Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Στην Αλίαρτο ο Περιφερειακός Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαίωση για τον γύρο και κεμπάπ -Επιτρέπονται τα πρόσθετα φωσφορικών!

Τέλος στις συζητήσεις για απαγόρευση του γύρου και του ντονέρ βάζει η ΕΕ.

Το ψήφισμα που ζητούσε να απορριφθεί η πρόταση της Επιτροπής για χρήση πρόσθετων φωσφορικών αλάτων στον κατεψυγμένο γύρο δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία των 376 ευρωβουλευτών.

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί πλέον να επιτρέψει τη χρήση φωσφορικού οξέος, διφωσφορικών, τριφωσφορικών και πολυφωσφορικών αλάτων (Ε 338-452) στον κατεψυγμένο γύρο (όλα τα είδη κρέατος).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χρήση φωσφορικών αλάτων απαιτείται προκειμένου να σχηματιστεί μια πρωτεϊνική μεμβράνη που συγκολλάει τα κομμάτια κρέατος και επιτρέπει έτσι την ομοιόμορφη ψύξη και το ψήσιμό τους.

Το ψήφισμα που κατατέθηκε από την επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων έλαβε 373 ψήφους υπέρ, 272 κατά και 30 αποχές, ωστόσο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη απόλυτη πλειοψηφία των 376 ψήφων.
Το ψήφισμα καλούσε την ολομέλεια να ασκήσει βέτο στη χρήση φωσφορικών αλάτων στον κατεψυγμένο γύρο καθότι υπάρχουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις τους στην υγεία, ενώ  αναμένεται και η δημοσίευση της επιστημονικής αξιολόγησης των ουσιών αυτών από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων πριν από το τέλος του 2018.

Οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ότι σε σχετική της έκθεση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2017) σημείωσε ότι σε ορισμένα κράτη μέλη οι αρχές και οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων χρησιμοποίησαν διαφορετικές, και ορισμένες φορές εσφαλμένες, ερμηνείες του κοινοτικού δικαίου όσον αφορά τα παρασκευάσματα και τα προϊόντα κρέατος.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μη ομοιόμορφη εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός βρέθηκε 59χρονος κυνηγός από την Αλίαρτο στον Ελικώνα

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση για τον Αλιαρταίο κυνηγό που αγνοούνταν σε περιοχή του Ελικώνα.
Ο άτυχος άνδρας είχε φύγει από το σπίτι του σήμερα το πρωί για κυνήγι στην ευρύτερη περιοχή του Ελικώνα, χωρίς ωστόσο να επιστρέψει το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι συγγενείς του.

Τελικά, ο άτυχος 59χρονος βρέθηκε νεκρός, σήμερα το απόγευμα κοντά στο μοναστήρι της Μακαριώτισσας στον Ελικώνα από  συγγενείς και φίλους  που γνώριζαν τα σημεία που πήγαινε.
Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας-
εικάζεται ότι πέθανε από ανακοπή καρδιάς και παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Τοποθέτηση Νίκου Θηβαίου στην ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του Προϋπολογισμού


Διαβάστε Περισσότερα »

8,5 τόνους κρέας μοίρασε στους Δήμους η Π.Ε. Βοιωτίας ενόψει των Χριστουγέννων




Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος επισιτιστικής Βοήθειας σε απόρους(ΤΕΒΑ)
την Τρίτη 12-12-2017 παρελήφθησαν ποσότητες κρέατος  (4.400  κιλά μοσχάρι και 4000  κιλά χοιρινό) από την  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής  Σύμπραξης, προκειμένου να διανεμηθούν στους κάτωθι Δήμους:
Τανάγρας:                                   461 τεμάχια μοσχάρι
                                                    419 τεμάχια χοιρινό
Αλιάρτου:                                     512 τεμάχια μοσχάρι
                                                    452 τεμάχια χοιρινό
Ορχομενού:                               1.761 τεμάχια μοσχάρι
                                                   1.554 τεμάχια χοιρινό
Διστόμου – Αράχωβας:               447  τεμάχια μοσχάρι
                                                     404 τεμάχια χοιρινό
Ιερά Μητρόπολη:                         616 τεμάχια μοσχάρι
                                                     561 τεμάχια χοιρινό
Θήβας:                                      3.280 τεμάχια μοσχάρι
                                                  2.905 τεμάχια χοιρινό
Λιβαδειάς:                                 1.687 τεμάχια μοσχάρι
                                                  1.547 τεμάχια χοιρινό 
Η διανομή ολοκληρώνεται σήμερα 13-12-2017, μέσω των Δήμων, στους  δικαιούχους-ωφελούμενους του Τ.Ε.Β.Α και  ΚΕΑ. 
Επίσης αναμένεται να παραληφθούν την Παρασκευή  15-12-2017 και 5.500  κιλά  χυμού  ροδάκινου προς διάθεση των ανωτέρων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Mικρής έκτασης η φωτιά στο Μαυρομμάτι


Φωτιά  ξέσπασε νωρίς το απόγευμα,από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασάκι με πεύκα απέναντι από το  Κλειστό  Γυμναστήριο Μαυρομματίου.

Η έγκυρη επέμβαση στο σημείο της φωτιάς, της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών,περιόρισε το μέτωπο της πυρκαγιάς πριν  πάρει διαστάσεις και την έθεσε υπό έλεγχο.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΑΘΑΣ:Απλήρωτες πάλι για 4ο μήνα οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες της Βοιωτίας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ


    ΠΡΟΣ: -  Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων    Κον  Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
- Υπουργό Οικονομικών
                                                 Κον Ευκλείδη Τσακαλώτο
- Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και   Κοινωνικής Αλληλεγγύης
         Κα Έφη Αχτσιόγλου
   
Θέμα :
Απλήρωτες πάλι για τέταρτο  συνεχόμενο μήνα οι  Συμβασιούχες 
             Σχολικές  Καθαρίστριες.

   Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση και τη φετινή σχολική χρονιά,  για τις Συμβασιούχες Καθαρίστριες των Δημόσιων Σχολείων Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Βοιωτίας, οι οποίες είναι απλήρωτες από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι  σήμερα.
Να γίνει άμεσα η πληρωμή των δεδουλευμένων στις Συμβασιούχες Καθαρίστριες των Δημόσιων Σχολείων.




ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ
           Πρώην    Βουλευτής Ν. Βοιωτίας 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώην αντιεξουσιαστής έγινε κλέφτης μελιού -Σκότωσε 55 εκατομμύρια μέλισσες σε Στερεά και Θεσσαλία

Με τις κατηγορίες της κλοπής μελιού αλλά και της πρόκλησης μεγάλων καταστροφών σε μελίσσια, σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, κατηγορείται ένας 49χρονος.

Πρόκειται για παλιό αντιεξουσιαστή που συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου για εννιά ληστείες τραπεζών. Συγκεκριμένα, ο 49χρονος εμπλέκεται σε 21 περιπτώσεις κλοπής μελιού, ενώ είχε καταστρέψει 1.135 μελισσοσμήνη, θανατώνοντας 55 εκατομμύρια μέλισσες.

Ο δράστης έμπαινε σε μελίσσια, έκλεβε μέλι και κατέστρεφε τις κυψέλες για να μην αφήσει ίχνη. Η οικονομική ζημιά που προκάλεσε στους παραγωγούς υπολογίζεται σε 287.000 ευρώ.

Δρούσε στις ορεινές περιοχές της Γκιώνας, των Βαρδουσίων, της Οίτης και του Πηλίου. Ο 49χρονος συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα για άλλες υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για ληστείες τραπεζών την περίοδο 2002-2009. Πρόκειται για άτομο που είχε κατηγορηθεί το 1994 για φθορές στο υπουργείο Πολιτισμού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καθιερώνεται «η τσάντα στο σχολείο»-Σαββατοκύριακα χωρίς διάβασμα

 Στόχος η ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους
Χωρίς τσάντα θα γυρνούν στο σπίτι από το σχολείο χιλιάδες μαθητές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στο έτος, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καθιερώσει το πρόγραμμα. Σύμφωνα με τη νέα δράση, οι μαθητές θα αφήνουν τη τσάντα στο σχολείο σε προκαθορισμένες Παρασκευές που θα αποφασίζονται από τον σύλλογο διδασκόντων.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθιερώνει τη δράση «Η τσάντα στο σχολείο» έχοντας παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες διαφόρων Συλλόγων Διδασκόντων. Ανάλογα με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με τη σύμφωνη γνώμη του κάθε γονέα, η τσάντα των μαθητριών και μαθητών θα παραμένει στο σχολείο για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, δηλαδή από την Παρασκευή, που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα.

Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με το Υπουργείο η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους και, παράλληλα, διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων, συμβάλλοντας έτσι όχι μόνον στην γνωστική, αλλά και στην συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις ώστε να μετριαστεί το άγχος που έχει συσχετιστεί με την μελέτη για την επόμενη ημέρα και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών να ολοκληρώνεται εντός του σχολείου.

Ελπίζουμε «Η τσάντα στο σχολείο» και στην πράξη να αποδειχθεί ένα παιδαγωγικά χρήσιμο μέτρο, ώστε από την νέα σχολική χρονιά να προχωρήσουμε στην επέκτασή του και σε άλλες μέρες της εβδομάδας στα Ολοήμερα Σχολεία.

Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή Δημάρχου Λεβαδέων στη διημερίδα του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια στη Λάρισα


Η Δήμαρχος Λεβαδέων, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια κ. Γιώτα Πούλου παραβρέθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις εργασίες της διημερίδας: "Αστικά ποτάμια: επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση της φύσης με την πόλη" που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 – 9 Δεκεμβρίου 2017 στη Λάρισα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑ Λάρισας, με διοργανωτές τον Δήμο Λαρισαίων και το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων χαιρετίζοντας τις εργασίες της διημερίδας αναφέρθηκε στη ζωτική σημασία του νερού. Τόνισε την ανάγκη επανεξέτασης της σχέσης μας με τα ποτάμια των πόλεών μας, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με την φύση, αλλά και του ρόλου των ποταμών στην αστική ανάπτυξη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συμμετοχή της πόλης της Λιβαδειάς στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμι (Rivers Cities) και ειδικότερα στη συμμετοχή του Δήμου Λεβαδέων σε ένα συνεργατικό σχήμα με οργανώσεις από το Γκντάνσκ, την Οστάνδη, το Λίμερικ, τη Γλασκώβη και τη Στοκχόλμη για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη (Creative Europe).
Η Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι η επόμενη συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια θα πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά τον Μάρτιο του 2018. Τόνισε κλείνοντας ότι η θεματολογία της ημερίδας στη Λιβαδειά θα περιλαμβάνει την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων από όλες τις προηγούμενες συναντήσεις εργασίας του Δικτύου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα παιδιά στολίζουν το Δέντρο στο Μουσείο της Θήβας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, προσκαλεί τους μικρούς της φίλους και τους συνοδούς τους, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, από τις 11.00 έως τις 13.00 για να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών. 
Δέντρο χριστουγεννιάτικο και ποιος θα σε στολίσει,
ποιος με παιχνίδια ολόμορφα θα ‘ρθει να σε γεμίσει;

Σας περιμένουμε στο δημιουργικό μας εργαστήριο για να φτιάξουμε πρωτότυπα και πανέμορφα στολίδια για να τα κρεμάσουμε στο πιο χαρούμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης. 

Η φετινή μας δράση πραγματοποιείται χάρη στη θερμή υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Θηβών, ενώ τα εορταστικά κεράσματα προσφέρουν τα ζαχαροπλαστεία: Το Πευκάκι, Better Sweet, Snoopy, Bellisimo.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται κακοκαιρία-εξπρές το Σαββατοκύριακο -Βροχές, σκόνη, ισχυροί νοτιάδες

Κακοκαιρία-εξπρές προβλέπει για το Σαββατοκύριακο ο Γιάννης Καλλιάνος, με κύρια χαρακτηριστικά της τις βροχές, την σκόνη και τους ισχυρούς νοτιάδες.

Οπως τονίζει ο μετεωρολόγος, σε αντίθεση με τις εξαιρετικές για την εποχή συνθήκες που διανύουμε τις τελευταίες ημέρες όπου κυριαρχεί ο ήλιος, οι εξασθενημένοι άνεμοι και οι αυξημένες τιμές στον υδράργυρο, όλα φαίνεται ότι θα αλλάξουν από το προσεχές Σάββατο αφού αναμένονται γενικευμένες βροχές σε όλη την Ελλάδα αλλά και ισχυροί νοτιάδες που θα φέρουν και σκόνη από την Αφρική.

Κατά τον Γ. Καλλιάνο, αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε έως και την Παρασκευή, είναι λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και τίποτα παραπάνω. Στην υπόλοιπη χώρα τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα και μάλιστα, αργά το μεσημέρι στα πεδινά ηπειρωτικά, θα υπάρξουν περιοχές όπου η θερμοκρασία θα αγγίζει και τους 20°C. Οι άνεμοι μέχρι και την Παρασκευή δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Ερχεται βαρομετρικό χαμηλό από Αδριατική

Το αίτιο της προσεχούς μεταβολής του καιρού είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα έρθει από την Αδριατική και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα περάσει πάνω από τις βόρειες κυρίως περιοχές της χώρας μας όπου στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς τα ανατολικά Βαλκάνια. Το βαρομετρικό χαμηλό αυτό, θα εφοδιαστεί με μεγάλα ποσά υγρασίας καθώς θα περνά πάνω από την Αδριατική και θα εναποθέσει την υγρασία αυτή με τη μορφή ακόμη και ισχυρών βροχοπτώσεων.

Πότε ξεκινά η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία στη χώρα μας θα ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και κυρίως από τη δυτική Ελλάδα Ιόνιο, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος). Βέβαια θα έχει ξεκινήσει να βρέχει ασθενώς και σε περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αλλά και της νότιας Κρήτης, αλλά ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων θα μας έρθει από τα δυτικά.

Επέκταση των φαινομένων

Τα φαινόμενα πολύ γρήγορα θα έχουν την τάση να "προχωρήσουν" ανατολικότερα και έτσι από το μεσημέρι του Σαββάτου θα επεκταθούν οι βροχοπτώσεις και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και προς το απόγευμα και στα υπόλοιπα θαλάσσια και νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα βρέξει σε όλη σχεδόν την Ελλάδα (αν διατηρηθούν ασφαλώς τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία). Όμως θα υπάρξουν κάποια διαμερίσματα όπου οι βροχές θα είναι περισσότερες και επομένως εκεί υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για πλημμυρικά φαινόμενα (βλ. χάρτη)

Τα διαμερίσματα αυτά θα είναι τα εξής ακόλουθα :

    Κεντρικό και νότιο Ιόνιο
    Ήπειρος
    Δυτική Στερεά
    Δυτική. κεντρική και νότια Πελοπόννησος
    Θράκη

Νοτιάδες μέχρι και 9 μποφόρ

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και καθώς το βαρομετρικό θα περνάει πάνω από την Ελλάδα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Φαίνεται ότι ειδικά σε περιοχές του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου, οι εντάσεις των ανέμων θα φτάσει ακόμη και τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα να είναι κάπως δύσκολη η κατάσταση ειδικά για τις περιοχές που ήδη θα έχει βρέξει ή θα συνεχίζει να βρέχει κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, όπως για παράδειγμα η Θράκη.

Σκόνη από την Αφρική

Λόγω της σημαντικής ενίσχυσης των νοτιάδων, θα μας επισκεφτούν και ποσότητες σκόνης από την Αφρική (πιο αυξημένες συγκεντρώσεις κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας), με αποτέλεσμα ορισμένες από τις βροχές που θα εκδηλωθούν διάσπαρτα στη χώρα να είναι και λασποβροχές.

Χιόνια μόνο στα πολύ ορεινά

Πάνω από τα 1800 μέτρα θα χιονίσει στη βόρεια Ελλάδα και ακόμη πιο ψηλά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις δεν θα μπορέσουν να κατέβουν χαμηλότερα υψομετρικά λόγω των νοτιάδων που θα κρατήσουν αυξημένες τις θερμοκρασιακές τιμές.

Βροχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, περίπου από το μεσημέρι του Σαββάτου (ίσως και λίγο νωρίτερα) θα ξεκινήσει να βρέχει τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη. Οι βροχές θα είναι γενικευμένες στους νομούς και επομένως δεν μιλάμε για φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Εξασθενούν την Κυριακή τα φαινόμενα

Και την Κυριακή θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα τοπικές αυτή τη φορά βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, όμως, τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια δεν θα μοιάζουν με αυτές του Σαββάτου. Παρ' όλα αυτά όμως, η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να σημειώνει σταδιακή πτώση λόγω της βαθμιαίας στροφής των ανέμων σε βορειοδυτικούς, με αποτέλεσμα κάποιες χιονοπτώσεις να κατέβουν λίγο χαμηλότερα υψομετρικά.

«Επειδή απέχουμε 3 ημέρες μέχρι το Σάββατο όπου αναμένεται η έναρξη της κακοκαιρίας η οποία όμως θα είναι εξπρές, ίσως υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις στα προγνωστικά στοιχεία που μόλις σας έδωσα. Θα ενημερωθείτε εγκαίρως σε μια τέτοια περίπτωση» καταλήγει ο Γ. Καλλιάνος.




Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή " ανάβουν" το Δέντρο στα Βάγια



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών-Ηλεκτρονικών συσκευών στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων

      Στα πλαίσια της ορθής διαχείρισης κάθε είδους απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος, ενημερώνουμε τους δημότες ,πως ξεκίνησε η ανακύκλωση ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών, στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.
      Στο χώρο στάθμευσης των οχημάτων του Δήμου (πίσω από το Κέντρο Υγείας), τοποθετήθηκε κοντέινερ με την ένδειξη «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», στο οποίο οι δημότες που διαθέτουν τέτοιες συσκευές μπορούν να τις εναποθέτουν, κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα-Παρασκευή)  και ώρες 8.00 πμ-14.30μμ.
        Σύντομα το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα 
Από το Γραφείο Ενημέρωσης του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγικά Χριστούγεννα στη Λιάτανη-ΒΙΝΤΕΟ

Χριστούγεννα στη Λιάτανη 2017
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στις 5 το απόγευμα
  • Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
  • Υποδοχή Αη Βασίλη
  • Face Painting από τα ξωτικά
  • Πίτερ Παν – παράσταση μαριονέτας
  • Γλυκίσματα – Δωράκια – κεράσματα
  • Ζεστή σοκολάτα
  • Ζεστό κρασί
Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους στον
Άγιο Θωμά Τανάγρας
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η διανομή κρέατος σε δικαιούχους ΤΕΒΑ Δήμου Θηβαίων

Την Τετάρτη 13/12/2017 η διανομή ΤΕΒΑ για το Δήμο Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ), την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 θα  πραγματοποιήσει, μέσω την Κοινωνικής του Υπηρεσίας, διανομή τροφίμων (κρέας)  στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (593 νοικοκυριά). Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του ΚΗΦΗ, πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θήβας από ώρα 10:30.
Οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων μέσω γραπτών μηνυμάτων, ωστόσο εκδίδεται και η παρούσα ανακοίνωση σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει λάβει το μήνυμα στο τηλέφωνο που έχει δηλώσει.

Η εν λόγω δράση υλοποιείται μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και συγκεκριμένα μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στην οποία ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει ως εταίρος με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο)  την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κόρδατζης: ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ… ακυβερνησία ή δημοκρατική, αποδοτική, χρηστή και ελεγχόμενη διοίκηση;


 


ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΗΒΑΣ

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ… ακυβερνησία ή δημοκρατική, αποδοτική, χρηστή και ελεγχόμενη διοίκηση;
Μεγάλη συζήτηση έχει αναπτυχτεί τελευταία για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.) τόσο του Α΄ Βαθμού (Δήμοι) όσο και του Β΄ Βαθμού (Περιφέρειες). Ένα από τα κεντρικότερα ζητήματα της διαβούλευσης αυτής είναι το εκλογικό σύστημα ανάδειξης των οργάνων της διοίκησης τους.
Πολλοί σπεύδουν να πάρουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου εκλογικού συστήματος, δείχνοντας ταυτόχρονα και την πολιτική τους αντίληψη, πως κατανοούν την ισότητα της ψήφου, την διοίκηση και τον τρόπο άσκηση της, τον ρόλο των συμμετεχόντων στα όργανα αυτής από όποια θέση και αν ευρίσκονται.
Φυσικά δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη και τα αποτελέσματα της εφαρμογής του ακραίου πλειοψηφικού (καλπονοθευτικού) εκλογικού συστήματος που υπάρχει σήμερα.
Πρώτον οι πολέμιοι της Απλής και ανόθευτης αναλογικής (μεταξύ και ο σημερινός Δήμαρχος Θηβαίων κος Νικολάου σε πρόσφατη συνέντευξη του) δεν αναγνωρίζουν την ισότητα της ψήφου των πολιτών και την απόλυτα Δημοκρατική αντιπροσώπευση στα όργανα της Τ.Α. ενός θεσμού που υποτίθεται είναι πιο κοντά στο πολίτη. Έτσι έχουμε για την εκλογή ενός Δημοτικού Συμβούλου της Αντιπολίτευσης χρειάζονται διπλάσιοι (ή και περισσότεροι) ψήφοι από ότι για έναν του πρώτου ή του πλειοψηφούντος συνδυασμού στις εκλογές. Από θέση αρχής και μόνο όποιος διαθέτει την ελάχιστη Δημοκρατική ευαισθησία θα ήταν υπέρμαχος της Απλής Αναλογικής που αποτυπώνει τη πραγματική και ανόθευτη βούληση της τοπικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης αλλά αποκατάστασης της στοιχειώδους δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών.  Αυτή άλλωστε αποτελεί προγραμματική δέσμευση της σημερινής Κυβέρνησης που θα πρέπει και άμεσα να υλοποιήσει.
Δεύτερον επικαλούνται τάχα την ακυβερνησία που θα προκύψει από την εφαρμογή της. Θέλουν όμως να αποκρύψουν με αυτό το επιχείρημα ότι σκοπός τους είναι η άσκηση Διοίκησης με απόλυτα πλαστές πλειοψηφίες, με άκρατο αυταρχισμό, μη ανεχόμενοι τον ουσιαστικό έλεγχο, την απόρριψη οποιασδήποτε εποικοδομητικής πρότασης της μειοψηφίας.
Ποια είναι τα αποτελέσματα από την πλαστή κυβερνησιμότητα και ειδικά στο Δήμο Θηβαίων; Ανούσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με ήδη ειλημμένες αποφάσεις που απλώς έρχονται για τυπική επικύρωση σε αυτές. Ουδεμία ουσιαστική διαβούλευση για σοβαρά θέματα που αφορούν το Δήμο. Καμία λογοδοσία σε περιπτώσεις Δημοτικού Έλεγχου (ακόμα και με πρωτοκολλημένες αιτήσεις κατά παράβαση του νόμου) και έτσι προϋποθέσεις μη χρηστής Διοίκησης και αδιαφάνειας. Ανάπτυξη της πελατειακής και ρουσφετολογικής σχέσης με τον πολίτη. Η έπαρση του «αλάθητου» και «του εγώ αποφασίζω» οδηγούν στη μη αναγνώριση πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες που πολλές φορές αντιμετωπίζονται με έχθρα και αυταρχισμό.
 Τέτοια και επιεικώς ήταν τα δείγματα γραφής της σημερινής Δημοτικής αρχής στο Δήμο Θηβαίων που πολλές φορές αναρωτιέμαι τι νόημα έχει κανείς να συμμετέχει σε αυτά τα Δημοτικά Συμβούλια, τις Επιτροπές ή και σε άλλα θεσμοθετημένα όργανα, πέραν του απλώς και μόνο να διατυπώνονται οι θέσεις του χωρίς όμως καμιά τύχη στη λήψη των αποφάσεων. Φυσικά το ίδιο θα συμβαίνει και σε άλλους Δήμους σαν συνέπεια αυτού του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος.
Αντιθέτως τι σημαίνει η εφαρμογή της Απλής Αναλογικής στην Τ.Α.; Θα αλλάξει τον τρόπο Διοίκησης συνολικά. Θα αναβαθμιστεί η θέση της Αντιπολίτευσης σε ένα υπεύθυνο ρόλο της ουσιαστικής συμμετοχής στην λήψη των αποφάσεων. Θα υπάρξει η αναζήτηση των καλύτερων δυνατών λύσεων των προβλημάτων, προϊόν πραγματικού διαλόγου, συναινέσεων, συνθέσεων των διαφορετικών απόψεων  εφόσον αυτή είναι και η κοινή επιδίωξη όλων. Θα ενισχυθεί η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των πολιτών, με την ανάδειξη των  προβλημάτων,  την ιεράρχηση τους  στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πραγματικών τοπικών ή συλλογικών αναγκών. Δεσμευτική κατοχύρωση των συλλογικών αποφάσεων των τοπικών κοινωνιών, συνοικιών ή ομάδων πολιτών. Θα δίνει τη δυνατότητα έκφρασης με εκλογή στα όργανα όλων των ρευμάτων θέσεων και αντιλήψεων που υπάρχουν στη κοινωνία και που τώρα πνίγονται από την ύπαρξη ψευδών διλλημάτων κυβερνησιμότητας. Θα πάρει πραγματικό και αποδοτικό χαρακτήρα ο Δημοτικός έλεγχος μη αφήνοντας περιθώρια στην κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια και τη μη χρηστή Διοίκηση. Τελικά αποδείχτηκε όποιος δεν θέλει έλεγχο θέλει πλαστή πλειοψηφία για να τον αποφεύγει, μια κατάσταση που την έχουμε πληρώσει ακριβά σαν λαός.
Εάν δεν είναι όλα αυτά τα ζητούμενα τότε ποια είναι;
Τέλος υπάρχει μεγάλη Δημοκρατική ανάγκη και επιβάλλεται η ανανέωση της εμπιστοσύνης σε μια Δημοκρατική αρχή να γίνεται σε πιο συχνά τακτικά χρονικά διαστήματα των 4 ετών και ΟΧΙ σε μια πενταετία, αρχής γενομένης ΑΜΕΣΑ από αυτήν τη διανυόμενη θητεία και αποσυνδεόμενης από κάθε άλλη εκλογική διαδικασία που συγχέουν τους πολίτες και υποβαθμίζουν το ρόλο της Τ.Α.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγίζει καρδιές το γράμμα μαθητή στον Άγιο Βασίλη: Φέρε μου φαγητό για να μην κλαίει η μαμά μου


Συγκλονίζει το γράμμα ενός μαθητή της Δ’ δημοτικού προς τον Άγιο Βασίλη.

Ο μικρός Αλέξης ζητά να του φέρει ως δώρο για τις γιορτές πολύ φαγητό για να μην κλαίει η μητέρα του.

«Ήμουν καλό παιδί. Θέλω να μου φέρεις για φέτος πολύ φαγητό για να μην κλαίει η μαμά μου, δεν έχει δουλειά. Και αν θέλεις να μου φέρεις ένα δώρο για τον άρρωστο αδερφό μου. Σε αγαπώ πολύ» γράφει ο Αλέξης, μαθητής της Δ’ δημοτικού, στο γράμμα που δημοσιοποίησε ο Σύλλογος “To Φωτεινό Αστέρι”, που εδρεύει στην Πάτρα.

Δείτε το γράμμα που ανέβασε ο Σύλλογος στο λογαριασμό του στο Facebook.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώνει τα υπόλοιπα των αγροτικών επιδοτήσεων

Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπολογίζεται περί το 1 δισ ευρώ και αφορά πάνω από 600.000 δικαιούχους παραγωγούς. Η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης χωρίζεται στο 30% της βασικής ενίσχυσης και του 100% του «πρασινίσματος».

Με την πληρωμή της εξόφλησης των αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα πληρωθούν το σύνολο της βασικής ενίσχυσης και του «πρασινίσματος» όσοι από τους δικαιούχους παραγωγούς δεν πήραν την πρώτη δόση λόγω ότι δεν «συμπλήρωνε» η βασική ενίσχυση το απαιτούμενο ποσό των 250 ευρώ που ορίζει ο κοινοτικός κανονισμός και με το πρασίνισμα τα «πιάνουν».

Σύμφωνα µε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην πληρωμή της εξόφλησης θα περιλαμβάνονται υπόλοιπα της βασικής ενίσχυσης (το 30% που αντιστοιχεί σε ποσό 427.329.000 ευρώ), το πρασίνισμα (562.899.000 ευρώ) και την ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας (37.527.000 ευρώ), όσους έχουν λαµβάνειν δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα, όσους αθροιστικά το συνολικό τους ποσό είναι µεγαλύτερο από τα 250 ευρώ, αλλά και όσες από τις εκκρεµότητες της προκαταβολής διευθετηθούν, αφενός από τους παραγωγούς µε υποβολή διοικητικών πράξεων και αφετέρου από τους αρμοδίου µε ολοκλήρωση των ελέγχων, αλλά και τους δικαιούχους της φόρµας 6.

Σχετικά µε του γεωργούς νεαρής ηλικίας, η ενίσχυση αφορά πριµ 25% επί των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, για αιτούντες παραγωγούς που ξεπερνούν τους 62.000. Να σημειωθεί ότι το ανώτατο ποσό που ορίζει ο Εθνικός Φάκελος για το 2017 ανέρχεται στα 38 εκατ. ευρώ, αν και πέρυσι πληρώθηκαν 16 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός σήμερα– Τοπικές βροχές και καταιγίδες

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται ο καιρός σήμερα, με τοπικές βροχές στα δυτικά και βαθμιαία από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και από το βράδυ βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος και από το βράδυ αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν με πιθανότητα ασθενών βροχών τη νύχτα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκεντρώσεις του Π.Α.Μ.Ε. σε Λιβαδειά και Θήβα

ΠΑΜΕ Λιβαδειάς και Θήβας: Όλοι στην απεργία 14 Δεκέμβρη
Όλες και όλοι στην απεργία
Όλες και όλοι στην συγκέντρωση
την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη
στη Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς
στις 10.30 το πρωί

ΘΗΒΑ 10:30

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΟΙΝΟΦΥΤΑ 10:30

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ  10:30

ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

ΑΘΗΝΑ  10:30

ΟΜΟΝΟΙΑ
Περνάμε στην αντεπίθεση
Να δώσουμε μαχητική-αγωνιστική απάντηση
στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού

Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η «δίκαιη ανάπτυξη» που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν και συζητούνται αυτές τις μέρες στα πάνελ και στη Βουλή προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες.
Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρουσιάζουν ανάγλυφα τί σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους. Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα αλλά επιπλέον χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.
Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα έναν πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.


Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!
Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις στους κλάδους, στα εργοστάσια.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλεί το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις, στις 14 Δεκέμβρη.

Διεκδικούμε:
·          Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
·          Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
·          Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
·          Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
·          Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
·          Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
·          Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Διαβάστε Περισσότερα »

Δυναμική η παρουσία του Δήμου Θηβαίων στην 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού


Στην 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” στα Σπάτα Αττικής από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου, συμμετείχε με επιτυχία ο Δήμος Θηβαίων.

Το περίπτερο του Δήμου επισκέφτηκαν δεκάδες tour operator, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό, δημοσιογράφοι κ.α.  προκειμένου να γνωρίσουν , το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, τα αξιοθέατα, την ιστορία, τον πολιτισμό της περιοχής, τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες (διαμονή-στέγαση, σίτιση, τοπικά προϊόντα γαστρονομίας και οίνου, εναλλακτικές δραστηριότητες κα.). Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν σημαντικές επαφές που μπορούν να οδηγήσουν σε αγαστές συνεργασίες με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής &  Ανάπτυξης Δήμου Θηβαίων κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος, ευχαριστούν θερμά για τη συμμετοχή τους στο περίπτερο του Δήμου Θηβαίων στην 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού :

1. Τον “Σύλλογο των Ξηρονομαίων” και ειδικότερα την Αν. Γενική Γραμματέα Βασιλική Φίλη, την Ταμεία Μαρίνα Πανταζή και τον πρώην Πρόεδρο  κ. Αθανάσιο Καλοζούμη   http://xironomi.gr/
Το Εργαστήρι Ζωγραφικής “Enartists” ( Ε. Καραχλή- Ν. Παπάκου), από τη Θήβα http://www.enartists.com/
Την Οικοτεχνία Προϊόντων Μελιού & Ελαιόλαδου “Mέλι Κερί”  Δομβραίνα  Δ.Θηβαίων (Προϊόντα “Το Μελισσάκι” & “Melkeri”), http://www.melikeri.amawebs.com/
Την Επιχείρηση Προϊόντων Μελιού “Εμμέλια” - Χώστια Δ.Θηβαίων, http://www.emmelia.gr
Την “Μελισσοκομία Παπαναστασίου” (Α.Παπαναστασίου) -Δομβραίνα Δ.Θηβαίων 
Την  Οινοποιία “Θηβαϊκή Γη”,  Βάγια Δ. Θηβαίων , http://www.thivaikigi.gr/
Την “Οινοποιία Σουρτζής”,  Λουτουφί Δ. Θηβαίων https://www.facebook.com/oinopoiia.soyrtzh/
Την “Οινοποιεία Τζουνάρα”, Βάγια Δ. Θηβαίων http://www.tzounara.gr
To Οινοποιεία “Κτήμα Μουσών”, Άσκρη Βοιωτίας http://www.musesestate.com 
Τη Βιοτεχνία Ζυμαρικών και Αρτοσκευασμάτων “Ο Βλάχος” - Β.Σ. Κασκαβελιώτης, Θήβα, http://ovlachos.gr/
Τα Παραδοσιακά Προϊόντα Πρεβύζης “Της Γιαγιάς τα Μυστικά”,  ( Πετιμέζι), Νεοχώρι Βοιωτίας  Facebook:Οικοτεχνικά Παραδοσιακά Προϊόντα Πρεβύζης "της Γιαγιάς Τα Μυστικά

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας
Τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού: Μαρία Ζυγούρη (Αρχαιολόγο), Νάντια Μάμαλη (Μεταφράστρια), Στέλιο Θεοδώρου (Εκπρόσωπο Ξενοδοχείων), Θωμά Κιούση ( Δημοτικό Σύμβουλο)
Το cosmos-travel Θήβας

Τέλος, ευχαριστούν όλους τους Δημοτικούς Υπαλλήλους που συνέβαλαν στη διοργάνωση, στη μεταφορά υλικών και στη στελέχωση του περιπτέρου του Δήμου.



Δείτε εδώ:http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2017/12/4-8-10-2017.html










Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία η 1η Νομαρχιακή συνέλευση της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας

Με μεγάλη επιτυχία, μετά από αρκετά χρόνια, πραγματοποιήθηκε η 1η Νομαρχιακή συνέλευση της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας στην Λιβαδειά, για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο κάνοντας πράξη την επανίδρυση και σε τοπικό επίπεδο.
Παρουσία μελών και φίλων  της οργάνωσης από όλα τα σημεία του νομού, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπεύθυνος Επαρχιακού Θάνος Κολοβός, ο αν. Διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Σωτήρης Καλλής και ο Τομεάρχης Εξωτερικών Θεοδόσης Λέκκας.

Στην Νομαρχιακή συνέλευση παρουσιάστηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων της Οργάνωσης στην Βοιωτία μετά την επανίδρυση, οι προγραμματιζόμενες για το επόμενο διάστημα δράσεις καθώς και έγινε σχολιασμός της πολιτικής επικαιρότητας.

Τέλος, ορίστηκε σύμφωνα με το καταστατικό, από τον πρόεδρο της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας, Θοδωρή Καλοπήτα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο που έχει ως ακολούθως:

Αντιπρόεδρος : Αργύρη Δήμητρα
Υπεύθυνος Κινητοποίησης & Εκλογικής Ετοιμότητας (οργανωτικό): Μαλούχος Δημήτρης
Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Τσέλλος Δημήτρης
Υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού: Μαμούρη Μάγδα
Υπεύθυνοι Θεματικών τομέων,
Υγείας : Μελετίου Γιώργος
Πολιτισμού: Τριανταφύλλου Ευγενία
Παραγωγικών/Επαγγελματικών Φορέων : Λύτης Νίκος
Αγροτικής Ανάπτυξης : Ζυγογιάννης Γιώργος
Αθλητισμού : Χουσιάδας Χαρ/μπος
Τουρισμού: Αργύρη Μάγδα

 Με τις ιδέες και τις δράσεις μας, διαμορφώνουμε και στην Βοιωτία το σχέδιο μας για τη νέα γενιά.

Νομαρχιακή Οργάνωση
ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ