Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

"Έλαμψε" το Νεοχώρι από το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ




Σε γιορτινή ατμόσφαιρα και με αρκετό κόσμο το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου  Δέντρου στο Νεοχώρι!!!
Λίγα λεπτά μετά τις 06:00 το απόγευμα του Σαββάτου σε μια ζεστή εκδήλωση, άναψε  στο Νεοχώρι το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην κεντρική πλατεία του χωριού.
 Από τις 05:00 έφθαναν στην πλατεία γονείς και παιδιά, αφού η μουσική  έπαιζε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ο Άι Βασίλης γέμιζε με χαμόγελα ιδιαίτερα τους μικρούς φίλους.

Στην έναρξη της εκδήλωσης,η Πρόεδρος του  Δ.Σ. Συλλόγου Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ"κ.α. Όλγα Βαλμά, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη,τον αντιδήμαρχο κ.Μαλέση,  καθώς και τον κόσμο που είναι δίπλα στον Σύλλογο, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές .
Χαιρετισμό  απηύθυναν  ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων, ο οποίος ευχήθηκε  Χρόνια Πολλά στους δημότες   και ο πρόεδρος της  Τ.Κ.Νεοχωρίου κ.Στάθης.
Γλυκίσματα και δώρα προσφέρθηκαν στα μικρά παιδιά που δεν άφηναν τον Άγιο Βασίλη από την αγκαλιά τους!Τα Χριστουγεννιάτικα  κάλαντα έψαλλε η Χορωδία της Άσκρης.
Ακολούθησε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους από  τον Σύλλογο Γυναικών.
Χρόνια Πολλά Καλές Γιορτές.
 
 
 






Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλιάνος: Ερχεται κρύο, παγετός και χιόνια

Εισβολή ψύχους την Τρίτη και την Τετάρτη προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος με χιονοπτώσεις, βοριάδες και παγετό.

Από το απόγευμα της σημερινής ημέρας (Δευτέρας), θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και εν συνεχεία και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Το αίτιο θα είναι οι ψυχρές αέριες μάζες που θα έρθουν από τις Βαλκανικές χώρες, θα εγκατασταθούν στη χώρα μας για 2 ημέρες και στη συνέχεια θα μας αποχαιρετήσουν.

Στροφή των ανέμων σε βοριάδες

Αρχικά, οι νοτιάδες των προηγούμενων ημερών, θα δώσουν τη θέση τους σε ισχυρούς κατά περιόδους βοριάδες που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα από τη σκόνη αλλά και που θα είναι το βασικό αίτιο για τη πτώση της θερμοκρασίας που θα ακολουθήσει. Φαίνεται δε, ότι ειδικά την Τρίτη, η ένταση των βορειοδυτικών ανέμων στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ αλλά σε τοπικό επίπεδο ακόμη και τα 8. Για παράδειγμα, μια θαλάσσια περιοχή που θέτει υποψηφιότητα για πολύ ισχυρούς βοριάδες την Τρίτη, είναι η περιοχή από τον Θερμαϊκό μέχρι και τις Σποράδες.

Βροχές στα νησιά κυρίως

Κατά τη διάρκεια της διήμερης ψυχρής εισβολής (Τρίτη - Τετάρτη), θα εκδηλωθούν αρκετές βροχοπτώσεις, όχι ιδιαίτερα ισχυρές, κυρίως στα νησιωτικά τμήματα, τόσο του Ιονίου, όσο και του Αιγαίου. Ωστόσο, σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της δυτικής Μακεδονίας, της ΒΔ Αττικής και της ΒΑ Πελοποννήσου, θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχοπτώσεις οι οποίες πάνω από κάποια συγκεκριμένα υψόμετρα θα μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις (βλ. εικόνα 1)

Παγετός και κάτω από το μηδέν ο υδράργυρος

Ειδικά το πρωινό της Τετάρτης, οι ελάχιστες τιμές στις θερμοκρασίες των ορεινών τμημάτων της ηπειρωτικής Ελλάδας θα κατρακυλήσουν σε αρνητικές τιμές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παγετός στα τμήματα αυτά. Στις περισσότερες κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές θα επικρατήσει ξαστεριά με αποτέλεσμα οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ώστε να κατέβει ο υδράργυρος στις τιμές που φαίνονται στον χάρτη (βλ. εικόνα 2)

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, ναι μεν θα επικρατήσει κρύο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας (και ειδικά το πρωί), όμως οι τοπικές βροχές θα περιοριστούν στην Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες αλλά και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Πάνω από τα συγκεκριμένα υψόμετρα (βλ. εικόνα 3) θα εκδηλώνονται και τοπικές χιονοπτώσεις εξασθενημένες κατά βάση, με εξαίρεση τα ορεινά της Κρήτης όπου νωρίς το πρωί τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων θα είναι λίγο πιο ισχυρά.

Οι θερμοκρασίες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

    Αθήνα (Τρίτη : 13°C, Τετάρτη : 10°C, Πέμπτη : 14°C)
    Θεσσαλονίκη (Τρίτη : 9°C, Τετάρτη : 9°C, Πέμπτη : 12°C)

Χιόνια και στην Αττική

Πολύ εξασθενημένα θα είναι κατά βάση τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων στην Αττική και εννοείται όχι γενικευμένα. Εκτιμώ πως το μεσημέρι της Τρίτης θα εκδηλωθούν ασθενείς κατά βάση τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Βοιωτία, δηλαδή στα Βορειοδυτικά ορεινά τμήματα της Αττικής και πάνω από τα 1000 μέτρα. Επίσης, την Τετάρτη νωρίς το πρωί, θα χιονίσει τοπικά σε περιοχές των ανατολικών και βορείων τμημάτων του νομού Αττικής, έστω και πρόσκαιρα, πάνω από τα 600 μέτρα ενδεικτικά.

Στις αντίστοιχες περιοχές του νομού που έχουν χαμηλότερα υψόμετρα, εννοείται ότι θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις κατά βάση ασθενείς.

Από την Πέμπτη άνοδος της θερμοκρασίας

Από την Πέμπτη και έπειτα θα αρχίσει η θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο διότι οι ψυχρές αέριες μάζες θα "αποχωρήσουν" από τη χώρα μας, ενώ τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πλέον μεγάλα για το σύνολο της χώρας.


Διαβάστε Περισσότερα »

21 τόνους πορτοκάλια διένειμε ο Δήμος Θηβαίων σε κοινωνικές δομές και ιδρύματα


Ο Δήμος Θηβαίων, με μέριμνα του  Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του  διένειμε 21 τόνους πορτοκάλια εξαιρετικής ποιότητας, από τον ΑΣΕΠ ΚΠ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ- Μέλος ΚΑΣΟΚ “ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΕΣ-ΑΕ”,  αξιοποιώντας το πρόγραμμα “Αποσυρόμενων Προϊόντων”. Η διανομή πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2017.

Δεδομένης της μεγάλης ποσότητας φρούτων, με αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης και αγαστής συνεργασίας, η Κοινωνική Υπηρεσία Δ.Θ. διένειμε πορτοκάλια :
1. Στους ωφελούμενους της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων
2. Στα ιδρύματα : Οίκος Υπερήλικων “OXEK Θήβας” , Χρονίως Πασχόντων “Διακονία Αγάπης”, Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Αγ. Αθανάσιος ο Μέγας”
3. Στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα
4. Στους Παιδικούς Σταθμούς Θήβας Δήμου Θηβαίων
5. Στον Σύλλογο Τριτέκνων Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

ΖΩΝΤΑΝΑ η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων

Δείτε Live σήμερα στις 17:30 τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://www.youtube.com/channel/UCa6oqYI0N43ZEi5Nh8LpnDQ/live


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλωσόρισμα στο Μούλκι



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στην Αλίαρτο



Διαβάστε Περισσότερα »

Tο Σάββατο "ανάβει" το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στις Θεσπιές



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζουν οι Πλαταιές-Πρόγραμμα



Διαβάστε Περισσότερα »

Μειωμένες οι καλλιεργούμενες εκτάσεις κρεμμυδιού στη Θήβα

Με αρνητικό ποσοστό έκλεισε ο κύκλος της σποράς των κρεµµυδιών µικρού βιολογικού κύκλου στη Θήβα. Οι τιµές του προϊόντος κυµάνθηκαν σε εξαιρετικά χαµηλά επίπεδα και οι παραγωγοί αποφάσισαν έτσι να µειώσουν τις καλλιεργούµενες εκτάσεις. Η µείωση αυτή εκτιµάται ότι θα αγγίξει ένα ποσοστό γύρω στο 15%. Η κατάσταση αυτή, όπως υποστηρίζουν αρκετοί γνώστες της αγοράς, είναι αποτέλεσµα των αθρόων εισαγωγών από την Αυστρία και την Πολωνία, καθώς και της µειωµένης ζήτησης των καταναλωτών.

Από την παραγωγή του Αυγούστου, ένα µεγάλο ποσοστό παραµένει στις αποθήκες και η υπόλοιπη ποσότητα βρίσκεται στα ψυγεία. Αρκετοί, µικροί κυρίως παραγωγοί, επιλέγουν τη λύση του ψυγείου, ώστε να κερδίσουν χρόνο και να διαθέσουν την παραγωγή τους σε χρονικό διάστηµα που µπορεί να υπάρχει έλλειψη στην αγορά. Είναι σαφές, όµως, ότι µια τέτοια εµπορική πρακτική δεν έχει µέλλον και, αργά ή γρήγορα, οι περισσότεροι την εγκαταλείπουν. Οι καλύτερα οργανωµένοι αγρότες, έχοντας υπογράψει συµβάσεις µε επιχειρήσεις και µεγάλα σούπερ µάρκετ, δεν αντιµετωπίζουν προβλήµατα στη διάθεση της παραγωγής τους.

Σύµφωνα µε τον Θανάση Μπουνάνο, γεωπόνο από τη Θήβα, οι προοπτικές της καλλιέργειας είναι αρκετά δυσοίωνες: «Η πτώση των τιµών κατά την πρόσφατη καλλιεργητική περίοδο είχε ως αποτέλεσµα τη µείωση των καλλιεργουµένων εκτάσεων, ξεπερνώντας το 15% της προηγούµενης χρονιάς. Μια τέτοια εξέλιξη στον κάµπο της Βοιωτίας σηµατοδοτεί µια αρνητική κατάσταση για το µέλλον της παραγωγής του κρεµµυδιού στην περιοχή µας. Όπως είναι γνωστό, ο κάµπος της Θήβας αποτελεί µία από τις βασικότερες περιοχές κρεµµυδιού στη χώρα µας. Οι εισαγωγές από άλλες χώρες επηρεάζουν τη δική µας παραγωγή, µε αποτέλεσµα οι παραγωγοί µας πολλές φορές να πουλάνε και κάτω του κόστους. Μια τέτοια κατάσταση δεν µπορεί να έχει θετικά αποτελέσµατα στο µέλλον».

Τη δική του άποψη καταθέτει και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Θήβας, Ηλίας Χατζηδούρος: «Για ακόµη µία φορά, οι τιµές των προϊόντων που παράγουµε επηρέασαν και τις καλλιεργούµενες εκτάσεις µας. Από τη µία το κόστος παραγωγής και από την άλλη οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, όπως το κρεµµύδι, µας βγάζουν εκτός προγραµµατισµού και µας στρέφουν στη λογική του τζόγου. Ο αγροτικός τοµέας, όµως, δεν είναι ρουλέτα και απαιτεί από όλους µια διαφορετική προσέγγιση και αλλαγή των κακώς κειµένων. Η τιµή του κρεµµυδιού που συλλέξαµε το καλοκαίρι είχε φτάσει στα αζήτητα και µια ποσότητα έµεινε στο χωράφι. Σήµερα, πουλάµε περίπου στα 15 λεπτά το κιλό».

Όπως είχε αναφέρει και παλαιότερα η «ΥΧ», στον τοµέα παραγωγής των κρεµµυδιών, καθώς και άλλων αγροτικών προϊόντων στην περιοχή της Θήβας, οι οργανώσεις των αγροτών είναι αδύναµες και οι δυνατότητές τους περιορισµένες. Παλαιότερες προτάσεις για τη δηµιουργία δηµοπρατηρίων παρέµεναν στα χαρτιά, µε αποτέλεσµα οι αγρότες να είναι ανίσχυροι στους κλυδωνισµούς της αγοράς.
ypaithros.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Πυροβολικό γιορτάζει! Γιατί η Αγία Βαρβάρα είναι η προστάτιδά του-Βίντεο

Από το 1829 θεωρείται προστάτιδα του Πυροβολικού η Αγία Βαρβάρα. Η Αγία έζησε και μαρτύρησε επί Αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της στις 4 Δεκεμβρίου.Η Αγία Βαρβάρα ασπάσθηκε από νέα τον Χριστιανισμό και αυτό εξόργισε τον πατέρα της. Χρησιμοποίησε βία για να τη μεταπείσει, αλλά δεν τα κατάφερε και τότε την παρέδωσε στο διοικητή της επαρχίας, ο οποίος την υπέβαλλε σε φρικτά μαρτύρια.

Τελικά αποκεφαλίσθηκε με το ξίφος του ίδιου της του πατέρα, “ταίς πατρικαίς χερσί τω πατρικώ ξίφει την τελειώσιν δέχεται», όπως λέει ο βιογράφος της Συμεών. Και κατά την παράδοση, καθώς απομακρύνονταν από την σφαγή της θυγατέρας του, η Θεία Δίκη, με μορφή κεραυνού, κατέκαψε το δήμιο–πατέρα.

Τον τιμωρό αυτό κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του Πυροβολικού και το 1829 καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Ελληνικού Πυροβολικού και στις 4 Δεκεμβρίου του ιδίου χρόνου γιορτάσθηκε το γεγονός στο στρατόπεδο του μόλις συγκροτιθέντος πρώτου “Τάγματος Πυροβολητών», όπως ονομάζονταν τότε, οπότε και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες οι από τότε πατροπαράδοτοι λουκουμάδες με κονιάκ.

Η Διεύθυνση Πυροβολικού για να τιμήσει τη Προστάτιδα του Όπλου Αγία Βαρβάρα εξέδωσε το 1999 αναμνηστικό μετάλλιο με την ευκαιρία των 170 ετών από της καθιέρωσης της ως προστάτιδος το 1829.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας δασκάλων Βοιωτίας - Φθιώτιδας για τους πληγέντες στην Μάνδρα Αττικής

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων δασκάλων Βοιωτίας - Φθιώτιδας για τη συμπαράσταση στους πληγέντες στην Μάνδρα Αττικής
Ένας ακόμη αγώνας για τα παιδιά!

  Φέτος για κάποιους ανθρώπους τα Χριστούγεννα δεν θα είναι όπως παλιά...
  Φέτος κάποια παιδιά δε θα έχουν καν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους στολισμένο, γιατί απλά δεν έχουν πια σπίτι ...
  Κάθε σπίτι και μια ιστορία καταστροφής και ανθρώπινου πόνου στην Μάνδρα Αττικής .
  Η Διε/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης νομού Βοιωτίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων και την  Ποδοσφαιρική Ομάδα των Δασκάλων του νομού Βοιωτίας  Σ.Ε.Π.Ε Βοιωτίας, συνδιοργανώνουν  έναν φιλικό  αγώνα με την Ποδοσφαιρική Ομάδα των Δασκάλων της Φθιώτιδας Σ.Ε.Π.Ε. Φθιώτιδας  ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ , 4:00 μ.μ. στο γήπεδο του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ.
                                         ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Ας χαρίσουμε όλοι μαζί μια χαρούμενη     ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΩΣ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 4ης Δεκεμβρίου

1534: Ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής καταλαμβάνει τη Βαγδάτη.

1601: Οι Τούρκοι σουβλίζουν ζωντανό τον αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου στη Θεσσαλία Σεραφείμ, καθώς και άλλους ιεράρχες.

1791: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της βρετανικής εφημερίδας Observer. Πρόκειται για την πιο παλιά κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο.

1877: Ο Τόμας Έντισον γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που δοκιμάζει την ικανότητα της εφεύρεσής του - του φωνογράφου- να καταγράφει και να αναπαράγει την ανθρώπινη φωνή.

1903: Παραιτείται η κυβέρνηση Δημήτριου Ράλλη. Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ανατίθεται στο Γεώργιο Θεοτόκη.

1913: Υπογράφεται στη Φλωρεντία από τις Μεγάλες Δυνάμεις το ομώνυμο πρωτόκολλο, με το οποίο καθορίζονται τα σύνορα του νεοδημιουργηθέντος αλβανικού κράτους. Στους όρους του περιλαμβάνεται και η απόδοση της Βορείου Ηπείρου (περιοχές Χειμάρρας, Αγίων Σαράντα, Δελβίνου, Τεπελενίου και Αργυροκάστρου) από την Ελλάδα. Οι Μεγάλες Δυνάμεις, οι οποίες μετείχαν στη συνδιάσκεψη (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία, Αυστροουγγαρία), θέτουν ως μοναδικό κριτήριο γι' αυτή τους την απόφαση τη γλώσσα.

1920: Στο Μιλάνο σημειώνεται αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου. Οι συλληφθέντες καταθέτουν ότι διατελούσαν σε επαφή και με άλλους συνενόχους και σκόπευαν να τοποθετήσουν βόμβες στην αμαξοστοιχία, στην οποία επέβαινε ο βασιλιάς.

1944: Μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τα θύματα της 3ης Δεκεμβρίου 1944. Ακολουθούν νέα επεισόδια και συμπλοκές, με 40 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο στην Αθήνα.

1950: Το Σμήνος Μεταφορικών Αεροσκαφών του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας αναλαμβάνει από το αεροδρόμιο Χουνγκάτ της Κορέας τις πρώτες αποστολές μεταφοράς τραυματιών από το πεδίο μάχης. Για τη δράση του αυτή τιμήθηκε με Εύφημο Μνεία από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. (Πόλεμος της Κορέας)

1952: Σύννεφο ομίχλης σκεπάζει το Λονδίνο. Σε συνδυασμό με τη μόλυνση του αέρα θα προκαλέσει τους επόμενους μήνες το θάνατο τουλάχιστον 12.000 ανθρώπων.

1971: Στην Ελβετία το Καζίνο του Μοντρέ φλέγεται από ένα πυροτέχνημα που πέταξε κάποιος κατά τη διάρκεια συναυλίας του Φρανκ Ζάπα. Το περιστατικό εμπνέει τους Deep Purple, που γράφουν το πιο γνωστό κομμάτι τους «Smoke on the Water».

1980: Ο Τζίμι Πέιτζ, ο Ρόμπερτ Πλαντ και ο Τζον Πολ Τζόουνς ανακοινώνουν την απόφασή τους να μην ξαναδημιουργήσουν τους Led Zeppelin, εξαιτίας του θανάτου του ντράμερ του συγκροτήματος Τζον Μπόναμ.

1991: Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ασχολείται με το Μακεδονικό και καταλήγει σε τρεις όρους για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ: α) Να αλλάξει η ονομασία «Μακεδονία», β) Να αναγνωρίσει ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδας και γ) Να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα δε υπάρχει «μακεδονική μειονότητα».

1992: Ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος, στέλνει περισσότερους από 28.000 Αμερικανούς στρατιώτες στη Σομαλία με εντολή να προστατεύσουν τις προσπάθειες των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

1996: Η General Motors βγάζει στην αγορά το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

1998: Ο Νίκος Μαχλάς σκοράρει δύο φορές με τη Βίτεσε και γίνεται ο πρώτος ξένος σκόρερ όλων των εποχών στο oλλανδικό πρωτάθλημα με 31 γκολ, σπάζοντας το 29χρονο ρεκόρ του Σουηδού Ove Kindval της Φέγενορντ την περίοδο 1968-69.

2002: Αποκωδικοποιείται σχεδόν ολόκληρο το γονιδίωμα του ποντικού, αποκαλύπτοντας ότι, περισσότερα από το 80% των γονιδίων των ποντικών είναι ίδια με τα ανθρώπινα, ενώ στο 99% είναι παρόμοια. Στην έρευνα έλαβαν μέρος και δύο Έλληνες επιστήμονες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πινακίδα σε πρώην σκουπιδότοπο στον Κιθαιρώνα στέλνει τα σκουπιδόμπαζα σε ανύπαρκτους κάδους!!!



ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΕ ''ΠΡΩΗΝ'' ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ,''ΣΤΕΛΝΕΙ'' ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΜΠΑΖΑ ΣΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ(ΤΟΠΙΚΑ ΕΡΥΘΡΩΝ),αυτό συμβαίνει στον
δρόμο προς ''Λαποτρύπι'' ακριβώς μετά το γήπεδο της Δάφνης Ερυθρών και κάτω απο την γέφυρα του περιφερειακού δρόμου..




Το σημείο όπου παλαιότερα ήταν 'σκουπιδότοπος'
Άγνωστο ποιος είχε την φαεινή ιδέα να την τοποθετήσει(πινακίδα) στο σημείο το οποίο παλαιότερα χρησιμοποιούταν ώς άτυπος σκουπιδότοπος.Ενώ σωστά αναφέρει ότι απαγορεύεται η ρίψη απορριμάτων στο σημείο,στην συνέχεια ''στέλνει'' τους ενδιαφερόμενους στον Κιθαιρώνα και συγκεκριμένα στον δρόμο προς Προφήτη Ηλία με την λογική οτι εκεί υπάρχουν κάδοι στερεών αποβλήτων..
Φυσικά το μόνο που αντικρύζει κανείς μόλις στρίβει απο την παλαιά εθνική οδό Θηβών-Αθηνών προς το μοναστήρι είναι ο παράνομος αυτοσχέδιος σκουπιδότοπος με τέσσερις(!!) απαγορευτικές πινακίδες ρίψης μπαζών και σκουπιδιών,ο οποίος όμως καλά κρατεί ακόμα,καθώς κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να μαζέψει τα σκουπίδια.


Έχουμε 2 φορές ασχοληθεί με το θέμα το οποίο το αναδημοσίευσαν δεκάδες blogs και sites!!
Δείτε την ολόκληρη την τελευταία ανάρτηση που είχαμε κάνει στις  15/10/2017(φυσικά σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη) για το θέμα:
Περισσότερα στο  newspull.grpost_3.html





Διαβάστε Περισσότερα »

Μέσω Ντόρας ανοίγει ο δρόμος του Κώστα Μπακογιάννη για την Αθήνα


Oι επαϊόντες περί τα Νεοδημοκρατικά (αλλά και τα «μητσοτακικά», ήτοι της οικογενείας Μητσοτάκη) επιμένουν ότι η χθεσινή συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στην «Καθημερινή» με την οποία «έκοψε» την Ντόρα (Μπακογιάννη) από κυβέρνηση και πολιτειακά αξιώματα ανοίγει το δρόμο στον υιό της Κώστα να μετακομίσει από την Λαμία (έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδα) στην Αθήνα (έδρα, μεταξύ άλλων, του δήμου Αθηναίων). Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε προσυνεννόηση μεταξύ των δύο αδελφών (Ντόρας και Κυριάκου) αλλά η aftodioikisi.gr, δεν μπορεί να πάρει όρκο. Θεωρεί, πάντως, φυσικό μια μητέρα (Ντόρα) να θυσιαστεί, εφόσον της ζητείται, για το παιδί της.
aftodioikisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παναγιώτης Αγνιάδης: Λίγο πριν από τις Επιμελητηριακές Εκλογές…



Απευθύνομαι στον Επιμελητηριακό κόσμο, στον έμπορο, στο βιοτέχνη, στον επαγγελματία,
σ` αυτόν που ξέρει και ποιος είμαι και ποιους εκπροσωπώ, για να τους πω να έρθουν
 την Τρίτη στη Λιβαδειά και την Τετάρτη στη Θήβα, από τις 8.00 το πρωί έως τις 6.00 το βράδυ,
να έρθουν μαζικά για να δώσουν μια δυνατή φωνή στη νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας.

Αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας,
οι εκλογές αυτές έχουν ένα άλλο χρώμα, αφού μέσα στο πολύ γκρίζο που ζούμε ως επιχειρηματίες στην Ελλάδα της ύφεσης, μπαίνει και μπόλικο κίτρινο αυτές τις μέρες, δυστυχώς από εμάς τους ίδιους, με στόχο προφανώς να σε θολώσουν ακόμη περισσότερο, να ξεχάσεις τον πραγματικό λόγο για τον οποίο πρέπει να επιλέξεις τον εκπρόσωπό σου και να σε αποπροσανατολίσουν,  να θυμώσεις πιο πολύ  γι` αυτά που συμβαίνουν  στη ζωή σου και στην επιχείρησή σου, να βρεις αλλού τις αιτίες των ζητημάτων που  σε απασχολούν, να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον σου όχι με επιχειρήματα, αλλά με πυροτεχνήματα, με εντυπωσιασμούς της στιγμής.
Όμως εσύ , θέλεις λύσεις!

Αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, 
έχουμε πολλά προβλήματα,  έχουμε καθημερινές νέες πληγές, δεν θέλουμε άλλες. Στόχος μου εξ` αρχής ήταν να μην επικρατήσει η διχόνοια όσο κι` αν προκαλούμαστε καθημερινά  γι` αυτό, μέσα από μια ανυπόστατη υβρεολόγια. Σας ζητώ, να κλείσετε τ` αυτιά σας στις «σειρήνες» της διάσπασης,  της λάσπης, των προκλητικών αλλά αβάσιμων κατηγοριών στο πρόσωπό μου και στα πεπραγμένα της διοίκησής μου, σ` αυτά που κάναμε με τους πολύτιμους συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια, τους δικούς σου ανθρώπους δηλαδή, τους οποίους σήμερα οι… «άφθαρτοι», τους κατηγορούν ως… «κατεστημένο». Και ρωτώ, γιατί δεν σου μιλούν γι` αυτά που μπορούν πράγματι να κάνουν για σένα και την επιβίωσή σου;  Γιατί δεν σου μιλούν για την αληθινή προσφορά μας; Γι` αυτά που κάναμε για την επιμόρφωσή σου, για τις διεκδικήσεις σου, για την εκπροσώπησή του στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων. Γι` αυτά που κάναμε για την οικονομική μας αυτοτέλεια, για τους ανασφάλιστους συναδέλφους μας, για τις αποφάσεις μας μέσα από τις οποίες αξιοποιούμαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πράγματι … «τους δικούς σου πόρους». Γι` αυτά που κάναμε για την ενίσχυση του τουρισμού, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μας, την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, το βήμα  που δώσαμε σ` όλους ήθελαν να βγουν εκτός Βοιωτίας. Κανείς δεν σου μιλάει για την ουσιαστική κοινωνική μας αντανάκλαση, για τους δεσμούς που πασχίσαμε να κρατήσουμε μέσα από τις…   «δημόσιες σχέσεις» που – όπως σου λένε –  έκανε η διοίκησή μας … «με τις δικές σου συνδρομές»,   τις οποίες όμως μέσα από συλλογικές αποφάσεις και απόλυτη διαφάνεια κινήσεων και χρηματοδοτήσεων, πάντα επιστρέφαμε τις ίδιες τις κοινωνίες μας. Για τις πρωτοβουλίες μας να στηρίξουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας σε Λιβαδειά, Θήβα, Ορχομενό, Αλίαρτο, Σχηματάρι, και Αράχωβα, απ` άκρου σ` άκρο δηλαδή της Βοιωτικής γης.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας όλα αυτά τα χρόνια ήταν στήριγμα
για όλους, ήταν ανοικτό σε όλους, ήταν δίπλα σε όλους!

Κι` αυτό παραδέχομαι πως είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, πραγματικό εμπόδιο σ` εκείνους που προσπαθούν να ισοπεδώσουν και να υποτιμήσουν  μια δουλειά χρόνων.

Αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, 
με τον Συνδυασμό «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Ενότητα» και την πλαισίωσή μου από συναδέλφους οι οποίοι προέρχονται σ` όλη τη Βοιωτία, απ` όλους κλάδους και τις υπηρεσίες, απ` όλους τους χώρους, με τις πολύτιμες εμπειρίες τους και την προσωπική τους διαδρομή, με κάνουν να νοιώθω απόλυτα δικαιωμένος που πίστευα και πιστεύω ότι ούτε η πολιτική, ούτε και οι πολιτικοί , χωρούν ανάμεσά μας. Αντίθετα, όσο πιο δυνατή είναι η φωνή μας, όσο πιο ενωμένοι είμαστε, τόσο πιο ισχυρό και αμεσότερο θα είναι το αποτέλεσμα των λύσεων που όλοι επιθυμούμε να έρθουν το ταχύτερο στις ζωές και τις επιχειρήσεις μας.

Αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, 
στις 5 Δεκεμβρίου στη Λιβαδειά και στις 6 Δεκεμβρίου στη Θήβα,ο επιμελητηριακός κόσμος ξανακρίνει όλους μας γι` αυτά που του προσφέραμε.
ΕΣΥ το ξέρεις, ο Αγνιάδης και οι συνεργάτες του στο Συνδυασμό «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Ενότητα»,
είναι η εγγύηση για την επόμενη μέρα,αφού πατάει στις γερές βάσεις του σήμερα!

Καλό αγώνα, με τη ΝΙΚΗ!!!



Διαβάστε Περισσότερα »

Σε πτώση η θερμοκρασία σήμερα- Πού θα βρέξει

Αστατος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα στα δυτικά τμήματα και το ανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις περιμένουμε στα κεντρικά και κυρίως βόρεια ορεινά. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα νότια από δυτικές διευθύνσεις βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για τη Δευτέρα:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα δυτικά ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα τμήματα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και σταδιακά στα ορεινά της Στερεάς.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν της Στερεάς. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και από τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά 5 με 6 μποφόρ. Από τη νύχτα βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ