος μας στα πλαίσια της προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα, έχει  καθαρίσει τα φρεάτια απορροής ομβρίων στα σημεία που υπάρχουν, έχει επίσης καθαρίσει και τα υφιστάμενα ρέματα καθώς και σημεία που έχουμε παρατηρήσει προβλήματα.
Επειδή όμως σε ακραία φαινόμενα ,ο όγκος του νερού και των φερτών υλικών είναι ανεξέλεγκτος, σας παρακαλούμε να δείξετε αυξημένη προσοχή και να μην υποτιμάτε την επικινδυνότητα της κατάστασης, να αποφεύγετε άσκοπες μετακινήσεις και να αναφέρετε προβλήματα που αντιλαμβάνεστε.
Ο Δήμος Αλιάρτου –Θεσπιέων βρίσκεται  σε αυξημένη επιφυλακή, μέχρι τη λήξη του φαινομένου. Οι Αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και το τμήμα πολιτικής προστασίας είναι στη διάθεσή σας για αναφορά προβλημάτων (τηλ.2268350211) . Επίσης στην ιστοσελίδα του Δήμου μας (http://www.aliartos.gov.gr/) υπάρχει ενημερωτικό υλικό για προστασία από τέτοια φαινόμενα.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς οδηγούμε σε περίπτωση κακοκαιρίας



Με αφορμή τις σφοδρές επαναλαμβανόμενες καταιγίδες που έπληξαν πολλές περιοχές της Ελλάδας με ιδιαίτερη ένταση και την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Μάνδρα Αττικής, η Ελληνική Αστυνομία έδωσε ορισμένες βασικές συμβουλές για τους οδηγούς.

Σε περίπτωση που μετακινηθώ εκτός πόλεως:

Φροντίζω, πριν ξεκινήσω, να ενημερωθώ για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
Προγραμματίζω το ταξίδι μου, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων
Ελέγχω την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου μου
Βεβαιώνομαι ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου είναι γεμάτο καύσιμα
Φροντίζω να έχω μαζί μου κουτί πρώτων βοηθειών.

Σε περίπτωση που μετακινούμαι μέσα στην πόλη:
Προτιμώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Κινούμαι με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθώ τις υποδείξεις των Τροχονόμων
Αποφεύγω τις άσκοπες μετακινήσεις

Σε περίπτωση που αποκλειστώ:

Παραμένω στο αυτοκίνητό μου και φροντίζω να ανάβω τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα
Τοποθετώ στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό μου από τις διασωστικές ομάδες
Εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 - Δείτε πόσα θα πληρώσετε και πότε



Καμία απολύτως αλλαγή δεν θα υπάρξει στα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 και οι 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώσουν ακριβώς τα ίδια ποσά με πέρυσι.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr η τρόικα έφερε αντιρρήσεις σχετικά με τις μειώσεις των Τελών Κυκλοφορίας για τους πολύτεκνους αλλά ούτε και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2006.

Το οικονομικό επιτελείο μετά την σχετική εξέλιξη και λόγω έλλειψης χρόνου για περαιτέρω διαπραγμάτευση αποφάσισε τις όποιες αλλαγές να τις μεταθέσεις για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019.

Ήδη το οικονομικό επιτελείο έχει αποστείλει την σχετική εντολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες ανάρτησης των Τελών Κυκλοφορίας 2018 στο Taxisnet το αργότερο έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή στις 23 Νοεμβρίου 2018.

Η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, μέσω τραπεζών ή μέσω e-banking καθώς σε διαφορετική περίπτωση το τίμημα των Τελών Κυκλοφορίας διπλασιάζεται για όσους δεν τα εξοφλήσουν μέχρι τέλος του έτους.
Για την πληρωμή μέσω τραπεζών, οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. θα πρέπει να εκτυπώσουν τα σχετικά έντυπα από το Taxis.

Τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας 2018 ανάλογα με την ηλικία του αυτοκινήτου, τα κυβικά αλλά και τους ρύπους:

Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά την Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανα χιλιόμετρο). Λαμβάνονται υπόψιν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος ως εξής:

Για τα Ε.Ι.Χ ρυμουλκούμενα, ημιρυμουλκούμενα (τροχόσπιτα): 140 ευρώ.
enikonomia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια σημεία στο εθνικό οδικό δίκτυο παραμένουν κλειστά τώρα εξαιτίας της νεροποντής

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Τροχαίας, εξακολουθεί έως και αυτή την ώρα, η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων στα εξής σημεία:

1. Στο 39χλμ. της Παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στην περιοχή των Μεγάρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα

2. Στο 35χλμ. της Παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στην περιοχή της Νέας Περάμου, στο ρεύμα προς Αθήνα

3. Στην παλαιά Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στον κόμβο των διυλιστηρίων, στο ρεύμα προς Νέα Πέραμο

4. Στο κόμβο της Μάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα

5. Στο 4χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θηβών, στο ρεύμα προς Θήβα

6. Στη διασταύρωση Μάνδρας - Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα

7. Στην οδό Στρατηγού Ρόκα, στο ύψος του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, στο ρεύμα προς Μάνδρα

8. Στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος του κόμβου της Οινόης, επί της Παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών - Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, έχει αποκατασταθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σαράντα τέσσερα χρόνια πέρασαν από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973, από το ξέσπασμα της οργής όλων των αγωνιζόμενων και επαναστατημένων ανθρώπων απέναντι στη δικτατορία των συνταγματαρχών και οδήγησε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Ο ελληνικός λαός και κυρίως η νεολαία με σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” αντιστάθηκε στις διώξεις, τους εκφοβισμούς, τις φυλακίσεις και τα βασανιστήρια των δικτατόρων και έβαλε τις βάσεις για να λειτουργήσει ξανά η συνταγματική τάξη, να επιστρέψει η ελευθερία έκφρασης ιδεών.
.Η 17η Νοέμβρη αποτελεί φάρο που συνεχίζει να φωτίζει και να εμπνέει.   Αποτελεί αφορμή για στοχασμό για όλα όσα συμβαίνουν και ειδικά στα θλιβερά φαινόμενα μισαλλοδοξίας και φασισμού που εμφανίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο και ταυτόχρονα μας εμπνέει για να οικοδομήσουμε ένα κόσμο περισσότερο δημοκρατικό, αλληλέγγυο και πλουραλιστικό, να σχηματίσουμε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης.
Οι νέες γενιές πρέπει να τολμούν, να διεκδικούν για να δημιουργήσουν τις συνθήκες της ζωής τους με ελευθερία και δημοκρατία.
Το Πολυτεχνείο ζει, στην ψυχή κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, μας καθοδηγεί, μας εμψυχώνει και αποτελεί σύμβολο δημοκρατίας. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαταστάθηκε και η νέα βλάβη της ΔΕΗ στην Αλίαρτο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κεραυνός που έπεσε σε μετασχηματιστή στη θέση Μύλος εντός της Αλιάρτου, περίπου στις 7μμ της Πέμπτης 16-11-2017, διέκοψε την παροχή ρεύματος σε μεγάλο τμήμα της Αλιάρτου, καθώς και της γεώτρησης ύδρευσης ολόκληρης της πόλης.
Η Δημοτική Αρχή αμέσως ειδοποίησε τη ΔΕΗ, συνεργείο της οποίας έσπευσε και κάτω από αντίξοες συνθήκες αποκατέστησε τη βλάβη αλλάζοντας τον καμένο μετασχηματιστή, δίνοντας ρεύμα στην περιοχή περίπου στις 11μμ.
Περίπου στις 2.30 το βράδυ, στο ίδιο σημείο υπήρξε ξανά βλάβη με αποτέλεσμα να σταματήσει και η παροχή νερού σε όλη την Πόλη.
Με το πρώτο φως της ημέρας,σήμερα Παρασκεύη 17-11-2017,ειδοποιήθηκε εκ νέου η ΔΕΗ, συνεργείο της οποίας έσπευσε και αποκατέστησε τη βλάβη περίπου στις 8.00 π.μ..
Η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση της Αλιάρτου γίνεται πλέον κανονικά. Η Δημοτική Αρχή και οι αρμόδιοι υπάλληλοι  παρακολουθούν το θέμα ,όπως αντίστοιχα σε όλο το Δήμο και ενεργεί άμεσα. Σε δύσκολες συνθήκες δυστυχώς υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Ζητούμε την κατανόηση των Δημοτών
Γραφείο Ενημέρωσης

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 700 μαθητές της Λιβαδειάς πλημμύρισαν την Νεροτριβή για την έκθεση έργων του Γιάννη Κα'ί'λη



Πλημμύρισε μαθητές αυτές τις ημέρες η ''Νεροτριβή'' στη Κρύα για την έκθεση έργων ζωγραφικής του δολοφονηθέντος απο την χούντα Διστομίτη φοιτητή της Σχολής.Καλών Τεχνών του ΕΜ Πολυτεχνείου Γιάννη Κα'ί'λη στο πλαίσιο εκδήλωσης για την επέτειο της εξέγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ το 1973!

Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια,το ΕΠΑΛ, το Νυχτερινό Γυμνάσιο ακόμα και Νηπιαγωγεία από την πόλη της Λιβαδειας ήταν εκεί παρά την βροχή και έμαθαν για τον "άγνωστο" σε πολλούς συντοπίτη μας νεκρό-θύμα των βασανιστηρίων της δικτατορίας!  Συνολικά περίπου 700 μαθητές όλων των βαθμίδων από τα σχολεία της πόλης και εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Βοιωτίας και των γύρω κωμοπόλεων, επισκέφθηκαν την έκθεση στον όμορφο χώρο της Νεροτριβής - και συνεχίζουν και ανήμερα την 17η Νοεμβρίου που σημάδεψε την νεώτερη ιστορία του τόπου μας.

Από την πλευρά των συνδιοργανωτών της έκθεσης - Δήμος Λιβαδειας, Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου  και Σύλλογος Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειας- εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες  προς στον Γενικό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Χρ. Δημητρίου, που μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης (Α-βάθμιας κ. Γιαννιό και Β-βάθμιας κ. Καρκάνα) ,ενημέρωσαν το σύνολο των σχολείων για την έκθεση. Ευχαριστίες εκφράστηκαν επίσης προς την ηγεσία των Συλλόγων Καθηγητών και Δασκάλων Λιβαδειας που ανταποκριθηκαν με ενθουσιασμο στην πρόσκληση, αλλά και προς τους διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς που συνοδεύουν τους μαθητές για την ολοκληρωμένη προετοιμασία και ενημέρωση που ειχαν κάνει στους μαθητές για το Πολυτεχνείο.
 Ομιλία την Παρασκευή 17/11 (19.30)
Η έκθεση συνεχίζεται και την Παρασκευή και  ήδη έχει ζητηθεί από πολλούς η παράτασή της . Το βραδάκι της Παρασκευής 17/11/2017 εξάλλου, στις 7.30 μ.μ., θα γίνει και εκδηλωση στον χώρο της Έκθεσης ( Νεροτριβή) με ομιλίες για τον Γ. Κα'ί'λη και το Πολυτεχνείο. Θα μιλήσουν η φιλόλογος και συγγραφέας Δρ Δήμητρα Σκαύδη- Κοκκίνη, που ήταν καθηγήτρια του Γιάννη Κα'ί'λη στο Γυμνάσιο και Λυκειο Διστόμου και ο Δαμιανός Μωραΐτης, εκπαιδευτικός. Θα χαιρετίσουν επίσης η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών.
-->Ο φοιτητής γεννημένος το 1950 στο Δίστομο Γιάννης Κα'ί'λης, ορφανός από μικρός, πήρε ενεργά μέρος στον αγώνα κατά της Δικτατορίας, ως φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών. Πρωτοστάτησε στην εξέγερση του Νοέμβρη το 1973 και μάλιστα με το πινέλο του - όπως αναφέρεται στον φάκελλο του στην χουντική Γενική Ασφάλεια- γράφτηκαν τα συνθήματα ''ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ'' και ''ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ'' στις κολόνες της πύλης του Πολυτεχνείου, όπως και πολλά από τα αντιχουντικά σκίτσα που κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι μέσα από τα κάγκελα του Πολυτεχνείου.Μετά την εισβολή του τανκ κρύφτηκε για καιρό, όπου μπόρεσε. Τον Φεβρουάριο του 1974 βρέθηκε το άψυχο σώμα του πεταμένο σ’ έναν σωρό αμμοχάλικο μιας οικοδομής, στην οδό Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια, δολοφονημένος από τις μυστικές υπηρεσίες της χούντας - αφού πρώτα βασανίστηκε βάναυσα.

Η δολοφονία αποδείχθηκε μετά την μεταπολίτευση μετά από πολύμηνο αγώνα που έκανε η δικηγόρος Φιλάνθη Ψυρρή, αφου η Χούντα είχε προσπαθήσει να την εμφανίσει ως ''αυτοκτονία''. Ο Γ. Κα'ί'λης αναγνωρίστηκε ως θύμα της δικτατορίας από την Πολιτεία, η οποία έδωσε τιμητική σύνταξη στην μητέρα του.Η έκθεση αποσκοπεί να γίνει γνωστός ο αγώνας και η θυσία του σε περισσότερο κόσμο, σε μια εποχή που τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα.-





Διαβάστε Περισσότερα »

«Μήνυμα του βουλευτή Νίκου Θηβαίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου»

Το «σκοτάδι» της επτάχρονης δικτατορίας άφησε χωρίς αμφιβολία πληγές στο λαό και τη χώρα μας, ορατές ακόμη και σήμερα. Ορατό, ωστόσο, είναι και το «φως» της φοιτητικής εξέγερσης του Νοέμβρη. Οφείλουμε συλλογικά να σταθούμε και να αναλογιστούμε τη συγκλονιστική ιστορική στιγμή της εξέγερσης, όσων προηγήθηκαν, αλλά και όσων ακολούθησαν. Η μνήμη, χωρίς υπερβολές και απλουστεύσεις, είναι απαραίτητο χρέος όλων μας προς τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν κάποτε και προς αυτούς που θα αγωνιστούν στο μέλλον για ένα πιο δίκαιο, καλύτερο κόσμο. 


Νίκος Θηβαίος,
Βουλευτής Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για τους κτηνοτρόφους



Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ενημέρωση των κτηνοτρόφων. Πρόκειται για ακόμη μία εφαρμογή που δημιουργείται από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της «Έξυπνης Περιφέρειας» που έχει στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την εξοικονόμηση πόρων και την πλήρη διαφάνεια.

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας http://app.php.gov.gr/pste/, περισσότεροι από 11.000 κτηνοτρόφοι, μπορούν, με τον ΑΦΜ τους, να παρακολουθούν τις οφειλές και τις εκκρεμότητές τους σε σχέση με το μίσθωμα που καταβάλλεται από τους κτηνοτρόφους για τα δικαιώματα χρήσης της βοσκής της έκτασης που τους κατανεμήθηκε. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να έχουν άμεση ενημέρωση για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία.

Με αφορμή την πορεία των έργων για την υλοποίηση της «Έξυπνης Περιφέρειας» και για την συγκεκριμένη εφαρμογή, μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

«Όταν άρχισα να μιλάω για την «Έξυπνη Περιφέρεια», υπήρχαν κάποιοι που με αντιμετώπιζαν με μεγάλη επιφύλαξη και με το δίκιο τους. Η εμπειρία της συναλλαγής με τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες είναι τραυματική. Σήμερα, ο στόχος που θέσαμε για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, για την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις συναλλαγές της Περιφέρειας και για το οικονομικό μας συμμάζεμα, υλοποιείται. Όταν ολοκληρωθεί πλήρως, θα μπορούμε να μιλάμε για την πρώτη περιφέρεια που κατάφερε να ξεφύγει από τη γραφειοκρατία και που έπαψε να είναι εχθρός του πολίτη. Τη Στερεά Ελλάδα» τόνισε στις δηλώσεις του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρία από άκρη σε άκρη της χώρας -Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Σοβαρά προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα
Ενώ μετράμε ήδη 16 νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο  και σήμερα, Παρασκευή, θα συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.


Ειδικότερα, θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές.Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, στη Μακεδονία κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: στα βόρεια από ανατολικές και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί 4 με 6 και στα θαλασσιά τμήματα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία στο Θερμαϊκό βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

    Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 18-11-2017

Καιρός: στα βορειοδυτικά νεφώσεις με παροδικές βροχές και γρήγορη Βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα Φαινόμενα τα όποια θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρά Μέχρι τη νύχτα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και όλα τα Ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ανεμοι: στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.



Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την επέτειο του Πολυτεχνείου



Η 17η Νοεμβρίου είναι μία ημέρα που χάραξε την πορεία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, καταδεικνύοντας το δρόμο του αγώνα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την πτώση της δικτατορίας.

Κάθε επέτειος του Νοέμβρη του '73, ξυπνά μνήμες γεγονότων, που πιστοποιούν ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι εθνική μας κληρονομιά. Η ανυποχώρητη στάση των πολιτών ενάντια στην παραβίαση των πολιτικών,  κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, όπως αυτά διατυπώνονται στο Σύνταγμα, αλλά και το δικαίωμα της αντίστασης ενάντια σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης αυτού, είναι τα νοήματα που παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα στο χρόνο.

Βαδίζοντας, λοιπόν, με οδηγό το μονοπάτι της ιστορίας, θα τα καταφέρουμε όσες θυσίες και στερήσεις υποστούμε, με συλλογικότητα και ομοψυχία. Ποτέ και κανένας δεν θα λυγίσει τους Έλληνες.

Ο Δήμος Θηβαίων τιμά και δοξάζει του νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαταστάθηκε η βλάβη και επανήλθε η ηλεκτροδότηση στην Αλίαρτο


Αποκαταστάθηκε στις 11:00 η ηλεκτροδότηση και έτσι βγήκε από το σκοτάδι η μισή Αλίαρτος.

Στο σκοτάδι είχε βυθιστεί από τις 8:00 το βράδυ μεγάλο τμήμα  νότια του κεντρικού δρόμου και πίσω από το Δημαρχείο Αλιάρτου, λόγω πτώσης κεραυνού σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ.(Δείτε ΕΔΩ)

Άμεσα κινητοποιήθηκε ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων και στο σημείο έφθασαν   συνεργεία της ΔΕΗ τα οποία εργάζονταν υπό βροχή  για την αντικατάσταση του  καμένου μετασχηματιστή,  που άφησε τη μισή  Αλίαρτο χωρίς ρεύμα..

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ