Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Προσλήψεις 3 Γυμναστών στο Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων  ανακοινώνει την πρόσληψη 3 πτυχιούχων φυσικής αγωγής με σύμβαση ΙΔΟΧ διάρκειας 8 μηνών.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα τα αποτελέσματα στο στο Κλειστό Μαυρομματίου-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ (BADMINTON) ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ !
Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στο κλειστό Γυμναστήριο Μαυρομματίου διεξήχθη το   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ (BADMINTON) πρώτης φάσης για τις κατηγορίες U-11 ,  U-17 KAI U-22 . Πρεμιέρα στους  επίσημους αγώνες στο πανέμορφο  αυτό Γυμναστήριο .
Οι συμμετοχές των αθλητριών και αθλητών ήταν από Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ , Αναγέννηση Λιβαδειάς , ΑΟ Λαυρίου , Εκπαιδευτήρια Δούκα , Γλυκά Νερά ενώ τελευταία στιγμή λόγω έκτακτων περιστατικών ακύρωσαν οι σύλλογοι : Φερενίκη από το Γαλάτσι , τα  Πατήσια και την Πεύκη .
Συγχαρητήρια σε όλους /ες τους /τις αθλητες / τριες για τα εξαιρετικά παιχνίδια που μας προσέφεραν .
Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα :
Στην κατηγορία κάτω των 22ετών  (U-22)
ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
1ος  ΜΠΟΥΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ –ΜΑΡΙΟΣ      Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ
2ος  ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ                     Α.Σ. ΔΟΥΚΑ
3ος ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                   Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ
3ος  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ        ΑΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η   ΚΡΟΥΣΤΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ     Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ
2η   ΜΠΑΡΤΖΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΑ                  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
3η ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ          ΑΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
3η  ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ   ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΙΠΛΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
1οι ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ –ΣΤΡΑΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ      Α.Σ. ΔΟΥΚΑ
2οι  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ   ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΠΛΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1ες ΜΠΑΡΤΖΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΑ  -  ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ      ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
2ες  ΓΕΟΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μ. – ΞΗΡΟΥ Ε.    ΔΟΥΚΑΣ
ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ 
1οι ΜΠΟΥΛΙΟΣ Μ.- ΚΡΟΥΣΤΑΛΗ Δ.       Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ
2οι ΣΩΚΟΣ Λ. – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Κ.  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Λ. – ΛΑΥΡΙΟ

Στην κατηγορία κάτω των 17ετών  (U-17)
ΑΠΛΟ ΑΓΟΡΙΩΝ
1ος ΤΣΙΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                  Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ
2ος ΚΑΛΑΙΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   Α.Σ. ΔΟΥΚΑ
3ος ΟΡΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ               ΛΑΥΡΙΟ
3ος ΠΑΛΟΥΚΑΣ  ΜΑΞΙΜΟΣ         Α.Σ. ΔΟΥΚΑ
ΑΠΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
1η ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΕΤΙΑΝΝΑ            Α.Σ. ΔΟΥΚΑ
2η  ΠΡΙΦΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                 ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
3η ΛΕΜΠΕΣΗ ΑΝΤΩΝΙΑ           Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ
3η ΟΡΦΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ                ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΠΛΟ ΑΓΟΡΙΩΝ
1οι ΤΣΙΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ    Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ  -    ΟΡΦΑΝΟΣ Γ.   ΛΑΥΡΙΟ
2οι ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΡΟΥΣΣΗΣ ΝΑΚΟΣ          Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ
3οι ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΝΑΚΟΣ  Γ. – ΠΑΛΟΥΚΑΣ Μ.  ΛΑΥΡΙΟ /ΔΟΥΚΑΣ
ΔΙΠΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
1ες   ΖΑΦΕΙΡΑ Γ. – ΣΠΥΡΙΔΟΥ Π.      ΛΙΒΑΔΕΙΑ
2ες   ΚΑΚΟΥΛ Α. – ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ Μ.    ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
3ες   ΛΕΜΠΕΣΗ ΑΝΤΩΝΙΑ – ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ     Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ
3ες    ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Α. – ΟΡΦΑΝΟΥ Ε.               ΛΑΥΡΙΟ
ΜΙΚΤΟ ΔΙΠΛΟ
1οι ΚΑΛΑΙΤΖΟΓΛΟΥ – ΣΤΡΑΤΗ     ΔΟΥΚΑΣ
2οι  ΤΟΡΤΟΡΕΛΗΣ   - ΠΡΙΦΤΗ      ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
3οι  ΣΩΚΟΣ    -   ΣΠΥΡΙΔΟΥ           ΛΙΒΑΔΕΙΑ
3οι  ΡΑΜΟΣ  - ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΝΑΚΟΥ     ΔΟΥΚΑς / ΛΑΥΡΙΟ 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 11ΕΤΩΝ  (U-11)
ΑΠΛΟ  ΠΡΟΠΑΜΠΑΙΔΩΝ
1ος   ΚΡΟΥΣΤΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ         Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ
2ος   ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ                  ΑΝ.  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
3ος   ΝΑΝΟΣ   ΣΩΤΗΡΙΟΣ                       ΑΝ.  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
3ος   ΜΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ                 ΑΝ.  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΑΠΛΟ ΠΡΟΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
1η  ΓΚΙΟΚΑ  ΖΩΗ               Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ


 





Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ετοιμότητα για το χειμώνα η Π.Ε. Βοιωτίας

Συνεδρίασε  το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  (ΣΟΠΠ) πραγματοποιήθηκε  στις 5-12-2017, από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για το συντονισμό της χειμερινής περιόδου 2017-2018 .

Αναδείχθηκαν για ακόμη μία φορά τα αποτελέσματα της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς τα οποία λειτούργησαν αποτελεσματικά για την καλοκαιρινή  περίοδο που μας πέρασε.

Προγραμματίστηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων (χιόνια –πλημμύρες- παγετός) τόσο σε επίπεδο ετοιμότητας – πρόληψης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης για την χειμερινή περίοδο 2017-2018.

« Ο συντονισμός όλων των αρμόδιων φορέων που εμπλέκονται  στο έργο της Πολιτικής Προστασίας φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ευχαριστώ τους αρμόδιους φορείς για την άριστη συνεργασία προς όφελος πάντα των πολιτών της Βοιωτίας», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Τύπος στην Κατοχή και στην Αντίσταση 1941 - 1944" στο Νερόμυλο

Έκθεση με θέμα "Ο Τύπος στην Κατοχή και στην Αντίσταση 1941 - 1944"
Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με το Αρχείο Ιωάννη Ε. Σταμούλη πραγματοποιούν στο ισόγειο του Νερόμυλου έκθεση με θέμα “Ο Τύπος στην Κατοχή και στην Αντίσταση 1941 – 1944” από τις 6 έως 17 Δεκεμβρίου 2017 .
Στην έκθεση εκτίθενται 230 τίτλοι εφημερίδων της Κατοχής και της Αντίστασης από την Βιβλιοθήκη – Αρχείο του Γεωργίου Δολιανίτη, που αποτελούσαν τον παράνομο αντιστασιακό Τύπο.
Ο παράνομος Τύπος έπαιξε κεντρικό ρόλο στον αντιστασιακό αγώνα καθώς επιτελούσε πολλαπλές αποστολές. Ένα σκέλος αφορούσε την ενημέρωση των κατοίκων για τις εσωτερικές και διεθνείς πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις του πολέμου. Με τις επίσημες εφημερίδες να ελέγχονται από τη ναζιστική λογοκρισία και τα ραδιόφωνα σφραγισμένα για να μην “πιάνουν” τους συμμαχικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι κατακτημένοι Έλληνες δεν είχαν πρόσβαση στην πληροφορία, σε μια περίοδο όπου αυτή ήταν εξαιρετική κρίσιμη. Παρακάμπτοντας τα λογοκριμένα μέσα ενημέρωσης, η Αντίσταση προσπάθησε να σπάσει το μονοπώλιο των δυνάμεων κατοχής στη διαχείριση της πληροφορίας και πέτυχε να έχει το δικό της μερίδιο στην ενημέρωση των κατοίκων.
Μια συνεισφορά του παράνομου Τύπου είχε να κάνει με την προβολή των αντιστασιακών ενεργειών και τη δημοσιοποίηση του αντιστασιακού λόγου, των πολιτικών δηλαδή που ασκούσε η Αντίσταση ενάντια στις δυνάμεις κατοχής. Μέσα από τις σελίδες των παράνομων εφημερίδων, η Αντίσταση «διαφήμιζε» τα επιτεύγματά της ενάντια στους Ναζί, πείθοντας όλο και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού για την ανάγκη υποστήριξης του αντιστασιακού αγώνα. Με αυτό τον τρόπο η Αντίσταση κέρδιζε μια επίσης κρίσιμη μάχη, την μάχη για τον προσεταιρισμό της κοινής γνώμης.
Ο παράνομος αντιστασιακός Τύπος έδινε κουράγιο και ελπίδα στους κατεχόμενους πολίτες. Η παρηγορητική και ελπιδοφόρα δύναμη που είχε ο παράνομος Τύπος αποτυπώνεται στις τεράστιες διαστάσεις που έλαβε, καθώς κατά τη διάρκεια της Κατοχής κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα περίπου 1.000 παράνομες εφημερίδες, δημιουργώντας, ίσως, τον μεγαλύτερο παράνομο εκδοτικό μηχανισμό στην κατεχόμενη Ευρώπη.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 10:00 – 13:00 και 17:00 – 19:30.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (Ρ-23) στα όρια της Βοιωτίας

Τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (Ρ-23)
Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου τοποθετήθηκαν από την Π.Ε. Βοιωτίας οι απαγορευτικές πινακίδες για τα βαρέα οχήματα στο οδικό δίκτυο του νομού μας, σύμφωνα με το νόμο 4388 (ΦΕΚ 93Α΄/2705/2016)
Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν στα σημεία:                   
1.Πύλη – όρια Νομού προς Φυλή.(τεμάχια 4)                                           (στην είσοδο της Πύλης, στον Κόμβο Σκούρτων, και στα όρια Νομού προς Φυλή).
2.Οινόη – Σκούρτα – Στεφάνη – Τιτάνας όρια Νομού προς Μαγούλα.(τεμάχια 4)                                                                             (Στον κόμβο Οινόης – Οινοφύτων, στον Κόμβο Σκούρτων και στα όρια Νομού προς Μαγούλα).
3.Κόμβος γήπεδο Θήβας – όρια Νομού προς Ερυθρές ( τεμάχια 4)
4.Θήβα – Λιβαδειά (τεμάχια 8)
5.Από κόμβο - Κ2 – περιφερειακού Λιβαδειάς – (Άγιος Ιωάννης) – όρια Νομού προς Αμφίκλεια – Λαμία (τεμάχια 4)
6.Θήβα – Ριτσώνα – όρια Νομού (τεμάχια 4)
7.Σχηματάρι – όρια Νομού προς Βαθύ – Χαλκίδα (παλαιά χάραξη)          ( τεμάχια 2)
Ενημερώνουμε  τους επαγγελματίες οδικών Μεταφορών της Π.Ε. Βοιωτίας, ότι σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2481/Β΄/11-08-2016) χορηγούνται από το αρμόδιο Υπουργείο άδειες διέλευσης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.
Στα Δερβενοχώρια βρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης  Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, κατά την τοποθέτησή τους  μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δερβενοχωρίων  και τοπικούς φορείς.  
«Σήμερα ικανοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών.

Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή, ακούμε με προσοχή τους συμπολίτες μας, καταγράφουμε τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και συνεχίζουμε κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας ,φροντίζουμε για την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Βοιωτίας» τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική Βραδιά με τον Α.Ο. Μαυρομματίου


Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Α.Ο.Μαυρομματίου σας προσκαλεί στην μουσική βραδιά το Σάββατο 16/12 και ώρα 21:00 στο cafe Αγορά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανεπιστημιακό Τμήμα διεκδικεί ο Δήμος Θηβαίων και στηρίζει την Περιφέρεια για την επανίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας


Τον Πρύτανη του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας κ. Πέτρο Λάμψα φιλοξένησε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας στη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου 2017, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την επικείμενη αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού χάρτη των Ανώτατων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας και εκτενέστερα για το μέλλον του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και των τμημάτων αυτού, μεταξύ των οποίων είναι και το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics) της Θήβας. Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν επίσης οι καθηγητές του ΤΕΙ κ.κ. Παναγιώτης Τριβέλλας και Παναγιώτης Ρεκλείτης.

Ο κ. Πρύτανης ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκροτηθείσα επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας που αποτελείται από εκπροσώπους του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έργο της οποίας είναι να προτείνει προς τον Υπουργό τρόπους και διαδικασίες, ώστε τα παραπάνω τρία ιδρύματα να μετεξελιχθούν σε ένα Πανεπιστήμιο, που θα αναπτύσσεται στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήσεις από τους Συμβούλους και δόθηκαν αντίστοιχες απαντήσεις από τον κ. Πρύτανη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συντάσσεται με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη διεκδίκηση της επαναλειτουργίας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, αφενός γιατί είναι η μοναδική από τις 13 Περιφέρειες που δεν διαθέτει Πανεπιστήμιο, αφετέρου γιατί το Πανεπιστήμιο θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και προόδου. Διεκδικεί, επίσης, τη διατήρηση του Τμήματος Συστημάτων Εφοδιασμού στη Θήβα, ως Πανεπιστημιακό Τμήμα, καθώς η διασύνδεση με αυτό θα υποστηρίξει την τοπική επιχειρηματική, βιομηχανική και αγροτική δραστηριότητα της περιοχής σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η έρευνα, η τεχνογνωσία και  η καινοτομία ενώ θα συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου.

Το αίτημα του Δήμου Θηβαίων θα κατατεθεί και στην επόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας .
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στη Χαιρώνεια για 42χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο-Συλλυπητήρια από τη ΝΟΔΕ Βοιωτίας


Συλλυπητήρια ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία - ΝΟΔΕ Βοιωτίας
Tην Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 12 στην Xαιρώνεια, αποχαιρετούμε τον Xαράλαμπο Σταύρου. Συντετριμμένοι από την ξαφνική του απώλεια εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον πατέρα του, σε έναν δικό μας άνθρωπο & πρώην πρόεδρο της NOΔE Bοιωτίας, Bασίλη, στη μητέρα του Παρασκευή και στον αδερφό του Λουκά.
Ας είναι ο τελευταίος που χάνει άδικα την ζωή του στην άσφαλτο.

Τραγικός επίλογος για 42χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στις 16:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (04/12/2017). Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 42χρονος εξετράπη της πορείας του, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, και συγκρούστηκε με φορτηγό που οδηγούσε 52χρονος. Στη συνέχεια προσέκρουσε σε μεταλλικές μπάρες ασφαλείας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 42χρονου.

Για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.



Διαβάστε Περισσότερα »

Φωταγωγείται η Θήβα-Ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο-Όλες οι εκδηλώσεις

 Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ανάβει ο Δήμος Θηβαίων το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του

Ο Δήμος Θηβαίων, ο Δημοτικός Οργανισμός (ΔΟΘ) & η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΘ) σας προσκαλούν, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017και ώρα 18:00, στην Κεντρική Πλατεία Θήβας στη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τη φωταγώγηση  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου!

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
«Χριστουγεννιάτικη Μουσική»
Από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα & την Παιδική Χορωδία  της ΔΗΚΕΘ Δήμου Θηβαίων

«Παραμυθένια Χριστούγεννα»
από τον ΔΟΘ του Δήμου Θηβαίων με Ξυλοπόδαρο, Ανιματέρ, Χριστουγεννιάτικες Κούκλες, Ξωτικά & ένα μεγάλο Τσίρκο για μικρούς & μεγάλους.
Μουσική με DJ, Εργαστήρι για Χριστουγεννιάτικες Κάρτες Ευχών, Χορό & Τραγούδι

«Συγκέντρωση τροφίμων»
 για τη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

Επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας και τα καταστήματα της πόλης συμμετέχοντας στη Χριστουγεννιάτικη Βραδιά θα παραμείνουν  ΑΝΟΙΧΤΑ  μέχρι τις 24:00 το βράδυ.
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί!
Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων  που θα διαρκέσουν έως 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο  το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων : https://drive.google.com/file/d/1E4sfbm32CH_KN4TpzjZEo004IrTkbWrg/view

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου

343: πεθαίνει ο Άγιος Νικόλαος, επίσκοπος Μύρων, προστάτης των ναυτικών.

1768: Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica.

1892: Το μπαλέτο του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι Καρυοθραύστης παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αγία Πετρούπολη από τα ρωσικά αυτοκρατορικά μπαλέτα.

1915: Συγκροτείται στην Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας από τους βενιζελικούς Αλέξανδρο Ζάννα, Περικλή Αργυρόπουλο και Παμίκο Ζυμβρακάκη.

1917: Μεγάλη Έκρηξη στο Χάλιφαξ (1917) έχει ως αποτέλεσμα 1.600 νεκρούς, 9.000 τραυματίες και 30.000 άστεγους.

1920: Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α' επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθίσταται στον θρόνο.

1940: Ο Ελληνικός Στρατός (Α' ΣΣ) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα στην Βόρειο Ήπειρο.

1944: οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ επιτίθενται στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, στο πλαίσιο των Δεκεμβριανών.

1990: Πεθαίνει ο «πρίγκιπας» του ροκ, Παύλος Σιδηρόπουλος.

2008: Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβολεί και σκοτώνει τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια. Μετά τη δολοφονία εκτεταμένα επεισόδια ξεσπούν σε όλη τη χώρα.
Γεννήσεις

1421 - Ερρίκος ΣΤ', βασιλιάς της Αγγλίας

1863 - Τσαρλς Μάρτιν Χολ, Αμερικανός χημικός

1901 - Νίκος Δενδραμής, Έλληνας ηθοποιός

1920 - Τζορτζ Πόρτερ, Βρετανός χημικός, Βραβείο Νόμπελ 1967

1967 - Μαριάννα Τουμασάτου, Ελληνίδα ηθοποιός
Θάνατοι

1771 - Τζιοβάννι Μπατίστα Μοργκάνι, 89, Ιταλός ανατόμος και παθολόγος, ο οποίος συνετέλεσε στο να καταστήσει την ανατομία ακριβή επιστήμη

1779 - Ζαν Σαρντέν, 80, Γάλλος ζωγράφος

1892 - Ερνστ Βέρνερ φον Ζήμενς, Γερμανός εφευρέτης και βιομήχανος

1990 - Παύλος Σιδηρόπουλος, Έλληνας μουσικός
Διαβάστε Περισσότερα »

4η Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας


Φίλε αθλητή,εσύ ήξερες ότι
60% των ανθρώπων θα χρειαστεί μετάγγιση αίματος κάποια στιγμή στη ζωή του;
μόνο 5% των ατόμων, που θα μπορούσαν να είναι αιμοδότες, δίνουν αίμα;
μια μονάδα αίματος μπορεί να σώσει τη ζωή περισσότερων του ενός ασθενών,γιατί τα επιμέρους συστατικά του,μπορούν να ικανοποιήσουν διαφορετικές ανάγκες πολλών ασθενών;
οι ετήσιες ανάγκες της χώρας μας σε αίμα ξεπερνούν τις 550.000-650.000 φιάλες και δεν καλύπτονται πλήρως;
εισάγουμε αίμα από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό;
     Για όλους αυτούς τους λόγους ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας σε
καλεί να συμμετάσχεις ενεργά στην 4η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει την Κυριακή 17/12/17 από τις 9:00πμ έως τις 13:00μμ στο πνευματικό κέντρο που βρίσκεται στην εκκλησία του Αγ.Αθανασίου στο Πυρί Θηβών    Μ' αυτόν το νέο "Αγώνα Ζωής" ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας θέλει να δηλώσει δυναμικά την" αγωνιστική δράση" του αθλητισμού στο πλευρό του σύγχρονου ανθρώπου και την ανάγκη  προσφοράς  μέσα από πράξεις αλληλεγγύης.Στα πλαίσια μάλιστα του εορτασμού των Άγιων ημερών των Χριστουγέννων,ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας καλεί  φίλους,αθλητές,δρομείς,μέλη του συλλόγου αλλά και κάθε πολίτη της Θήβας,τον καθένα από σας, σε μια εθελοντική πράξη που αποτελεί κοινωνικό χρέος όλων μας ...
                                                                           και θυμίζει..
        5΄απ' το χρόνο μας μπορούν να κάνουν μια καρδιά να χτυπά!
       Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δώσουν αίμα
       αλλά δεν μπορούνε.
                                                                              Εμείς που μπορούμε;
          Site:www.sdymthivas.gr                     
       Email:skourtani@yahoo.gr                 Το Δ.Σ  του  Σ.Δ.Υ.Μ  Θήβας
                                                           
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας ο Δήμος Θηβαίων



Την έμπρακτη υποστήριξή τους στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας έδειξαν ο Δήμος Θηβαίων, Πολίτες, Σύλλογοι, Φορείς και Επιχειρήσεις, στέλνοντας είδη πρώτης ανάγκης (νερά εμφιαλωμένα, γάλατα εβαπορέ, τρόφιμα μακράς διαρκείας, κλινοσκεπάσματα), ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και προσφοράς στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης προς τον όμορο Δήμο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα  τη μεγάλη συγκέντρωση των προαναφερόμενων ειδών, τα οποία εστάλησαν στην Μάνδρα την Παρασκευή  1/12 με φορτηγό του Δήμου. 
Ευχαριστεί επίσης θερμά  για την ενίσχυση :

Τα σχολεία: 6ο Νηπιαγωγείο Θήβας, 7ο & 8ο Δημοτικά Σχολεία Θήβας, 2ο Λύκειο Θήβας και Γυμνάσιο-Λύκειο Βαγίων
Τα super-market: “Σταμάτης” και “Σκλαβενίτης”
Την ενορία των “Αγίων Πάντων” (Πυρί Θηβών )
Τους Συλλόγους: Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσοχωρίου “Μέλισσα”, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Θήβας
Την ΟΝΝΕΔ Ν. Βοιωτίας
Την επιχείρηση και τους εργαζομένους της Tupperware Hellas
Tη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

Σημειώνεται ότι θα αποσταλεί και νέο φορτίο στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας καθώς υπάρχουν πολλοί σύλλογοι, φορείς και σχολεία που συνεχίζουν να συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουχτερό κρύο και την Τετάρτη, χιόνια στα ορεινά


Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασία αναμένεται σήμερα, κυρίως στα ανατολικά.

Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στην ανατολική και νότια χώρα τοπικές βροχές. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Ευβοίας και της βόρειας Κρήτης ενώ αναμένεται βελτίωση από το μεσημέρι.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά μετά το μεσημέρι θα στραφούμε σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το πρωί στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 9 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις τοπικά αυξημένες και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κεντρική Μακεδονία το πρωί έως 6 μποφόρ. Με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και στις Σποράδες και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά έως 7 μποφόρ. Με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Στα Βόρεια από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 που σταδιακά θα στραφούν σε Δυτικούς και Βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα Νότια Βόρειοι Βορειοδυτικοί 5 με 7 και πιθανό τοπικά έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Στα Βόρεια από 5 έως 16 και στα βόρεια από 2 έως 4 βαθμούς κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

143.286 kg απόβλητα συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας συγκέντρωσε ο Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς


Στα πλαίσια ενημέρωσης & δημοσιοποίησης των στοιχείων της ανακύκλωσης των εγκεκριμένων συστημάτων, σας κοινοποιούμε τα στοιχεία συλλογής αποβλήτων συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας.
Οι συλλεχθείσες ποσότητες αποβλήτων συσσωρευτών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για το χρονικό διάστημα από 1/1/2017 έως 31/10/2017, ανέρχονται σε 143.286 kg.
Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την μη ανακύκλωση ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών, σχετίζονται με τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και ιδιαίτερα με το μόλυβδο που περιέχουν.
Οι μπαταρίες περιέχουν επιπλέον και διαβρωτικά οξέα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στους ζωντανούς οργανισμούς αν απορρίπτονται ανεξέλεγκτα, με κάποιες από αυτές να είναι επίσης εύφλεκτες.
Σε περίπτωση δε καύσης, τα μέταλλα εξαερώνονται και καταλήγουν με τη βροχή στο έδαφος και σε υδάτινους αποδέκτες.
Με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών, ανακτώνται πολύτιμα μέταλλα όπως ο μόλυβδος, ο οποίος ανακυκλώνεται σχετικά εύκολα και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.
Επιπλέον, υπολογίζεται ότι γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας, εφόσον για κάθε μπαταρία που ανακυκλώνεται εξοικονομείται ενέργεια σε ποσοστό που φτάνει και το 80%.
Αν δεν χρησιμοποιούνται βέλτιστες πρακτικές, χάνονται ανακυκλώσιμα πολύτιμα μέταλλα και πλαστικές ύλες και προκαλείται σοβαρή υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Με τη σωστή διαχείριση της συγκεκριμένης κατηγορίας αποβλήτων, ελαχιστοποιούνται οι διαρροές επικίνδυνων ουσιών στο περιβάλλον και ανακτώνται πολύτιμα μέταλλα και υλικά, εξασφαλίζοντας παράλληλα οφέλη για τους καταναλωτές και δίνοντας λύση στο πρόβλημα της ασφαλούς διαχείρισης - διάθεσης χρησιμοποιημένων συσσωρευτών.

·        Στοιχεία από COMBATT A.E. «Ολοκληρωμένη Συλλογική Εναλλακτική Διαχείριση Συσσωρευτών Πανελλαδικής Εμβέλειας»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ