Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Κλειστά αύριο τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Θεσπιέων

Ενημερώνουμε τους  γονείς και κηδεμόνες, καθώς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Θεσπιών, του Δημοτικού Σχολείου Ασκρης και του Γυμνασίου και Λυκείου Θεσπιών, ότι με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 22-12-2017 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των μετακινουμένων με το ΚΤΕΛ μαθητών. Το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο  Μαυρομματίου θα λειτουργήσουν  κατά την κρίση των Διευθυντριών και των συλλόγων διδασκόντων εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Από το Γραφείο του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Θηβαίων και Δ.Ε. Θεσπιών

Κλειστά 22/12 όλα τα σχολεία του Δήμου Θηβαίων λόγω χιονόπτωσης

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι με απόφαση Δημάρχου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 10 θα είναι κλειστά, λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Ενημερώνουμε τους  γονείς και κηδεμόνες, καθώς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Θεσπιών, του Δημοτικού Σχολείου Ασκρης και του Γυμνασίου και Λυκείου Θεσπιών, ότι με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 22-12-2017 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των μετακινουμένων με το ΚΤΕΛ μαθητών. Το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο  Μαυρομματίου θα λειτουργήσουν  κατά την κρίση των Διευθυντριών και των συλλόγων διδασκόντων εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Από το Γραφείο του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για τις μετακινήσεις χωρίς αντιολισθητικες αλυσίδες


Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων. Έκκληση προς τους δημότες
να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες
Παρακαλούμε τους δημότες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και μάλιστα χωρίς αντιολισθητικες αλυσίδες. Τα μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται στους δρόμους, αλλά ο καθένας οφείλει λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Τα ακινητοποιημενα οχήματα παρεμποδιζουν το έργο του καθαρισμού των δρόμων και αποτελούν κίνδυνο για ατυχήματα.

Γραφείο πολιτικής προστασίας Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων 
Διαβάστε Περισσότερα »

Βραβεύουν τους επιτυχόντες μαθητές της Δ.Ε. Χαιρώνειας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πρόσκληση για την βράβευση μαθητών της Δημοτικής Ενότητας Χαιρώνειας για την εισαγωγή τους σε ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, το Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Κοινότητα Χαιρώνειας, η “Πλουτάρχειος Δημοτική Βιβλιοθήκη” και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Χαιρώνειας, θα επιβραβεύσουν τις επιτυχίες των μαθητών και των οικογενειών τους που είναι δημότες της  Δημοτικής Ενότητας Χαιρώνειας για την εισαγωγή τους σε ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με το βραβείο “ΜΑΚΗΣ ΧΟΛΙΔΗΣ”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Χαιρώνειας με ομιλητές τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Αλέξανδρο Καρκάνα και την εκπαιδευτικό κα Αγγελική Μπαρμπερίου.
Καλεσμένοι είναι οι μαθητές, οι συγγενείς, αλλά και όλοι οι δημότες που θέλουν να συγχαρούν τους νέους για την επιτυχία τους.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων

          Γιώτα Πούλου
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε πρόγραμμα Erasmus+ το Γυμνάσιο Λ.Τ. Ασωπίας



Διεθνική συνάντηση εκπαιδευτικών στη Θήβα
1η Διεθνική Συνάντηση εκπαιδευτικών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ Πολυμερούς Σύμπραξης Σχολείων

Από φέτος το σχολείο μας, Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Ασωπίας, συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+ σχολικής εκπαίδευσης με τίτλο “Youngsters Nowadays. Where from, where to?” το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, Ελλάδα, Ρουμανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Τουρκία, θα συνεργαστούμε στα πλαίσια του Erasmus+ ώστε οι μαθητές μας να:

Αναπτύξουν υψηλής ποιότητας δεξιότητες αναφορικά με την υγεία και την ευημερία τους
Να μάθουν να αξιοποιούν ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους
Να διαβάζουν περισσότερο βελτιώνοντας τις γνώσεις τους
Να αποκτήσουν δεξιότητες και γνώσεις για την αγορά εργασίας, τις επαγγελματικές τάσεις, την προετοιμασία για το επάγγελμα και τις επαγγελματικές συνεντεύξεις
Να βελτιώσουν τις γνώσεις τους για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, παράλληλα με την βελτίωση των δεξιοτήτων τους στην πληροφορική και στα Αγγλικά
Να εξελίξουν τις δεξιότητες κατανόησης, σεβασμού και ανεκτικότητας για τη διαφορετικότητα για την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο χρόνια και οι μαθητές των πέντε χωρών θα συνεργαστούν ώστε να παράγουν προϊόντα που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.




Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017                                                           Άφιξη στη Θήβα

Η πρώτη Διεθνική συνάντηση του νέου προγράμματος “Youngsters Nowadays. Where from, where to?” έλαβε χώρα από τις 14 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2017 στο χώρο του σχολείου μας, στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Ασωπίας. Δώδεκα εκπαιδευτικοί από τα σχολεία Colegiul National “Ion Luca Caragiale’’ από την πόλη Moreni της Ρουμανίας, Istituto Tecnico Tecnologico «G. Malafarina» από την πόλη Σοβεράτο της Ιταλίας, Insignare – Associacao De Ensino E Formacao από το Ουερέμ της Πορτογαλίας, Ahmet Erdem Anadolu Lisesi, από την Προύσα της Τουρκίας και τέλος από το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Ασωπίας συναντηθήκαμε προκειμένου να καθορίσουμε τις λεπτομέρειες του διετούς μας προγράμματος.

Καλωσόρισμα στην πόλη της Θήβας

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2017                                                1η ημέρα εργασιών

Την πρώτη ημέρα συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του σχολείου και συστήσαμε τους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς στους μαθητές μας.
Τους ξεναγήσαμε στους χώρους του σχολείου και εις ένδειξη καλής φιλίας και συνεργασίας, φυτέψαμε μαζί μια βελανιδιά.


Στο μεταξύ κάποιοι από τους μαθητές της καλλιτεχνικής ομάδας του προγράμματος ζωγράφισαν στον τοίχο του σχολείου το σήμα έναρξης του προγράμματος του σχολείου μας.

Στη συνέχεια οι μαθητές μας μπήκαν στις αίθουσες για μάθημα ενώ οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα ξεκινήσαμε τις εργασίες. Μιλήσαμε για τις εργασίες που ήδη είχαν γίνει από την έναρξη του προγράμματος το Σεπτέμβρη του 2017 και προτείναμε βελτιώσεις.


Εν ώρα εργασίας

Με χαρά δεχτήκαμε την επίσκεψη της αντιδημάρχου του δήμου Τανάγρας κυρίας Νίκα η οποία μας ευχήθηκε καλό κουράγιο για τις τριήμερες εργασίες μας.

Με την αντιδήμαρχο του δήμου Τανάγρας κυρία Νίκα

Φάγαμε σε τοπικές ταβέρνες και τους δώσαμε την ευκαιρία να γευτούν τις τοπικές παραδοσιακές μας νοστιμιές.

Το βράδυ ξεναγήσαμε τους φιλοξενούμενούς μας στην στολισμένη πόλη της Θήβας την οποία βρήκαν ιδιαίτερα γραφική.

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017                                          2η ημέρα εργασιών

Και πάλι στο σχολείο βρεθήκαμε οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος για να καθορίσουμε τις λεπτομέρειες που αφορούσαν στην ανάθεση καθηκόντων σε κάθε χώρα, στις δυνατότητες βελτίωσης της μεταξύ μας επικοινωνίας καθώς και τις λεπτομέρειες για τα ταξίδια εκπαιδευτικών και μαθητών στις διεθνικές μας συναντήσεις.

Μετά το φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα επισκεφτήκαμε ένα τοπικό οινοποιείο όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο παραγωγής του ντόπιου κρασιού.

Έξω από την οινοποιία Κατσέλη που μας τίμησε προσφέροντας σε όλους ένα μπουκάλι από τα υπέροχα κρασιά τους.

Το ίδιο βράδυ επισκεφθήκαμε την Χαλκίδα όπου οι φιλοξενούμενοί μας απόλαυσαν μια βόλτα στην στολισμένη παραλία της πόλης καθώς και στην αγορά της που έσφυζε από ζωή.

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2017                         3η ημέρα εργασιών

Το πρωί του Σαββάτου επισκεφθήκαμε το Μουσείο της Θήβας. Οι φιλοξενούμενοί μας έμειναν πραγματικά ενθουσιασμένοι από τα εκθέματα του μουσείου μας!

Η Τρίτη και τελευταία μέρα συνεχίστηκε στο σχολείο με τις εργασίες για τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν στο διετές αυτό πρόγραμμα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι φιλοξενούμενοί μας έφυγαν για Αθήνα όπου θα περνούσαν ένα τελευταίο βράδυ στην πρωτεύουσα.

Οι εντυπώσεις τους και οι εντυπώσεις μας ήταν οι καλύτερες καθώς διαπιστώσαμε ότι όταν υπάρχει πνεύμα συνεργασίας και καλής διάθεσης, όλα τα προβλήματα και οι δυσκολίες λύνονται με τον καλύτερο τρόπο.

Επόμενη ενημέρωση για την πορεία του προγράμματός μας τον Μάρτιο του 2018 όταν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Διεθνική συνάντηση μαθητών όλων των συμμετεχόντων σχολείων στην πόλη Ουερέμ της Πορτογαλίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές από το Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου Θήβας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.):

«Νότες Χριστουγεννιάτικες» τη Δευτέρα 18/12/2017 με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, της Βυζαντινής και παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Θήβας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν σε μία αρμονική συνύπαρξη επί σκηνής, την παιδική χορωδία με την καθοδήγηση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Ωδείου κ. Νίκης Πανταζάτου, τη Βυζαντινή χορωδία υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου κου Αντώνιου Τσαρουχά και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θηβαίων υπό την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού κ. Βασίλειου Ρίζου.

«Βραδιά Μπαλέτου» την Τετάρτη 20/12/2017, με το Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι «Οι Περιπέτειες της  Νεράϊδας»,  από το Τμήμα Μπαλέτου και Μοντέρνου Χορού του Δημοτικού Ωδείου Θήβας. Mε την καθοδήγηση της Καθηγήτριας χορού κ. Νατάσας Κόλλια, οι μαθητές παρουσίασαν μια εξαιρετική παράσταση στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου.



Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου και ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Κωνσταντίνος Χαρέμης, οι οποίοι  συνεχάρησαν τους συντελεστές και ιδιαιτέρως τα παιδιά για τη θαυμάσια προσπάθεια και επίδοσή τους.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΗΚΕΘ

Κωνσταντίνος Χαρέμης
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Οδηγίες και Μέτρα αυτοπροστασίας από χειμερινά καιρικά φαινόμενα



Σύμφωνα με  έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) που ισχύει  από Πέμπτη 21-12-2017 έως και το Σάββατο 23-12-2017, αναμένονται χιονοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων και ως εκ τούτου ο Δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Παρακαλούνται οι δημότες να λάβουν υπόψη τους τις ακόλουθες οδηγίες και τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας για τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα :
ΟΔΗΓΟΙ:
Σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και να κινούνται με τα οχήματά τους μόνο σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις και αφού έχουν φορέσει σε αυτά αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 
Διατηρείτε το σπίτι ζεστό και παραμείνετε μέσα όσο αυτό είναι δυνατό.
Σε όλες τις περιπτώσεις λάβετε ειδική μέριμνα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
Μην αφήνετε τα παιδιά να βγαίνουν έξω με κακοκαιρία.
Φοράτε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
Να ενημερώνεστε συνεχώς από τα ΜΜΕ (ραδιόφωνο, τηλεόραση κλπ) για την  εξέλιξη των φαινομένων και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των Δελτίων Καιρού της Ε.Μ.Υ.
Εάν διαθέτετε, να έχετε πάντα μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο και φορτιστή μπαταρίας του.
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, την Αστυνομία (100), το ΕΚΑΒ 166 ή την  Πυροσβεστική (199) και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν τους παραπάνω αριθμούς.
Προμηθευτείτε εφόδια πρώτης ανάγκης (φακό, φορητό ραδιόφωνο με μπαταρίες, κουτί πρώτων βοηθειών).
Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών, όπως π.χ. σε περίπτωση εκκένωσης της περιοχής, διευθέτησης κυκλοφορίας κ.λ.π.

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Α. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΄Η ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ
Εάν κατοικείτε σε περιοχή που έχει πρόβλημα από χιονοπτώσεις να προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης (αφορά κυρίως τους ορεινούς οικισμούς), φάρμακα και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
Εάν διαμένετε σε δύσβατη περιοχή, να έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του χιονιού (π.χ. φτυάρια).
Να αποφεύγετε τις μετακινήσεις και αν δεν είναι δυνατό, πάρτε τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται.

Β.  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ Ή ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑΣ
Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:
o Οδηγηθείτε σε ασφαλές σημείο χωρίς φαινόμενο έντονης χιονόπτωσης.
o Μην εκτεθείτε σε χιονοθύελλα.
Εάν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο:
o Να έχετε μόνιμα το χειμώνα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας τις αντιολισθητικές αλυσίδες και να τις χρησιμοποιείτε  εάν  είναι αναγκαίο.
o Να υπακούτε στις εντολές των αστυνομικών οργάνων ή άλλων αρμόδιων φορέων που ρυθμίζουν την κυκλοφορία.
o Αλλάξτε πορεία αν υπάρχει έντονη χιονόπτωση και βρίσκεστε σε δύσβατο δρόμο.
o Αποφύγετε να οδηγείτε σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
o Μείνετε στο αυτοκίνητο αν αυτό ακινητοποιηθεί.  Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για να σας εντοπίσουν οι διασωστικές ομάδες.


ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι και κυρίως όσοι έχουν τα ποιμνιοστάσια τους σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές του Δήμου Θηβαίων,  να προνοήσουν για την προμήθεια ζωοτροφών εγκαίρως.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Σε περίπτωση χιονόπτωσης στην πόλη των Θηβών, συνιστούμε σε όλους τους  καταστηματάρχες να μεριμνήσουν με δική τους ευθύνη για τον καθαρισμό του προαύλιου χώρου των  καταστημάτων τους.
ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Λόγω πιθανής δυσκολίας στην αποκομιδή των απορριμμάτων σε περίπτωση χιονόπτωσης ή παγετού, παράκληση προς όλους τους δημότες όπως   περιορίσουν τα απορρίμματά τους όσο γίνεται περισσότερο και να τα τοποθετούν μέσα στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ κάδους ή πηγάδια και τα ανακυκλώσιμα στους ΜΠΛΕ κάδους, εφόσον αυτοί δεν έχουν γεμίσει ακόμα. Διαφορετικά  να τα κρατούν σε χώρο της οικίας τους προσωρινά και μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή διαδικασία της αποκομιδής.


Χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας :
Τηλέφωνα Δήμου Θηβαίων : 2262350600 & 601 ( τηλεφωνικό κέντρο), 652  (γραφείο τύπου), 627 & 2262-0-29250 (γραφείο Δημάρχου), 6976112339 (τμήμα πολιτικής προστασίας)
Αστυνομία – Τροχαία : 100
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
Νοσοκομείο Θηβών : 2262350100
ΕΚΑΒ: 166

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκχιονίζουν τους δρόμους τα μηχανήματα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων- Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες


Τα μηχανήματα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων εκχιονίζουν ήδη τους δρόμους
Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

 Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, με τα μηχανήματά του εκχιονίζει ήδη τους δρόμους από Αλίαρτο προς Άσκρη – Θεσπιές – Λεοντάρι και στο δρόμο από Αλίαρτο προς Ευαγγελίστρια.
Παρακαλούνται όσοι δημότες επιθυμούν να μετακινηθούν να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταπληκτικό Βίντεο: Δείτε πώς τα ΕΚΑΜ έβαλαν το αστέρι σε έλατο

Το τερμάτισε η ΕΛΑΣ με βίντεο-υπερπαραγωγή
Για τις φετινές ευχές επιστρατεύτηκαν πυροτεχνουργοί, σκυλιά, ρομπότ, άνδρες της ΟΠΚΕ κ.α.
Έναν επικό τρόπο για να ευχηθεί καλά Χριστούγεννα στους πολίτες βρήκε η Ελληνική Αστυνομία ξεπερνώντας τον εαυτό της.

Το 2016 η ΕΛΑΣ είπε «χρόνια πολλά» με ένα βίντεο στο οποίο ένστολοι έκαναν Μannequin challenge, την τρέλα, δηλαδή, εκείνης της περιόδου που ήθελε τους πρωταγωνιστές να μένουν ακίνητοι ενώ η κάμερα τους κατέγραφε.
Το φετινό βίντεο, όμως, ξεπερνάει κατά πολύ το περσινό καθώς περιλαμβάνει πυροτεχνουργούς, ρομπότ, ΜΑΤ, σκυλιά, άνδρες της ΟΠΚΕ, τροχονόμους, ΕΚΑΜίτες και μια νυχτερινή πτήση ελικοπτέρου.

Το βίντεο ξεκινά με έναν συναγερμό και διάφορες υπηρεσίες να ανταποκρίνονται σε αυτόν.

Κάποια στιγμή στο πλάνο εμφανίζεται ένα ρομπότ από αυτά που χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις εξουδετέρωσης ύποπτων πακέτων και ένας πυροτεχνουργός να βάζει μια μπρίζα για να... ανάψουν τα λαμπάκια ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Τότε αλλάζει και η μουσική υπόκρουση καθώς πλέον ακούγονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια μολονότι η δράση δεν σταματά καθώς ένα σκυλί μυρίζει το δέντρο και δίνει το «οκ», ότι δεν υπάρχουν ύποπτες ουσίες.

Το βίντεο κλείνει με μια σκηνή που θυμίζει ταινία καθώς από ένα ελικόπτερο που υπερύπταται πάνω από το δέντρο κατεβαίνει με σκοινί άνδρας των ΕΚΑΜ έχοντας στη ζώνη του περασμένο ένα αστέρι. Ξαφνικά ο ΕΚΑΜίτης κάνει μια τούμπα και κατεβαίνει ανάποδα για να βάλει στην κορυφή το... χριστουγεννιάτικο αστέρι.

Δείτε το βίντεο:
Θυμηθείτε το Manequin Challenge του 2016 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στη Βοιωτία-ΒΙΝΤΕΟ


Την εμφάνισή τους έκαναν σήμερα τα πρώτα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της  Βοιωτίας, όπου άρχισε να χιονίζει από το πρωί.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους και στα χωριά του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, με τις σκεπές των σπιτιών να ντύνονται στα λευκά καλωσορίζοντας το χειμώνα.


 



Διαβάστε Περισσότερα »

Εντατικοποίηση ελέγχων υπηρεσιών της Π.Ε. Βοιωτίας σε καταστήματα ενόψει των εορτών

Εντατικοποίηση ελέγχων υπηρεσιών της Π.Ε. Βοιωτίας σε καταστήματα υγειονομικού ελέγχου


   Στα πλαίσια της προστασίας  του καταναλωτικού κοινού , κατά την διάρκεια των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς , γίνονται εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας (Υγείας  - Εμπορίου – Κτηνιατρικής).

Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε :

 « Μαζί με τις πιο ανθρώπινες και ειλικρινείς ευχές για Χρόνια Πολλά , καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε από κάθε άποψη  την ομαλή λειτουργία της αγοράς προς όφελος των καταναλωτών» .


Διαβάστε Περισσότερα »

Γρήγορο και ποιοτικό Internet σε Άσκρη,Νεοχώρι και Ευαγγελίστρια

Γρήγορο και ποιοτικό Internet σε τρείς Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, με την ολοκλήρωση έργου οπτικών ινών

Ταχύτερο και ποιοτικότερο Internet θα έχουν στη διάθεσή τους τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, τριών Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων μετά την ολοκλήρωση του έργου Rural Broadband, το οποίο αφορούσε την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών.
Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Ευαγγελίστριας, της Άσκρης και του Νεοχωρίου μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο γρήγορο Internet με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50 Mbps.
Η ενεργοποίηση του νέου δικτύου γίνεται σταδιακά και στη συνέχεια οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες Internet, θα μπορούν να ικανοποιήσουν αιτήματα πελατών αξιοποιώντας το δίκτυο οπτικών ινών το οποίο παρέχει υψηλές ταχύτητες και ποιοτικότερες υπηρεσίες, σε σχέση με αυτές μέσω κεραιών ή οπτικών ινών με μικρότερες ταχύτητες (24 Mbps) που ήδη διαθέτουν.
Το έργο σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μέσω των εταιρειών OTE RURAL North και OTE RURAL South (για την περιοχή μας), για την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών σε 2.260 «λευκούς» οικισμούς, χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση με σκοπό τη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε Παρόχους λιανικής.
Ο Διευθυντής της ΟΤΕ RURAL NORTH Γιώργος Σταθόπουλος , σε επιστολή του για την ολοκλήρωση του έργου, ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων,  κ. Ντασιώτη Γεώργιο,  για τη συνεργασία στην ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών. «Ευελπιστώ, τονίζεται στην επιστολή, τα οφέλη του έργου να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις περιοχές του Δήμου, καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες τους για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων, σε δήλωσή του, επισημαίνει: «Στην εποχή του διαδικτύου τέτοια έργα είναι αναγκαία και αυτονόητα, όπως αυτό που ολοκληρώθηκε και όσα θα ακολουθήσουν, αφού συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Internet. Ο Δήμος θα επιδιώκει πάντα το καλύτερο και σε αυτόν τον τομέα προς εξυπηρέτηση των δημοτών, των επιχειρήσεων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής».
Εκτιμάται ότι την επόμενη διετία ότι θα επεκταθεί πλήρως το δίκτυο οπτικών ινών με νέο έργο και θα καλύψει το σύνολο των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

Γραφείο Ενημέρωσης Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν ξεχνούν κι αυτά τα Χριστούγεννα στη Θήβα όσους έχουν ανάγκη

 Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κατάμεστη από κόσμο Κεντρική Πλατεία της Θήβας, άνοιξε η αυλαία για τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης.


Η πόλη της Θήβας φόρεσε τα γιορτινά της και υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους με μία υπέροχη γιορτή που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Δήμου Θηβαίων (ΔΟΘ) με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ.Θ. (ΔΗΚΕΘ). Η εκδήλωση περιελάμβανε χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, παραμυθένια σκηνικά και σπιτάκια, σαπουνόφουσκες και θεατρικά , εργαστήρια, ξυλοπόδαρους, χριστουγεννιάτικες φιγούρες, facepainting και γενικά πολλά δρώμενα για τα παιδιά.

Τον φωτεινό διάκοσμο του πανύψηλου και εντυπωσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου άναψε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ευχόμενος σε δημότες και επισκέπτες“Καλές Γιορτές”.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση τροφίμων για τη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων.Περισσότερες φωτογραφίες εδώ : http://dothivas.blogspot.gr/2017/12/blog-post_20.html


Διαβάστε Περισσότερα »

Επεκτείνεται το δίκτυο γρήγορου Internet στο Δήμο Τανάγρας



Με την αμέριστη συμμετοχή και συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, ο ΟΤΕ ολοκλήρωσε την αναβάθμιση του δικτύου οπτικών ινών του στη Δ.Ε. Δερβενοχωρίων και στον Οικισμό Καλλιθέας της Δ.Ε. Τανάγρας. Η αναβάθμιση των υποδομών αυτών δίνει τη δυνατότητα πλέον στους δημότες μας (κατοίκους των Οικισμών Πύλης, Δάφνης, Πάνακτου,  Στεφάνης και Καλλιθέας) να έχουν πρόσβαση στο γρήγορο internet με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50 Mbps.

Ο Δήμος Τανάγρας πιστεύει ότι η συνεχής εξέλιξη του Internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Οι νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων που είναι πλέον διαθέσιμες στους προαναφερθέντες οικισμούς, αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, καλύπτοντας τις καθημερινές τους ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στα αγαθά της Ψηφιακής Εποχής.

Σύντομα, αναμένεται να υλοποιηθεί και η επέκταση των δικτύων Οπτικών Ινών στους εναπομείναντες Οικισμούς που δεν απολαμβάνουν Γρήγορο Internet, ώστε όλοι οι Δημότες μας να απολαμβάνουν τις υψηλές ταχύτητες πρόσβασης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου εν όψει του Αγίου Δωδεκαημέρου




Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ λόγῳ τῆς παρατεινόμενης οἰκονομικῆς κρίσεως πού ταλαιπωρεῖ πολλούς ἐμπερίστατους ἀδελφούς μας καί τῶν τριῶν ἐπαρχιῶν τῆς Μητροπολιτικῆς μας Περιφέρειας καί λαμβάνοντας ὑπ’ ὄψιν του καί τό ὑπ’ ἀριθμ. πρωτ. 6675/2954/16-11-2011  Ἐγκύκλιο Σημείωμα τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος περί «τῆς ἀποστολῆς εὐχῶν μέσῳ ταχυδρομείων»  δέν θά ἀποστείλῃ γραπτῶς τίς εὐχές του ἐπ’ εὐκαιρίᾳ τῶν ἑορτῶν τοῦ ἁγίου δωδεκαημέρου.

Εὔχεται, ὅμως, μέσῳ τοῦ διαδικτυακοῦ τόπου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως μας πρός ἅπαντας τούς ἀγαπητούς ἀδελφούς Κληρικούς, τούς ὁσιωτάτους Μοναχούς καί τίς Μοναχές τῆς Μητροπολιτικῆς μας περιφερείας, τούς εὐλογημένους Χριστιανούς τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας ὡς καί εἰς τούς ἀνά τόν κόσμον Βοιωτούς καί τούς ἐκ τῆς ἐπαρχίας Αὐλίδος ἀδελφούς τό νέο ἔτος 2018 νά εἶναι εἰρηνικό, σωτήριο καί πνευματικά καρποφόρο καί σέ μιά ἐποχή πού τά πάντα φαίνεται νά ἀλλάζουν νά κρατήσουμε  βαθιά μέσα μας τήν πίστη καί τήν ἐλπίδα σ’ Ἐκεῖνον πού ἐτέχθη ὡς παιδίον καί ἦλθε κοντά μας Σωτήρας καί Ἐλευθερωτής.

Τέλος, εὐχαριστεῖ  ὅσους ἤδη ἀπέστειλαν τίς δικές τους εὐχές καί ἀντεύχεται τά βέλτιστα.



Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ανακάλυψαν οι Τούρκοι στην Παναγία Σουμελά που τους άφησε έκπληκτους

Έμειναν άφωνοι και οι Τούρκοι ειδικοί από το μεγάλο μυστικό που αποκαλύφθηκε τυχαία στην Παναγία Σουμελά.

Άφωνοι έμειναν οι Τούρκοι που εργάζονται στον χώρο. Κατά τη διάρκεια εργασιών αναστήλωσης αποκαλύφθηκε μια μυστική δίοδος στην Παναγία Σουμελά. Ένα μυστικό αιώνων ήρθε αναπάντεχα στο φως.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών τελείως τυχαία οι Τούρκοι ανακάλυψαν μια μυστική δίοδο. Ήταν ένα κρυφό πέρασμα άγνωστο σε όλους το οποίο προφανώς χρησιμοποιούσαν καλόγεροι και πιστοί σε περιόδους διογμών.

Το εκπληκτικό, όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης είναι πως η αποκάλυψη της κρυφής διόδου οδήγησε σε μια ακόμη αποκάλυψη.

Ένας κρυφός, μικρός, Ναός υπάρχει στο βάθος.

Ένας ναϊσκος ο οποίος θα αφήσει άφωνους, όπως λέγεται, τους πάντες με τη λεπτομέρεια των αγιογραφιών του.

Μάλιστα ήδη έχουν αρχίσει εργασίες αποκατάστασης του χώρου έτσι ώστε άμεσα να είναι έτοιμος ο χώρος προς επίσκεψη. Το μεγάλο μυστικό: 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές από την Γενική Γραμματέα Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Βοιωτίας για την ανάδειξη νέου ΔΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ  (20/12/2017)

Ψήφισαν: 480,  Άκυρα: 7,  Λευκά: 15

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΨΗΦΟΙ (%) ΕΔΡΕΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 136 (29.69%) 2
ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ  106 (23.14%) 2
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 92 (20.09%) 2
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 75(16.38%) 1
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖEΙ ΤΟ ΠΑΜΕ 49 (10.70%) 0

Εκλέγονται:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (έδρες 2)
1. Δαμιανίδης Χρήστος (100 ψήφοι)
2. Μητρατζούλη Παρασκευή (53 ψήφοι)

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ  (έδρες 2)
1. Κούτσικος Λάμπρος (59 ψήφοι)
2. Ρηγοπούλου Χριστίνα (46 ψήφοι)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΕΚΠ/ΚΩΝ – ΑΝΕΞ. ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (έδρες 2)
1. Πάγκαλος Ιωάννης (44 ψήφοι)
2. Φίλος Γεώργιος (41 ψήφοι)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (έδρα 1)
1. Χρυσαφόπουλος Κωνσταντίνος (43 ψήφοι)


Εκλέγονται:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (έδρες 2)
1. Θειακούλης Παναγιώτης (74 ψήφοι)
2. Γκιζιλη Σταυρούλα (29  ψήφοι)

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ  (έδρα 1)
1. Χαρέμης Κωνσταντίνος (54 ψήφοι)



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ



Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδεινώνεται ο καιρός: Έρχονται καταιγίδες και χιόνια - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Θα επηρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν - Βελτιώνεται προσωρινά ο καιρός το Σάββατο, όμως την Κυριακή έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας
Σταδιακή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο καιρός στα νότια τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, το Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.


Στα πεδινά θα εκδηλωθούν βροχές, με μικρή πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στο Νότιο Ιόνιο και στη Νότια Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα των παραπάνω περιοχών, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής-Βόρειας Πελοποννήσου, της Κεντρικής Στερεάς, της Νοτιοανατολικής Θεσσαλίας  και της Εύβοιας, ενώ στη Βόρεια Εύβοια, στη Μαγνησία και στη Φθιώτιδα θα χιονίσει πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Μέχρι το βράδυ ωστόσο, καθώς οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο, οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα  7 μποφόρ, αλλά στη θάλασσα των Κηθύρων και στο Λιβυκό θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 8-9 μποφόρ.

Τονίζεται ότι στη Βόρεια Πελοπόννησο και στην Κεντρική  Στερεά οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και ενδέχεται να προξενήσουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα ημιορεινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 900 μέτρα).
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Χαλκιδικής και της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και σποραδικές καταιγίδες που στην Πελοπόννησο (κυρίως στη νοτιοδυτική) θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν στα νοτιοδυτικά τη νύχτα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, πιθανόν κατά περιόδους ισχυρές στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα και την ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Εύβοια). Καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νοτιά) και τα Κύθηρα. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά (500-600 μέτρα).
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 με 8 με ενίσχυση τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα Κύθηρα 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης (πάνω από τα 1300 μέτρα).
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του βορείου Αιγαίου οπού θα σημειωθούν και λίγα χιονιά στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα. Επιπλέον ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά) ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ.

Το Σάββατο τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

Πιθανή νέα μεταβολή του καιρού το βράδυ και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας νέες ψυχρές αέριες μάζες με αποτέλεσμα να υπάρξει αρχικά ένα γρήγορο "πέρασμα" κυρίως από τη βορειοδυτική Ελλάδα με χιονοπτώσεις ακόμη και αρκετά χαμηλά και εν συνεχεία θα δημιουργηθεί καιρός «βορείου ρεύματος», δηλαδή θα απασχοληθούν τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και περιοχές του Αιγαίου.

Σε ό,τι αφορά στον καιρό των Χριστουγέννων, η πρώτη πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνει λόγο για γενικά αίθριο καιρό. Τη Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου αναμένονται άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέβει κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά την ημέρα με παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί, κυρίως στα βόρεια.

Την Τρίτη (26/12) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λήγει η προθεσμία καταβολής μισθωμάτων για βοσκοτόπια


Υπενθυμίζουμε τους κτηνοτρόφους ότι 31/12/2017 λήγει η προθεσμία για την καταβολή των μισθωμάτων για τις βοσκήσιμες γαίες των ετών 2016 και 2017.
Οι κτηνοτρόφοι μπορούν να να πληροφορηθούν για τα μίσθωματα  που πρέπει να καταβάλουν και για τα δύο έτη. (2016, 2017)  στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (www.pste.gov.gr) και στη θέση «Θέλω να μάθω το μίσθωμά μου για τις βοσκήσιμες εκτάσεις»   βάζοντας τα έξι (6) τελευταία ψηφία του ΑΦΜ τους 
Ταυτόχρονα  πληροφορούνται τον τραπεζικό λογαριασμό/Περιφερειακή Ενότητα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ όπου πρέπει να καταθέσουν το μίσθωμα. Στην κατάθεση θα πρέπει να αναγράφουν ως αιτιολογία την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ/ΜΙΣΘΩΣΗΣ (δεκαψήφιος αριθμός) για κάθε βοσκήσιμη γαία και κάθε έτος .
Οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να πηγαίνουν στο Δήμο στα όρια του οποίου βρίσκεται η βοσκήσιμη γαία που τους έχει κατανεμηθεί, προκειμένου να λάβουν γνώση ενυπόγραφα σχετικά με τα στοιχεία της κατανεμηθείσας έκτασης
Για κάθε κτηνοτρόφο εκτυπώνεται έντυπο κατανομής βοσκήσιμης γαίας σε δύο αντίτυπα το οποίο επέχει θέση σύμβασης μίσθωσης
Ο ενδιαφερόμενος κτηνοτρόφος λαμβάνει γνώση προσυπογράφοντας το έντυπο και παραλαμβάνει ένα αντίγραφο
Ο Δήμος ή η αρμόδια ΔΑΟΚ, ενημερώνουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ επισυνάπτοντας στη διαδικτυακή εφαρμογή το ενυπόγραφο έντυπο κατανομής.
Σε κάθε περίπτωση και επειδή είναι δύσκολη σε πολλές περιπτώσεις η επαφή με τους Δήμους, παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι τουλάχιστον στην καταβολή του μισθώματος.
Ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους ότι η μη τακτοποίηση - πληρωμή της οφειλής συνεπάγεται ανάκληση της κατανομής της βοσκήσιμης γαίας για το επόμενο έτος σύμφωνα με την αριθμ. 1332/93570/23-8-2016 Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β 2848/2016).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ