Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Η Φυσική Φάτνη της Βοιωτίας στην Αλίαρτο-Φωτογραφίες

Ένα ξεχωριστό σημείο με ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο των Χριστουγέννων υπάρχει στην είσοδο της  Αλιάρτου.

Είναι ένα φυσικό Σπήλαιο που  μαγεύει με την απλή και λιτή του παρουσία όλα τα περαστικά βλέματα των οδηγών, δίνοντάς τους ένα καλό κατευόδιο στους προορισμούς τους.
Πρόβατα, μάγοι, το αστέρι κερδίζουν τις εντυπώσεις τη νύχτα και κάνουν την φάτνη ξεχωριστή σε όλη την Ελλάδα.Και, φυσικά, για να το διαπιστώσει κανείς δεν έχει από το να πάει μια βόλτα με την οικογενειά του μέχρι την Αλίαρτο.
Είναι βέβαιο ότι θα φύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι.
Το μεγάλο φωτεινό αστέρι έδειξε τον δρόμο στους Μάγους με τα δώρα… το Θείο βρέφος γεννήθηκε… έφερε την αγάπη και ο κόσμος μας άλλαξε για πάντα!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ









Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Πολιτιστική Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντική αιμοδοσία του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ

ANAKOINΩΣΗ

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας, με την αρωγή του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας,
διοργανώνει το Σάββατο 16/12/17 Εθελοντική Αιμοδοσία για τα πολυμεταγγιζόμενα παιδιά, στο ΚΑΠΗ της πόλης από τις 9.00 .
               Η προσφορά αίματος αποτελεί προσφορά ζωής .Με την συμμετοχή μας, δίνεται έμπρακτα η ευκαιρία σε όλους μας να χαρίσουμε ελπίδα και ζωή στα παιδιά που την έχουν
ανάγκη.
              Ας ευχηθούμε «Καλές Γιορτές» χαρίζοντας το ανεκτίμητο και πολυτιμότερο δώρο.
              Ας μοιραστούμε την ζωή, δίνοντας αίμα.


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Επιδείνωση του καιρού από τo Σάββατο προβλέπει σε έκτακτη ανακοίνωση της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή του καιρού προβλέπεται το Σάββατο (16-12-17) και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Το Σάββατο (16-12-17)

Α] Από τις μεσημεριανές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, σταδιακά η Κεντρική Στερεά, πιθανόν η Ανατολική Στερεά, πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Β] Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.

2. Την Κυριακή (17-12-17) μέχρι τη νύχτα τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και τις πρωινές ώρες πιθανόν η Δυτική Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

18 Δεκεμβρίου στα Βάγια η ενημέρωση για το νέο CLLD-LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020



Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι

τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 18.00

 στην αίθουσα  του ΚΑΠΗ στα Βάγια ,

θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού

 από την  «ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ»

για το νέο πρόγραμμα CLLD-LEADER

του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

 εν όψει της προκήρυξης που αναμένεται να εκδοθεί.

Στην  ημερίδα θα παρουσιαστούν :

·       οι δράσεις του Τοπικού Προγράμματος

·       τα ποσοστά επιδότησης και

·       η διαδικασία υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στο Μάζι Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Πλούσιες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Θήβα - Πότε θ’ ανάψει το Δέντρο;

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ανάβει ο Δήμος Θηβαίων το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του

Ο Δήμος Θηβαίων, ο Δημοτικός Οργανισμός (ΔΟΘ) & η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΘ) σας προσκαλούν, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017και ώρα 18:00, στην Κεντρική Πλατεία Θήβας στη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τη φωταγώγηση  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου!

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
«Χριστουγεννιάτικη Μουσική»
Από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα & την Παιδική Χορωδία  της ΔΗΚΕΘ Δήμου Θηβαίων

«Παραμυθένια Χριστούγεννα»
από τον ΔΟΘ του Δήμου Θηβαίων με Ξυλοπόδαρο, Ανιματέρ, Χριστουγεννιάτικες Κούκλες, Ξωτικά & ένα μεγάλο Τσίρκο για μικρούς & μεγάλους.
Μουσική με DJ, Εργαστήρι για Χριστουγεννιατικες Κάρτες Ευχών, Χορό & Τραγούδι

«Συγκέντρωση τροφίμων»
 για τη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

Επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας και τα καταστήματα της πόλης συμμετέχοντας στη Χριστουγεννιάτικη Βραδιά θα παραμείνουν  ΑΝΟΙΧΤΑ  μέχρι τις 24:00 το βράδυ.


Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί!
Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων  που θα διαρκέσουν έως 31 Δεκεμβρίου 2017 Δείτε εδώ το Πρόγραμμα https://drive.google.com/file/d/10
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου στην Αλίαρτο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου ε.έ. στο γεμάτο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, στα πλαίσια του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου.

Το θέμα της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου ήταν «Υπεύθυνοι για όλα». Ο Σεβασμιώτατος με τη μεταδοτικότητα και αμεσότητα του λόγου που τον διακρίνει  και με παραδείγματα από την καθημερινότητα των ανθρώπων αλλά και την παγκόσμια ιστορία τόνισε την ευθύνη όλων μας για καθετί που κάνουμε ή δεν κάνουμε. Για το πως το καλό που κάνουμε ή δεν κάνουμε έχει επιπτώσεις ευρύτερες ίσως και παγκόσμιες.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Νεκτάριο για την εμπεριστατωμένη και με πολλά μηνύματα ομιλία του και του ευχήθηκε επί τη συμπληρώσει τεσσάρων ετών από την χειροτονία του εις Μητροπολίτη Αργολίδος έτη πολλά και καλλίκαρπα.


Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της εταιρείας Βοιωτικών Μελετών κ. Νικόλαος Κόλλιας, καθώς και ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Γεώργιος Ντασιώτης ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος του συλλόγου “Το Κοινόν των Βοιωτών” κ. Οδυσσέας Καρβούνης.
.imtl.gr
Όλες οι φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στην Κορώνεια Βοιωτίας





ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε αυτή την φορά στο νομό Βοιωτίας, στον Ελικώνα και συγκεκριμένα ανάμεσα στις περιοχές Ευαγγελίστρια και Κορώνεια.

Το κουφάρι του άτυχου κυνηγόσκυλου εντόπισε χτες Τρίτη 12/12/17 ο συνάδελφος Γιάννης Σελιανίτης κατά την κυνηγετική του εξόρμηση στην περιοχή. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα σέττερ, άσπρου γκρι χρώματος το οποίο έφερε στον λαιμό λουρί τύπου ταυτότητας - αλυσίδας.

Ο Γιάννης είχε ξαναβρεθεί στην συγκεκριμένη περιοχή το πρωί της Κυριακής 10/12/17, είχε περάσει από το συγκεκριμένο σημείο αλλά κουφάρι δεν υπήρχε, οπότε πιθανολογεί ότι το άτυχο σέττερ σκοτώθηκε και φαγώθηκε μεταξύ Κυριακής και Τρίτης, ημέρα κατά την οποία το εντόπισε. Ο Γιάννης κυνηγάει με 2 σκυλιά, ένα σέττερ και ένα κούρτσχααρ, τα οποία έπειτα από την κακιά συνάντηση έδειχναν εμφανώς τρομαγμένα και δεν έφευγαν από τα πόδια του. Φυσικά έπειτα από τέτοιο "εύρημα" δεν γινόταν καν λόγος για κυνήγι, ο Γιάννης μάζεψε τους τετράποδους φίλους και συνεργάτες του και γύρισε καρφί στο αυτοκίνητο, διαγράφοντας ΚΑΙ τον Ελικώνα από την λίστα των περιοχών που κυνηγάει.

Κατά την επιστροφή, λίγο χαμηλότερα, στην μεγάλη λάκα συνάντησε ένα κτηνοτρόφο ο οποίος του είπε ότι κυριολεκτικά έχουν μαρτυρήσει από τις επιθέσεις και από τις ζημιές των λύκων, οι οποίοι τρώνε ακόμα και τα τσοπανόσκυλα τους !!! Έχουν προσεγγίσει διάφορους αρμόδιους, ενημερώνοντας για το πρόβλημα, αλλά δεν βρήκανε ανταπόκριση από κανέναν. Το ίδιο απόγευμα της Τρίτης ο Γιάννης επικοινώνησε με φίλους του κυνηγούς για να τους ενημερώσει για το φαγωμένο σέττερ που βρήκε, ώστε να προσέχουν και έμαθε ότι πριν 15 ημέρες έχασαν το καλύτερο τους γουρουνόσκυλο από λύκους. Βρήκανε μόνο το κεφάλι και αυτό λόγω του gps και όλα αυτά σε μια τεράστια περιοχή από την Παλαιοπαναγιά - Άσκρη έως την Κορώνεια.

Πρόσφατα ειδικοί (με ή χωρίς εισαγωγικά) των ΜΚΟ αλλά και αρμόδιοι δημόσιοι λειτουργοί (ναι ναι από αυτούς που πληρώνουμε από την τσέπη μας, όλοι εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες) έσπευσαν για άλλη μια φορά να μας "ενημερώσουν" ότι δεν πρέπει να κυνηγάμε σε ενδιαιτήματα (περιοχές) λύκων, χωρίς φυσικά να αναφέρουν αυτές τις περιοχές. Το ερώτημα πλέον κύριοι ειδικοί και αρμόδιοι είναι σε ποιες περιοχές ΔΕΝ έχει λύκους !!!!
ihunt.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη βραδιά στην Εστία Μητέρας Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Μουντός και σήμερα ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα δυτικά και πιθανόν τα βόρεια τμήματα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε σήμερα Πέμπτη. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:
Αττική

Καιρός: παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα δυτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών και βαθμιαία γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές Δημάρχου Λεβαδέων


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ