Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Τι είναι η κατάθλιψη Χριστουγέννων και πώς μπορεί να αποτραπεί

Το πρόβλημα με τα Χριστούγεννα είναι ότι δημιουργούν πολλές προσδοκίες, τα καταστήματα είναι γεμάτα από κόσμο, στολίδια και δώρα, τα περιοδικά είναι πλημμυρισμένα από λαμπερούς, καλοντυμένους ανθρώπους που διασκεδάζουν σε διάφορα πάρτι ή από οικογένειες σε υπέροχα σπίτια που ανοίγουν δώρα κάτω από μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα ή κάθονται γύρω από ένα τραπέζι τρώγοντας ό,τι πιο εκλεκτό υπάρχει.

Η πραγματικότητα, όμως, για την πλειοψηφία των ανθρώπων, είναι διαφορετική. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν περνούν τον Δεκέμβριο γυρνώντας από πάρτι σε πάρτι, πολλοί το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν για ένα ποτό σε φίλους χωρίς ποτέ να χρειάζεται να ντύνονται εντυπωσιακά. Και η μέρα των Χριστουγέννων είναι συχνά μια ολοκληρωτική απογοήτευση, χωρίς κανείς να αισθάνεται τη μαγεία ή κάτι διαφορετικό, όπως υποτίθεται.

Έτσι αν κανείς δεν έχει μία μεγάλη οικογένεια (ή δεν έχει καλές σχέσεις με την οικογένειά του) ή είναι μόνος, ή έχει πρόσφατα χωρίσει ή έχει χάσει τη δουλειά του, τότε τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι πραγματικά άθλια.

Όλοι όσοι, όμως αισθάνονται έτσι για τα Χριστούγεννα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι, λένε οι ειδικοί. Αν τα Χριστούγεννα σάς κάνουν να αισθάνεστε λύπη, τότε προσπαθήστε να απομακρυνθείτε από αυτό. Κάντε ένα ταξίδι σε μία χώρα που δεν είναι τόσο «χριστουγεννιάτικη» ή μια εκδρομή στην ύπαιθρο.

Βέβαια εάν η θλίψη δεν περιορίζεται μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά σας βαραίνει στη διάρκεια όλου του χειμώνα, τότε ίσως πάσχετε από το σύνδρομο της «εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής» (SAD). Αυτό ξεκινάει την περίοδο που οι νύχτες αρχίζουν να μεγαλώνουν και ειδικά από τότε που αλλάζει η ώρα, στα τέλη Οκτωβρίου, και αρχίζει να σκοτεινιάζει από το απόγευμα.

Το SAD μπορεί, λένε οι ειδικοί μπορεί να αντιμετωπιστεί με έναν συνδυασμό αλλαγών στον τρόπο ζωής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές από τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων Ηρακλή Μπαλόκα

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων Ηρακλής Μπαλόκας εύχεται σε όλους τους δημότες Καλά Χριστούγεννα,Χρόνια Πολλά με υγεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρασύτατη κλοπή μέρα μεσημέρι στο Μαυρομμάτι-Αθίγγανος άρπαξε "φουσκωμένο πορτοφόλι" από σπίτι

Θρασύτατη
κλοπή είχαμε μέρα μεσημέρι στο Μαυρομμάτι του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
Θύματα  κλοπής έπεσαν δυο γυναίκες   στο Μαυρομμάτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress,το περιστατικό σημειώθηκε σε γειτονιά του Μαυρομματίου,όταν ένας αθίγγανος περίπου 40χρονών με ασημί ΒΑΝ πουλούσε λαχανικά "μπούκαρε "αστραπιαία στο σπίτι της 67χρονης από την ανοιχτή πόρτα,την ώρα μάλιστα που η ίδια ήταν στην αυλή της και άρπαξε το πορτοφόλι από συρτάρι της κουζίνας,με μεγάλο χρηματικό ποσό.   Η άτυχη γυναίκα αντιλήφθηκε άμεσα το περιστατικό  και τον κυνήγησε.
Λίγο νωρίτερα είχε μπει και σε άλλη κατοικία στο Μαυρομμάτι, με την ίδια μέδοδο χωρίς όμως να καταφέρει να αρπάξει αξιόλογο ποσό.
Ενημερώθηκε  η αστυνομία η οποία  έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του  δράστη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η "Αστραδένια"και το φαράγγι της αγάπης-To παραμύθι που θα σας μαγέψει!-Το καλύτερο δώρο για τους αγαπημένους σας

Η Αστραδένια και το φαράγγι της αγάπης.
To παραμύθι που θα  σας μαγέψει.
Το καλύτερο δώρο για τους αγαπημένους σας και εσάς!
Για όσους ονειρεύονται!Για όσους αγαπούν χωρίς όρια!
Η νεράιδα θα σας κάνει να δείτε τον κόσμο με τα μάτια της καρδιάς της,οι φίλοι της θα σας κάνουν να γελάσετε δυνατά και στο τέλος
το συναίσθημα θα πλημμυρίσει κάθε λέξη....
Αυτές τις γιορτές σκορπίστε συναισθήματα μέσα από το παραμύθι << Η Αστραδένια και το φαράγγι της αγάπης>>Λίγα λόγια για την συγγραφέα.

Η Νότα Μπατσούλη γεννήθηκε και ζεί στα Βάγια Βοιωτίας.Είναι άθρωπος με ανησυχίες και ασχολείται εκτός απο την συγγραφή, με το θέατρο και την μεγάλη της αγάπη την ορειβασία.Αγαπά την φύση και την επαφή μαζι της.

Η <<Αστραδένια >είναι το πρώτο της παραμύθι.Όποιος επιθυμεί να το αποκτήσει ως δώρο στον εαυτό του η΄ δώρο στα αγαπημένα του πρόσωπα μπορεί να τηλ.6907003435.

Νότα Μπατσούλη.

Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην σελίδα στο facebook εδώ "Αστραδένια"

Αποστέλλετε σε όλη την Ελλάδα με ταχυδρομείο









Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

Αισθητή βελτίωση παρουσίασε ο καιρός από το πρωί του Σαββάτου με τα προβλήματα να περιορίζονται κυρίως στα λιμάνια.

Τις βραδινές ώρες αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από βόρεια, με χιονοπτώσεις στα κεντρικά, στα ανατολικά και τα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με 5-7 και στο Αιγαίο 8 και 9 μποφόρ, γεγονός που επιβάλει τη συνέχιση απαγόρευσης του απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Ενδέχεται να επιτραπεί ο απόπλους σε ορισμένα πλοία μετά τις 5 μμ αφού υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Στον Αργοσαρωνικό, τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κανονικά λειτουργούν οι γραμμές Πέραμα – Σαλαμίνα και Κυλλήνη – Ζάκυνθος.

Ωστόσο, οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνήσουν νωρίτερα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Τα προβλήματα από την χιονόπτωση στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Αθηνών – Λαμίας έχουν αποκατασταθεί και έχει επιτραπεί η κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί χθες το απόγευμα από τα διόδια Αφιδνών.


Σύμφωνα με την ΕΜΥ από το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και πιθανόν τη νύχτα και στα βόρεια σε περιοχές με υψόμετρο 200 - 300 μέτρα. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου με χαμηλότερη στα βόρεια κατά 2 με 4 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεων το βράδυ κυρίως στα ανατολικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 6 και πιθανώς 7 μποφόρ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλές Γιορτές από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλιάρτου




Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΟ ΘΗΒΑ:Συγχαρητήρια στο Υπατο! - Απαράδεκτη η Ε.Π.Σ. Βοιωτίας!


Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ συγχαίρει την ομάδα του ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ για την σημερινή της προσπάθεια στον μεγάλο ημιτελικό που έγινε ανάμεσα μας καθώς και για την μέχρι τώρα πορεία της και τους ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα.
Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ εκφράζει την βαθιά του δυσαρέσκεια για την όλη διοργάνωση του ημιτελικού από την Ε.Π.Σ. Βοιωτίας. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή, από το πρωί ειδοποιούμε την διοργανώτρια αρχή ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία για την μετακίνηση της αποστολής διότι οι δρόμοι της Θήβας ήταν κλειστοί από την πυκνή χιονόπτωση αλλά η Ε.Π.Σ. αρνείται να αναβάλλει το παιχνίδι, ξαναειδοποιούμε ότι το χιόνι έχει γίνει ακόμα πυκνότερο και οι δρόμοι της Θήβας είναι απροσπέλαστοι, στείλαμε και σχετικές φωτογραφίες αλλά η Ε.Π.Σ. επιμένει ότι το παιχνίδι θα γίνει μάλλον για άλλους λόγους που δεν ξέρουμε και ξέρουν μόνο αυτοί. Αφού οι οδηγίες είναι να γίνει το παιχνίδι ξεκινάει ένας μαραθώνιος από το Δ.Σ. της ομάδας να συγκεντρωθούν οι ποδοσφαιριστές με αυτοκίνητα 4χ4 και ταξί με χιονολάστιχα δίοτι οι ποδοσφαιριστές που μένουν στην Θήβα δεν μπορούν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητα τους και αφού μαζεύτηκε η αποστολή στο σημείο που είχαμε αποφασίσει ξεκινάμε να πάμε στον Άγιο Σπυρίδωνα. Στην Εθνική Οδό στο ύψος της Υλίκης και του Κάστρου η κυκλοφορία γίνεται με βήμα σημειωτόν και με μεγάλο κίνδυνο λόγω ότι ο δρόμος είναι παγωμένος. Αλήθεια κύριε Νίκα αν συνέβαινε κάτι ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη; Για την ολισθηρότητα του δρόμου και τις συνθήκες στην Εθνική Οδό παραθέτουμε φωτογραφίες.
Φτάνοντας στον Άγιο Σπυρίδωνα μετά από γολγοθά βλέπουμε ότι στον αγωνιστικό χώρο του κεντρικού γηπέδου υπάρχει αγώνας υποδομών και δεν υπάρχουν αποδυτήρια για να πάει η αποστολή του ΑΟ ΘΗΒΑ και περιμένει μισή ώρα  και παραπάνω μέσα στο λεωφορείο όπου μετέφερε την αποστολή. Αν υπήρχαν αποδυτήρια το παιχνίδι θα ξεκίναγε κανονικά στην ώρα του διότι και οι δύο αποστολές φτάσανε έγκαιρα. Τόσο ανοργανωσιά από την διοργανώτρια αρχή Ε.Π.Σ. Βοιωτίας που δεν είχαν δεί ότι υπήρχε αγώνας πρωταθλήματος  υποδομών της Super League. Τέλος ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας Νίκας Κωνσταντίνος επιτέθηκε φραστικά σε εξωτερικό συνεργάτη του Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ και στενό σύμβουλο του Προέδρου του ΑΟ ΘΗΒΑ Θανάση Βυλλιώτη, για αυτην την φραστική επίθεση λέμε μόνο ΝΤΡΟΠΗ.
Τα σημερινά γεγονότα είναι απαράδεχτα και δεν αρμόζουν στο ποδόσφαιρο εν έτει 2017 και ας ψάξουν απο την Ε.Π.Σ. ποιοι είναι οι υπεύθυνοι ανεύθυνοι για την όλη ανοργανωσιά και προχειρότητα που δείξανε και άλλη φορά να μην βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες διότι και την άλλη εβδομάδα αν γινόταν το παιχνίδι πάλι τις ίδιες απουσίες θα είχαμε αν νομίζουν μερικοί οτι δεν θέλαμε να γίνει το παιχνίδι λόγω των απουσιών που είχαμε!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!   
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο του Γηροκομείου Θήβας στον Κώστα Μπακομήτρο



"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Ο.Χ.Ε.Κ. Θήβας ευχαριστεί θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς κ.Κωνσταντίνο Μπακομήτρο, για τα είδη τροφίμων και υγιεινής που προσέφερε στο Ίδρυμά μας, ευελπιστώντας στην περαιτέρω αρωγή του"

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ             
Βασιλική Λάσπη 

       Η    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                            Μαρία   Δελεασμένη       
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων εύχεται σε όλους τους δημότες  Καλά Χριστούγεννα με υγεία,  δύναμη και αγάπη.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΓΑΝΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ουρά αυτοκινήτων από τον χθεσινό χιονιά από διασταύρωση Μαυρομματίου έως τη Στενή Αλιάρτου-Φωτογραφίες


Σφοδρή ήταν η χιονόπτωση όλη τη χθεσινή ημέρα σε περιοχές της Βοιωτίας με αποτέλεσμα να  δημιουργηθούν  προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν υπήρξε μεγάλης έντασης χιονόπτωση -συγκεκριμένα, στην Θηβών Λιβαδειάς από το ύψος της διασταύρωσης Μαυρομματίου  μέχρι τη Στενή Αλιάρτου,ακινητοποιήθηκαν οχήματα με αποτέλεσμα   να σχηματιστούν ουρές  εν μέσω διαρκούς χιονόπτωσης.Με τη συνδρομή των  εκχιονιστικών της Π.Ε. Βοιωτίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας,τα οχήματα   συνέχισαν τη διαδρομή τους.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτή η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας - Κανονικά η κυκλοφορία των φορτηγών

Ανοιχτή είναι από το πρωί η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, όπου χθες είχαν παρουσιαστεί σοβαρά προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης στο Μαρτίνο.

Καθώς η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί επετράπη και η κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί από τα διόδια Αφιδνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ