Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου Βοιωτίας ο Ηλίας Κολοβός


ΚΟΛΟΒΟΣ  ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Ελεύθερος επαγγελματίας

Γεννήθηκε το 1956 στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Είναι απόφοιτος της σχολής εργοδηγών.
Εργάζεται  ως ελεύθερος επαγγελματίας επί σειρά 40 έτη, σε σούπερ μάρκετ στην Αλίαρτο. Διετέλεσε πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αλιάρτου για χρόνια. Στις πρόσφατες εκλογές εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του ιδίου συλλόγου. Ο Ηλίας Κολοβός είναι υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου Βοιωτίας με την   Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή  Ενότητα στο Τμήμα Εμπορίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα: Κερδισμένοι όσοι έχουν έως 2 παιδιά, χάνουν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι


Κλείδωσε» το πακέτο των κοινωνικών επιδομάτων, όπως γνωστοποίησε η ΘεανώΦωτίου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τους θεσμούς.


Από την τελική συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών διαμορφώνεται στα 70 ευρώ από 40 ευρώ που ισχύει σήμερα το οικογενειακό επίδομα για το πρώτο παιδί.

Οικογένεια με δυο παιδιά θα λαμβάνει 140 ευρώ το μήνα, ενώ με τρία παιδιά θα παίρνει πλέον επίδομα 280 ευρώ.

Παράλληλα, βέβαια αλλάζουν και τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ καταργούνται τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων με τους δικαιούχους έως 34.000 ευρώ εισόδημα να μην χάνουν χρήματα σε σχέση με το ισχύον καθεστώς.

Έτσι, ο προϋπολογισμός των οικογενειακών επιδομάτων από 650 εκατ. ευρώ φέτος αυξάνεται σε 910 εκατ. ευρώ (αύξηση 40%).

Στην πράξη, καταργείται το επίδομα τριτέκνων (έως 1.500 ευρώ το χρόνο) σε όσους τρίτεκνους ή πολύτεκνους έχουν από 34.000 ευρώ και πάνω οικογενειακό εισόδημα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια και η κλιμάκωση των επιδομάτων ακολουθούν αυτά που ισχύουν για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και αναλυτικά εισοδηματικά κριτήρια και ύψος παροχής θα καταρτιστούν σε σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα.

Στο πλαίσιο της δικαιότερης αναδιανομής των κεφαλαίων αυτών αυξάνονται σημαντικά τα επιδόματα σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα και από τρία παιδιά και πάνω.

Άλλωστε, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος, η συμφωνία που κλείνει περιλαμβάνει δυο πακέτα νομοθετικών παρεμβάσεων, με το πρώτο να ψηφίζεται πριν από τα Χριστούγεννα και το επόμενο αμέσως μετά.

Εντός του 2018 επιπλέον 10.000 παιδιά θα εισαχθούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς θα δημιουργηθούν επιπλέον 400 σταθμοί.

Το 2019 οι νέοι σταθμοί θα είναι 1.800 που θα προστεθούν στους 2.800 που λειτουργούν σήμερα, ώστε να υπερκαλυφθεί η σημερινή ζήτηση.

Θετικά, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, έκλεισαν και τα θέματα που αφορούν την αναπηρία και μάλιστα εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευτεί ο νέος πίνακας με τα ποσοστά αναπηρίας.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό, το πακέτο των κοινωνικών επιδομάτων έκλεισε με αύξηση του προϋπολογισμού κατά 315 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 260 εκατ. ευρώ αφορούν τα οικογενειακά επιδόματα.

Συνολικά 40 εκατ. ευρώ διατίθενται για αύξηση των σχολικών γευμάτων και 15 εκατ. ευρώ για βρεφονηπιακούς σταθμούς.
enikonomia.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 3ης Δεκεμβρίου

1799: Ο αυστριακός στρατός νικά τον γαλλικό στη μάχη του Βίσλοχ.

1818: Το Ιλινόι γίνεται η 21η Πολιτεία των Η.Π.Α.

1822: Οι Tούρκοι του Ναυπλίου, μετά από την υπογραφή συμφωνίας,παραδίδουν την πόλη και τα φρούριά της στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Η πτώση του Παλαμιδίου, που ανάγκασε τους Τούρκους να παραδώσουν την πόλη, οφείλεται στην από 29-11-1822 πολιορκία του Φρουρίου από τους Έλληνες και στην απειλητική προειδοποίηση του Θ. Κολοκοτρώνη προς την ηγεσία των Τούρκων.

1885: Λαμβάνει χώρα ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας πυγμαχίας. Κρατά 6 ώρες και 15 λεπτά. Οι αντίπαλοι, ο Τζέϊμς Κέλι και ο Τζόναθαν Σμιτ αγωνίζονται στη Μελβούρνη χωρίς γάντια.

1912: Ναυμαχία της Έλλης (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).Ο ελληνικός στόλος, με επικεφαλής το θωρηκτό «Αβέρωφ», καταναυμαχεί τον τουρκικό και εξασφαλίζει την κυριαρχία του στο Αιγαίο. Πρωταγωνιστής της ελληνικής νίκης είναι ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης.

1940: Ο ελληνικός Στρατός (Μεραρχία Ιππικού), μετά από σκληρό αγώνα με τους Ιταλούς, καταλαμβάνει την Πρεμετή στη Β. Ήπειρο.

1944: Πέφτει η πρώτη σφαίρα στα Δεκεμβριανά, μία από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας. 28 νεκροί και περίπου 100 τραυματίες, ο τραγικός απολογισμός των αιματηρών επεισοδίων που συνόδευσαν τη διαδήλωση προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.

1959: Υιοθετείται η σημαία της Σιγκαπούρης, έξι μήνες αφότου η Σιγκαπούρη έγινε αυτοδιοικούμενη εντός της Βρετανικής αυτοκρατορίας.

1960: Υπογράφεται σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των ατομικών επιτροπών Ελλάδας και Γαλλίας για τη χρήση της ατομικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.

1962: Κατάσχεται η εφημερίδα Αθηναϊκή και καταδικάζονται σε 18μηνη φυλάκιση, χωρίς αναστολή, ο ιδιοκτήτης Ιωάννης Παπαγεωργίου και ο διευθυντής Γ. Κυριακίδης, εξαιτίας άρθρου του Ηλία Μπρεδήμα, βουλευτή της Ένωσης Κέντρου, υβριστικού προς το πρόσωπο της βασίλισσας. Η δίκη γίνεται αιτία σφοδρών αντιπαραθέσεων κυβέρνησης-Ένωσης Κέντρου.

1964: Ως πολιτικό μήνυμα της αριστερής πτέρυγας της Ένωσης Κέντρου προς τον πρωθυπουργό εκλαμβάνεται η καταψήφιση του "κομματικού" υποψηφίου για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικόλαου Αλαβάνου, και η υπερψήφιση, σε συνεργασία με την Ε.Δ.Α., του Αντώνιου Πετραλιά.

1965: Εκατοντάδες Ρωσοπόντιοι έρχονται για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

1967: Οι τελευταίες μονάδες της ελληνικής μεραρχίας, η οποία εστάλη στην Κύπρο επί Γεωργίου Παπανδρέου, εγκαταλείπουν το νησί και το αφήνουν ανυπεράσπιστο σε εφαρμογή της Συμφωνίας Παπαδόπουλου - Τσαγλαγιαγκίλ.

2004: Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Balco», Βίκτορ Κόντε, σε συνέντευξή του στο ABC αποκαλύπτει ότι η Μάριον Τζόουνς στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σίδνεϊ έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες -Πέφτει η θερμοκρασία

Η κακοκαιρία συνεχίζεται σήμερα, Κυριακή, με βροχές σε αρκετές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει, κυρίως στα Δυτικά. Παράλληλα, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανόν ισχυρά στη Θράκη μέχρι το μεσημέρι.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά και από τη νύχτα πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικές χώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο, εντάσεως 7-8 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
H πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Κυριακή:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Θράκη μέχρι το μεσημέρι, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και από τη νύχτα στα υπόλοιπα ορεινά και τοπικά στα δυτικά ημιορεινά.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και μέχρι τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: νότιοι 5 με 7 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: νότιοι 6 με 7 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη τοπικά έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: νότιοι 6 με 8 και πιθανόν νωρίς το πρωί στα βόρεια έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα δυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ