Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Ισχυροί άνεμοι "χτύπησαν" την Αλίαρτο-Φωτογραφίες

Τα ίχνη τους άφησαν πίσω τους οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν το πρωί στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.
 Τρεις λεύκες στη λεωφόρο Δημοκρατίας και Αναπαύσεως έπεσαν, κλείνοντας τους δρόμους και προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές σε σταθμευμένο όχημα, ενώ ξεριζώθηκε το κουβούκλιο της στάσης του ΚΤΕΛ στη διασταύρωση Μαυρομματίου. Μηχανήματα του Δήμου καθάρισαν τα σημεία.





Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκη -Πρόκριση Κορασίδων Γ.Σ. Αλιάρτου

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ-ΑΛΙΑΡΤΟΣ 37-55
Τη νίκη και την πρόκριση για την επόμενη φάση του πρωταθλήματος κορασίδων (μαζί με Πρωτέα Σχηματαρίου) πήρε η Αλίαρτος, κερδίζοντας εκτός έδρας τον Γ.Σ.Αυλίδας με 55-37.

Διαιτητές: Χαϊνά-Αρτσίτας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 7-22, 7-12, 10-10, 13-11.

Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ (Φραγκούλης): Χαρίση 2, Φραγκούλη, Ζούση, Τσότρα 4, Μπεληγιάννη Β. 4, Λιάκου 6, Πολυτήρα Κ. 8, Μπεληγιάννη Γ. 8, Πολυτήρα Β. 5.

ΑΛΙΑΡΤΟΣ (Σταγκίδης): Αποστόλου, Σταματίου 2, Πεσλή 17 (4), Μαργώνη 18 (2), Καρακικέ, Μαχαίρα 16, Κωστακοπούλου, Κουτρουμάνου, Καρανάσου 2, Γκατζούνη.
eviabasket.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα Θέρμανσης: Λιγότεροι οι δικαιούχοι. Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις. Πως θα υποβάλετε

Ανοίγει από αύριο η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης στο Taxisnet. Η σχετική απόφαση θα εκδοθεί σχετικά άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών και θα έχει αναδρομική ισχύ.

Όπως προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή, περικόπτεται κατά 50% το ποσό που χορηγείται ως επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. Αυτό θα οδηγήσει σε αυστηρά κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος και λιγότερους δικαιούχους από όσους το έλαβαν πέρυσι.

Πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι φορολογούμενοι

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet.

Το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την 1η Ιανουαρίου και η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί εντός του επόμενου μηνός για τις ποσότητες πετρελαίου που θα έχουν αγοραστεί από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων οπλιτών στο Κέντρο Πυροβολικού Θήβας




Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε την ορκωμοσία των Ν/Σ οπλιτών της 2017 ΣΤ’ ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών.

Στην Ορκωμοσία παρέστη ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΠΒ Ταξίαρχος Μαντωνανάκης Εμμανουήλ, καθώς και συγγενείς των οπλιτών.

Μετά την ορκωμοσία ακολούθησε η παρέλαση των οπλιτών.




imtl.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξάνονται οι τιμές στα διόδια Αθήνας – Θεσσαλονίκης το 2018


Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου του 2018 τα διόδια στη διαδρομή από Πελασγία έως Κλειδί της Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης, καθώς οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν προς τα πάνω για 10 λεπτά ανά διέλευση σε 10 από τους 12 σταθμούς που διαχειρίζεται ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Oι μόνοι σταθμοί που δεν θα αλλάξουν τιμή είναι οι πλευρικοί Γλύφας και Γυρτώνης.

Αναλυτικά, οι τιμές διοδίων ανά Σταθμό αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι συμβαίνει στην καρδιά αν τρώτε τυρί κάθε μέρα


Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αρκεί να τρώτε 40 γραμμάρια τυριού κάθε μέρα, για να μειώσετε τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αυτά τα νέα ευρήματα για την καρδιά προέρχονται από μια μετα-ανάλυση 15 παρατηρητικών μελετών, οι οποίες ανέλυσαν τις επιπτώσεις της πρόσληψης τυριού στον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Ο συν-συγγραφέας της μελέτης, Li-Qiang Qin, εργάζεται στο Τμήμα Διατροφής και Υγιεινής Τροφίμων στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Soochow στην Κίνα. Αυτός και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνά τους στην επιστημονική επιθεώρηση European Journal of Nutrition.

Το τυρί είναι αναμφίβολα ένα από τα αγαπημένα μας τρόφιμα. Περιέχει θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για την υγεία. Τέτοια είναι το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες Α και Β-12. Αλλά, έχει και πολλά κορεσμένα λιπαρά, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Αυτό με την σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο για την καρδιά και για εγκεφαλικό.

Η νέα μελέτη, ωστόσο, δείχνει ότι το τυρί θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στην καρδιαγγειακή υγεία.
Ο κίνδυνος για την καρδιά μειώθηκε έως και 18%

Συνολικά, οι 15 επιμέρους μελέτες περιελάμβαναν περισσότερους από 200.000 συμμετέχοντες. Οι επιπτώσεις της κατανάλωσης τυριού αναλύθηκαν σε βάθος δεκαετίας. Η πλειονότητα των μελετών περιελάμβανε άτομα που δεν είχαν καρδιαγγειακά νοσήματα κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν πολύ λίγο τυρί, εκείνοι που το κατανάλωναν κανονικά είχαν:

    έως και 18% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο
    έως και 14% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν στεφανιαία νόσο
    έως και 10% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν εγκεφαλικό επεισόδιο

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι αυτά τα αποτελέσματα ήταν ισχυρότερα μεταξύ εκείνων των συμμετεχόντων, που κατανάλωναν περίπου 40 γραμμάρια τυριού κάθε μέρα. Συμπερασματικά, γράφουν:

“Αυτή η μετα-ανάλυση των παρατηρητικών μελετών υποδηλώνει μια μη γραμμική αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης τυριού και του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου”.
Προσοχή με το πόσο τυρί τρώτε κάθε μέρα

Τα ευρήματα αυτά βασίζονται σε εκείνα μιας ευρέως δημοσιευμένης έρευνας παρατήρησης, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα φέτος. Εκείνη συνέδεσε το τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από πρόβλημα στην καρδιά, ή από κάθε αιτία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε όσο τυρί θέλετε κάθε μέρα! Και οι δύο μελέτες έχουν τους δικούς τους περιορισμούς. Είναι έρευνες που βασίζονται στην παρατήρηση για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Επομένως δεν αποδεικνύουν αιτιώδη συνάφεια μεταξύ της κατανάλωσης τυριού και της καλύτερης καρδιαγγειακής υγείας.

Επιπλέον, και οι δύο μελέτες χρηματοδοτήθηκαν εν μέρει από την βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων. Η πρώτη μελέτη έλαβε χρηματοδότηση από τους οργανισμούς Global Dairy Platform, Dairy Research Institute και Dairy Australia. Η τελευταία διεξήχθη με τη βοήθεια ερευνητών του Ομίλου Yili, μιας εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων που εδρεύει στην Κίνα.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να εξαχθεί το συμπέρασμα εάν αυτή η συσχέτιση χρηματοδότησης είχε κάποια επίδραση στα αποτελέσματα των μελετών.

Μέχρι να επιβεβαιωθούν από πρόσθετες μελέτες, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το τυρί είναι υψηλό σε κορεσμένα λιπαρά. Αυτά μπορεί να είναι επιβλαβή για την καρδιά, αν τα καταναλώνετε σε μεγάλες ποσότητες.

Η American Heart Association (AHA) συνιστά ότι περίπου το 5-6% των ημερήσιων θερμίδων μας πρέπει να προέρχεται από κορεσμένα λιπαρά. Επίσης συστήνει να επιλέγουμε γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, για να παραμείνουμε εντός αυτού του ορίου.

https://www.medicalnewstoday.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει και πού θα χιονίσει

Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία σήμερα, Κυριακή, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ συνεχίζεται η κακοκαιρία.

Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα εκδηλωθούν στην Αν. Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια και βορειοδυτικά, ορεινά και ημιορεινά της χώρας.

Ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από τις πρωινές ώρες και από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πένουν από νότιες, νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5-8 μποφόρ και πρόσκαιρα στο βορειοανατολικό Αιγαίο 9 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα από δυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 8 μποφόρ στα πελάγη, με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, άλλα και γρήγορη βελτίωση. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, άλλα και γρήγορη βελτίωση. Από τις πρωινές ώρες γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία βελτίωση από τις πρωινές ώρες και από τα δυτικά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Γρήγορη εξασθένηση των φαινομένων από τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση από τις πρωινές ώρες και από τα βόρεια.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ