Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΕΡΥΘΡΩΝ



Αναγνώστης-κάτοικος Ερυθρών μας έστειλε το παρακάτω κείμενο:

''Νιώθω αγανακτισμένος διότι διάβασα  ένα ανυπόστατο μήνυμα σχετικά με την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Ερυθρών.Αναρωτιέμαι..Η Μονή είναι αυτή που καταπατά δημόσιες εκτάσεις ή οι κτηνοτρόφοι

καταπατούν δημόσιες εκτάσεις ΚΑΙ την ζώνη αρχαιολογικής προστασίας;;
Επίσης σχετικά με αυτούς που έχουν γνώμη για την ''λάθος θρησκευτική πίστη'' των μοναχών,ας αναρωτηθούν αυτοί οι ίδιοι πρώτα πού πιστεύουν...''
/www.newspull.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσπιακός και Ορχομενός συνεχίζουν αήττητοι




Με την πέμπτη σερί νίκη συνεχίζει το ταξίδι η ΑΕ Ορχομενού, μόνη επικεφαλής στον πρώτο όμιλο της Β’ κατηγορίας Βοιωτίας ενώ στο δεύτερο όμιλο συνεχίζει επίσης αήττητος ο Θεσπιακός.

Στο γήπεδο του Ορχομενού, και την παρουσία αρκετών φιλάθλων που επανακάμπτουν στις κερκίδες έπειτα από αρκετό καιρό ενισχύοντας την αγαπημένη τους ομάδα, μετά από καλή παρουσία η ΑΕΟ νίκησε τον ΠΑΟΚ Κυριακίου με 3-0. Κορυφαίοι οι Μακρής και Ζουλέκο ενώ τα γκολ πέτυχαν οι Βελέτζας, Μακρής και Βλάχος.

Με νίκη προχώρησαν επίσης στον 1ο όμιλο ο Υψηλάντης (2-0 τον Πανγεωργικό) και ο Ελικωνας Δομβραίνας εκτός έδρας 1-2 την Ασκρη οι οποίοι είναι 3 βαθμούς πίσω από την ΑΕΟ στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Β’ Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
Αποτελεσματα 6ης Αγωνιστικης

ΑΕ Ορχομενου-ΠΑΟΚ Κυριακιου      3-0
Ρηξη Λιβαδειας-ΑΟ Παυλο          1-1
ΑΟ Υψηλαντης-Πανγεωργικος        2-0
ΑΟ Ασκρης-Ελικωνας Δομβραινας    1-2
Πηγασος Αγ Αννας-Νικη Λαφυστιου  1-0
Ρεπο … ΑΟ Καστρο

Β’ Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
η Βαθμολογια σε 6 Αγωνες

1. ΑΕ Ορχομενου        15
2. ΑΟ Υψηλαντης        12
3. Ελικωνας Δομβραινας 12
4. ΠΑΟΚ Κυριακιου       9
5. Πηγασος Αγιας Αννας  9
6. Νικη Λαφυστιου       7
7. ΑΟ Καστρο            7
8. Πανγεωργικος         7
9. Ρηξη Λιβαδειας       5
10. ΑΟ Παυλο            4
11. ΑΟ Ασκρης           0

Β’ Κατηγορια Βοιωτιας 2ος Ομιλος
Αποτελεσματα 6ης Αγωνιστικης
ΑΟ Πλαταιων-Α.Σ Χωστιων               6-0
Επαμεινωνδας Λευκτρων-Α.Σ Λεονταριου  1-5
ΑΕΣ Ελεωνας-Δοξα Μουρικιου            1-0
ΠΑΣ Οινοφυτων-Κεραυνος Αγιου Θωμα     1-2
ΑΟ Θεσπιακος-Ελλοπιακος               2-0
Ιωνικος Αστερας Θηβας-Πελοπιδας Θηβας 1-0

Β’ Κατηγορια Βοιωτιας 2ος Ομιλος
η Βαθμολογια σε 6 Αγωνες
1. ΑΟ Θεσπιακος          18
2. ΑΟ Πλαταιων           16
3. Επαμεινωνδας Λευκτρων 12
4. Κεραυνος Αγιου Θωμα   11
5. Α.Σ Λεονταριου        11
6. Ελλοπιακος            10
7. Ιωνικος Αστερας Θηβας  7
8. ΑΕΣ Ελεωνας            7
9. ΠΑΣ Οινοφυτων          5
10. Πελοπιδας Θηβας       3
11. Δοξα Μουρικιου        1
12. Α.Σ Χωστιων           1
asopichos.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα σοβαρά επεισόδια με Ρομά στη Θήβα:Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και έσπασαν περιπολικά της Ασφάλειας



Με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα  έγινε η «υποδοχή» της Ασφάλειας Θηβών στον καταυλισμό των  Ρομά σήμερα το μεσημέρι στη Θήβα.
Οι Ρομά… εξαγριώθηκαν  στη θέα των αστυνομικών που μετέβησαν στον καταυλισμό,για να ερευνήσουν καταγγελία για κλοπή  αυτοκινήτου  που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε περιοχή της  Θήβας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress.οι ρομά επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς,προκάλεσαν σοβαρές φθορές και στα  δύο οχήματα της αστυνομίας.
 Από θαύμα  δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί αστυνομικών.
Η Αστυνομία ενεργεί τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της σοβαρής αυτής επίθεσης.

Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά τις καταιγίδες, έρχεται κρύο - εξπρές με βοριάδες και χιόνια

Για ακόμη λίγο θα μας απασχολήσουν οι βροχές που όμως δεν θα έχουν την ένταση των προηγούμενων ημερών, επισημαίνει ο μετεωρολόγος
Κρύο και χειμωνιάτικες θερμοκρασίες, που όμως θα διαρκέσουν πολύ λίγο, προβλέπει για την ερχόμενη εβδομάδα ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.


Όπως γράφει στο προφίλ του στο facebook, την Δευτέρα θα βρέχει σταδιακά σε όλη τη χώρα, χωρίς όμως τα φαινόμενα να έχουν την ένταση των προηγούμενων ημερών. Παράλληλα οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, πολύ ισχυρούς τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, ήδη από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, στη βόρεια Ελλάδα, από το πρωί της Δευτέρας, θα πέσει και χιόνι, με χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Μακεδονία από το ύψος των 700 μέτρων. Οριακή φαίνεται να είναι η κατάσταση για την πόλη της Φλώρινας, όπως γράφει χαρακτηριστικά.
Το κρύο θα διατηρηθεί και την Τρίτη, όμως τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα βοηθήσουν τον υδράργυρο να ανέβει, ενώ όπως σημειώνει ο κύριος Καλλιάνος, «δεν αναμένεται κάτι σημαντικό να μας απασχολήσει την προσεχή εβδομάδα».

Αναλυτικά η πρόβλεψή του:

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΞΠΡΕΣ ΚΡΥΟ

Δυστυχώς αλλά μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα συνεχόμενων καταιγίδων, ο απολογισμός είναι οι 19 νεκροί, οι αγνοούμενοι, οι πλημμύρες αλλά και οι πολλές καταστροφές σε καλλιέργειες και περιουσίες. Δυστυχώς αλλά ήταν δυνατό το "χτύπημα" των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών που μας προσέγγισαν από τα δυτικά.

Πλέον η καιρική κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί αλλά για ακόμη λίγο θα μας απασχολήσουν οι βροχές που όμως δεν θα έχουν την ένταση των προηγούμενων ημερών.

ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΦΕΡΝΕΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Όπως θα δείτε και στον 1ο προγνωστικό χάρτη Ελλάδος, αν εξαιρέσουμε τις ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου, στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα βροχερός μέσα στη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει ότι, τόσο στο Ιόνιο, όσο στα ηπειρωτικά τμήματα και το Αιγαίο, κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές. Πιο δυνατά φαίνεται ότι θα είναι τα φαινόμενα σε περιοχές της Θράκης, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και των Δωδεκανήσων, όπου εκεί θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

ΒΡΟΧΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το πρωί της Δευτέρας θα βρέξει τοπικά και κατά βάση ασθενώς στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αττική οι βροχές θα κάνουν την εμφάνιση τους λίγο αργότερα, δηλαδή προς τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας με ένα "πέρασμα" που θα απασχολήσει αρκετές περιοχές του νομού.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας φαίνεται ότι θα στραφούν παντού οι άνεμοι σε βοριάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά. Έτσι, στο ιόνιο θα πνέουν με ένταση έως και 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα αγγίζουν ακόμη και τα 8 μποφόρ αντίστοιχα κυρίως στα κεντρο-ανατολικά τμήματα του.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Ο λευκός επισκέπτης θα κάνει την εμφάνιση του στη βόρεια Ελλάδα, από το πρωί της Δευτέρας, με χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Μακεδονία από το ύψος των 700 μέτρων. Οριακή φαίνεται να είναι η κατάσταση για την πόλη της Φλώρινας σε ότι αφορά στις χιονοπτώσεις. Εκτιμώ πως το χιονόνερο είναι σίγουρο για εκείνες τις περιοχές, όμως δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα.

Πάνω από τα 650-700 μέτρα θα χιονίσει τοπικά και για λίγη ώρα και σε περιοχές της κεντρο-ανατολικής Μακεδονίας. Πρόσκαιρα στη Θράκη, προς το μεσημέρι, θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ακόμη και σε λίγο χαμηλότερα υψόμετρα σε σχέση με τη Μακεδονία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα εκδηλωθούν και σε αρκετές από τις υπόλοιπες κεντρικές (κυρίως) ηπειρωτικές περιοχές τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 1200 περίπου μέτρα.


Η ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΛΙΓΟ

Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα έρθουν από τις Βαλκανικές περιοχές, θα εισέλθουν στη βόρεια Ελλάδα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στην υπόλοιπη κεντρική, βόρεια και βορειοανατολική χώρα κυρίως από το βράδυ της Δευτέρας και προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας κατά τη διάρκεια του πρωινού της Τρίτης, θα είναι αυτές που αναγράφονται στον 2ο προγνωστικό χάρτη.

Για παράδειγμα, στα βόρεια ορεινά-ημιορεινά, το πρωί της Τρίτης, ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει ακόμη και στους -4 βαθμούς κελσίου.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Μετά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης που θα επικρατήσει σχετικό κρύο (έως πολύ κρύο στα βόρεια) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, από εκεί και στη συνέχεια, οι καιρικές συνθήκες θα ομαλοποιηθούν, μιας και δεν αναμένεται κάτι σημαντικό να μας απασχολήσει την προσεχή εβδομάδα. Ίσα ίσα που η θερμοκρασία σταδιακά θα τραβήξει την ανηφόρα και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα γίνουν πολύ μεγάλα.

Καλή προσεχή εβδομάδα σε όλες και όλους σας





Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 20 οι νεκροί στη Μάνδρα - Εντοπίστηκε άλλη μια σορός

Οι τραγικές ειδήσεις από τη Μάνδρα δεν έχουν τέλος, καθώς άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν μία ακόμη σορό.

Με τη συνδρομή σκύλων εντοπίστηκε ένας ακόμη νεκρός, από τη φονική πλημμύρα και πλέον ο τραγικός υπολογισμός ανεβαίνει στους 20 νεκρούς.

Η σορός εντοπίστηκε απέναντι από το αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, κάτω από λάσπη και φερτά υλικά, κοντά στο σημείο που είχε βρεθεί νεκρός ο άτυχος οδηγός νταλίκας, το πρωί του Σαββάτου.

Οι έρευνες συνεχίζονταν για τρεις αγνοούμενους, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν το άτομο που βρέθηκε είναι ανάμεσά τους.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ- Μαϊμού υπάλληλοι της ΔΕΗ έκλεψαν ηλικιωμένη στις Θεσπιές-Της άρπαξαν 1000 ευρώ και χρυσαφικά





Χθες το μεσημέρι στις Θεσπιές γύρω στις 12,ένας άνδρας και μία γυναίκα προφασιζόμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ έκλεψαν
δυο ηλικιωμένους.
 Αρχικά η γυναίκα καθόταν στο αυτοκίνητο και είχε κατέβει ο καλοντυμένος άνδρας  ηλικίας γύρω στα 40 , πηγαίνει στο σπίτι, είπε στην ηλικιωμένη τη  γνωστή ιστορία ότι υπάρχει κίνδυνος διαρροής και βραχυκυκλώματος. Η ηλικιωμένη πίστεψε τον μαϊμού τεχνικό πως το σπίτι της κινδύνευε από πυρκαγιά και της άρπαξε ένα χρυσό σταυρό, στη συνέχεια  ζήτησε χρήματα,ενώ στο άλλο του χέρι είχε ένα μηχάνημα το οποίο χτυπούσε και επέμενε ότι υπάρχουν λεφτά στο σπίτι.
 Παράλληλα η συνεργός του κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και βγάζει μια μπλούζα   από το πορτ-μπαγκάζ και καλύπτει τη πινακίδα και στη συνέχεια πηγαίνει στο σύζυγο της ηλικιωμένης και του πιάνει κουβέντα που καθόταν στην αυλή ώστε να μην υποψιαστεί τίποτα.
 Το αποτέλεσμα ήταν να πάρουν 1000 ευρώ και το χρυσό σταυρό και να φύγουν σαν  κύριοι...

Ειδικές συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης πολιτών
Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Free WiFi: Γιατί πρέπει να το αποφεύγετε..

Πρώτοι πανευρωπαϊκά οι Έλληνες στο online gaming. Σχεδόν τελευταίοι στις γνώσεις τους για το διαδίκτυο

• Το 70% των Ελλήνων συνδέεται στο διαδίκτυο "εν κινήσει", μέσω φορητής συσκευής. Η συντριπτική πλειοψηφία (9 στους 10) είναι νέοι, ηλικίας 16-27 ετών

• Το 90% των νέων ηλικίας 16-24 συνδέεται καθημερινά με τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, snapchat κ.α.), περισσότερες από 4 ώρες

• Μεγάλο ποσοστό φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που απεικονίζουν παιδιά σε καθημερινές τους δραστηριότητες, καταλήγουν σε παιδοφιλικά site!


Σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες για τη διάδοση της χρήσης και κατάχρησης του διαδικτύου παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, παρέθεσε ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Διαδικτυακής Ασφάλειας - Cyber Security International Institute (CSIi) κος Μάνος Σφακιανάκης, κατά τη διάρκεια διάλεξης, με θέμα: "Διαδίκτυο: Εγκληματικότητα και Ασφάλεια", που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στο πλαίσιο του 3ου κύκλου Διαλέξεων σε θέματα Δημόσιας Υγείας.

Ο πρώην Διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, αναφέρθηκε στα οφέλη του διαδικτύου, αλλά και στους κινδύνους που έχει επιφέρει η γιγάντωση του φαινομένου του ψηφιακού εγκλήματος, ενώ ταυτόχρονα υπέδειξε στο κοινό χρήσιμους και πρακτικούς τρόπους προφύλαξης από αυτούς.

Μύθοι και Πραγματικότητες

"Μην συνδέεστε στο Internet μέσω ελεύθερων δικτύων WiFi" τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ελεύθερο Internet είναι ένας εύσχημος και εύκολος τρόπος υφαρπαγής προσωπικών δεδομένων (φωτογραφιών, βίντεο κ.α.) από φορητές συσκευές: "Χρήση του free WiFi να κάνετε μόνο σε μέρη που εμπιστεύεστε, π.χ. στο σπίτι σας και όχι σε δημόσιους χώρους" τόνισε και ξεκαθάρισε μύθους και παρερμηνείες που υπάρχουν, για τη χρήση του Internet:

• Στο διαδίκτυο δεν είμαστε ανώνυμοι, αλλά κάθε ενέργειά μας αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη

• Ό,τι δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο δεν διαγράφεται ποτέ, ακόμη κι αν εμείς το διαγράψουμε

• Ό,τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο, δεν είναι αλήθεια και πρέπει πάντα να επαληθεύουμε την πηγή

• Δεν υπάρχει 100% προστασία στο Διαδίκτυο. "Ο μόνος ασφαλής υπολογιστής, είναι ο κλειστός υπολογιστής" είπε ο κος Σφακιανάκης.

Ανήλικοι και Grooming

Μιλώντας για το φαινόμενο της παραπλάνησης ανηλίκων από αγνώστους στο διαδίκτυο ο Πρόεδρος του CSI, τόνισε την ανάγκη σωστής επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά τους. Συμβουλεύοντας το κοινό, ο κος Μάνος Σφακιανάκης είπε ότι καλό είναι οι κάμερες των υπολογιστών, που βρίσκονται στα δωμάτια των σπιτιών και ειδικά των παιδικών δωματίων, να είναι καλυμμένες με κάποιο αυτοκόλλητο, καθώς οι ενδιαφερόμενοι έχουν τρόπο να βλέπουν μέσα από αυτές, ακόμη κι αν ο υπολογιστής είναι κλειστός. Επίσης, τόνισε ότι οι γονείς θα πρέπει να μην είναι υπερβολικά αυστηροί με τα παιδιά τους, ώστε αυτά να αισθάνονται άνετα να τους εμπιστευθούν.

Πορνογραφία ανηλίκων

Η πορνογραφία ανηλίκων βρίσκεται στη δεύτερη θέση της εγκληματικότητας παγκοσμίως, μετά το εμπόριο όπλων. Στην Ελλάδα η κατοχή, διακίνηση και η - υπό προϋποθέσεις - θέαση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων τιμωρείται. Όπως υποστήριξε όμως ο κος Σφακιανάκης, παρ' ότι η νομοθεσία είναι αυστηρή, ελάχιστοι τιμωρούνται πραγματικά.
Παρ' όλα αυτά, το διάστημα μεταξύ 2004-2016 ασκήθηκαν περισσότερες από 1.000 ποινικές διώξεις σε παιδόφιλους. Συμβουλεύοντας τους γονείς, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαδικτυακής Ασφάλειας (CSIi), συνέστησε να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς οι φωτογραφίες αυτές που απεικονίζουν παιδιά, ακόμη και στις καθημερινές τους δραστηριότητες, πολύ συχνά καταλήγουν σε sites παιδοφίλων, όπως αποδείχθηκε από μεγάλη έρευνα, που έγινε στην Αυστραλία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σήμερα -Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Συνεχίζεται και σήμερα, Κυριακή, η κακοκαιρία και κύρια χαρακτηριστικά τις πρόσκαιρες βροχές και τις καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Από το απόγευμα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά από δυτικές διευθύνσεις και στα βόρεια πελάγη από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα βόρεια.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιονιά τη νύχτα στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Nεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση. Σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν στα ανατολικά κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα- Τα σημαντικότερα γεγονότα της 19ης Νοεμβρίου

1493: Ο Χριστόφορος Κολόμβος αποβιβάζεται σ' ένα νησί, που είχε εντοπίσει την προηγούμενη μέρα και το ονομάζει San Juan Bautista (Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής). Αργότερα το νησί μετονομάστηκε σε Πουέρτο Ρίκο.

1703: Πεθαίνει στις φυλακές της Βαστίλης ο άνθρωπος με τη σιδερένια μάσκα, η ζωή του οποίου υμνήθηκε από τον Βολτέρο και τον Αλέξανδρο Δουμά.

1906: Ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνα Δημήτριος Νταλίπης από τη Γκαμπρέσα (Γάβρος) της Φλώρινας, σε μάχη με υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις, σκοτώθηκε μαζί με τους άντρες της ομάδας του κοντά στο χωριό Ζέλοβο (Ανταρτικό) της περιοχής Κορεστίων.

1906: Σκοτώνεται ο Οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνα Παύλος Κύρου στα Όστιμα (Τρίγωνο), της περιοχής των Κορεστίων.

1912: O Λόχος Αεροπόρων (η πρώτη Μονάδα της Στρατιωτικής Αεροπορίας), αποτελούμενος από τέσσερα νέα αεροπλάνα Maurice Farman MF.7 80 ίππων και το ανάλογο προσωπικό, αναχώρησε ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά με προορισμό την Πρέβεζα. Από εκεί ο Λόχος θα συνέχιζε τη δράση του στο Μέτωπο Ηπείρου.

1942: Οι Σοβιετικοί υπό τον στρατάρχη Ζούκοφ περνούν στην αντεπίθεση κατ' εφαρμογή της Επιχείρησης Ουρανός.

1943: Γερμανικά στρατεύματα επιτίθενται εναντίον της Σάμου. Επειδή η τροπή των επιχειρήσεων ήταν δυσμενής, το Στρατηγείο της Μ. Ανατολής διατάζει τους Ιερολοχίτες και τους Βρετανούς Κομάντος να εκκενώσουν το νησί. Κατά την εκκένωση, μαζί με τις παραπάνω δυνάμεις, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία 12.800 Έλληνες πρόσφυγες και 8.000 Ιταλοί.

1966: Αρχίζει την λειτουργία της η «Θύρα 13», ο σύνδεσμος φιλάθλων του Παναθηναϊκού, με ιδρυτή τον Απόστολο Ιωαννίδη. Πρόκειται για τον πρώτο σύνδεσμο φιλάθλων στην Ελλάδα και προέρχεται από μία παρέα 26 μελών που συναθροίζονται σε ένα χώρο στο Μεταξουργείο που χρησιμοποιούν ως λέσχη. Το καταστατικό του συνδέσμου θα επικυρωθεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών στις 16 Μαρτίου 1967.

1973: Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Σπυρίδων Ζουρνατζής, ανακοινώνει σε συνέντευξη τύπου ότι οι νεκροί από την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ανέρχονται σε 11 και οι τραυματίες σε 138.

1999: Η Κίνα εκτοξεύει το πρώτο διαστημόπλοιό της με την ονομασία Σενζού 1.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Τροχαίων Ατυχημάτων

Το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κου Δημήτρη Αργύρη, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η αθέατη πλευρά του τροχαίου ατυχήματος».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (19-11-2017), Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, (Λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα) στις 19.00.
Τις θεματικές ενότητες θα αναπτύξουν Αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Οχημάτων Νομού Ευβοίας & Βοιωτίας, καθώς και η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ", κα Βάσω Μυλωνά.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα προβληθεί απόσπασμα - ντοκιμαντέρ για τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο δημιουργήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, σε συνεργασία με την σκηνοθετική - θεατρική ομάδα του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χαλκίδας.
Την ημέρα της εκδήλωσης και ώρα 8.30 π.μ. - 1.30 μ.μ. θα προηγηθεί εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου. 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ