Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ομορφαίνει το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου-Μεγάλη προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου-ΒΙΝΤΕΟ

Ανεκτίμητη η προσπάθεια όλων όσων βοηθούν στην ανακαίνιση.
Με πρωτοβουλία του  Εμπορικού  Συλλόγου Αλιάρτου και σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων συνεχίζονται οι εργασίες στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου.
Μετά  την επισκευή και ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων του Κέντρου Υγείας,από τον Εμπορικό Σύλλογο,(Δείτε ΕΔΩ) ξεκίνησαν οι εργασίες ελαιοχρωματισμών των   εξωτερικών  χώρων, βελτιώνοντας  την αισθητική του Κ.Υ. Αλιάρτου,δίνοντας χρώμα και ομορφιά στο  περιβάλλοντα χώρο.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Ταξιάρχης Θεοδωρογιάννης επεσήμανε ότι ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων και οι χορηγοί  πάντα μας στηρίζουν και συμμετέχουν. Δεν είναι η μοναδική φορά που βρίσκονται στο πλευρό μας και οι  προσπάθειές μας θα συνεχιστούν.
Πολλά συγχαρητήρια στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιάρτου!!! 

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ της Γ' Γυμνασίου Θεσπιών για καλό σκοπό

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στο καφενείο 480 του Κώστα Κουρούνη, η Γ' Γυμνασίου Θεσπιών διοργανώνει χριστουγεννιάτικο πάρτυ για να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι,με Άγιο Βασίλη, κρύο μπουφέ και εκπλήξεις για τα παιδάκια. Είσοδος για τα παιδάκια 2€ και για τους μεγάλους 3€. Τα έσοδα της εκδήλωσης προορίζονται για την περιβαλοντική-εκπαιδευτική
εκδρομή της τάξης.
Διαβάστε Περισσότερα »

7η "Γιορτή Εκπαίδευσης" στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Η τρέλα δεν πάει μόνο στα βουνά...πάει και στην Αλίαρτο-Έκοψαν με πριόνι την πέργκολα στη νέα πλατεία

Η λαϊκή ρήση αναφέρει ότι "η τρέλα πάει στα βουνά".
Λάθος. Πάει και στους κάμπους, καθόσον δεν αμφισβητείται η πεδινότητα της Αλιάρτου. Απόδειξη ή ξύλινη κολώνα της πέργκολας στην προσφάτως ανακαινισμένη πλατεία, που κόπηκε ολοσχερώς με πριόνι, τα Χριστούγεννιάτικα λαμπιόνια στην ίδια πλατεία που κόπηκαν σε διάφορα σημεία, διάφορες μικροζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα και μια ανησυχία του κόσμου στην αγορά. Πληροφορίες του Permisospress αναφέρουν πως έχει εντοπιστεί ο ύποπτος και έχουν επιληφθεί οι αρχές. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Σας ενδιαφέρει: Πόσο θα κοστίζουν οι πλαστικές σακούλες στα σούπερ-μάρκετ από την 1η Ιανουαρίου

Με συντελεστή ΦΠΑ 24% θα βαρύνονται οι πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ από την Πρωτοχρονιά.

Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων από εγκύκλιο οδηγιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων για την προσαρμογή των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων στην επιβολή του σχετικού τέλους. Σημειώνεται ότι από την Πρωτοχρονιά κάθε σακούλα θα χρεώνεται με 3 λεπτά του ευρώ συν ΦΠΑ και από το 2019 με 8 λεπτά συν ΦΠΑ. Οι οδηγίες έχουν ως έξης: "Σχετικά με την αναγραφή της αξίας του ως άνω περιβαλλοντικού τέλους στα παραστατικά πωλήσεων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1. Με τις διατάξεις της υποπαραγράφου 1.2 της παραγράφου 1 του άρθρου 3Α της υπόψη Κ.Υ.Α. καθορίζεται η υποχρέωση αναγραφής της αξίας του περιβαλλοντικού τέλους, η οποία ανέρχεται σε τρία (3) λεπτά, προ του Φ.Π.Α., από την 1η Ιανουαρίου 2018 και σε επτά (7) λεπτά, προ του Φ.Π.Α., από την 1η Ιανουαρίου 2019, με τρόπο διακριτό και ευανάγνωστο στα παραστατικά πώλησης.

2. Κατόπιν των ανωτέρω, από την 1η Ιανουαρίου 2018, στα παραστατικά πωλήσεων (τιμολόγια πώλησης και στοιχεία λιανικής πώλησης) στα οποία αποτυπώνεται διακριτά η διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων, πέραν των στοιχείων του υποχρεωτικού περιεχομένου βάσει των διατάξεων των άρθρων 9 και 12 του ν. 4308/2014, κατά περίπτωση, αναγράφεται, κατά τα οριζόμενα στην υπόψη Κ.Υ.Α. επιπλέον η αξία του επιβαλλόμενου περιβαλλοντικού τέλους προ του Φ.Π.Α., με κάθε πρόσφορο, αλλά σε κάθε περίπτωση διακριτό και ευανάγνωστο τρόπο,.

3. Ειδικά για την αναγραφή του περιβαλλοντικού τέλους στα στοιχεία λιανικής πώλησης, τα οποία υποχρεωτικά, βάσει των διατάξεων της παραγράφου 8 του άρθρου 12 του ν. 4308/2014, εκδίδονται με τη χρήση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών, παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες:

Α. Σε κάθε περίπτωση έκδοσης παραστατικών πώλησης με χρήση ΕΑΦΔΣΣ, κατά την διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων, θα πρέπει, με μέριμνα του χειριστή, το περιβαλλοντικό τέλος να εμφανίζεται, διακριτά, ως πρόσθετο είδος που υπόκειται σε Φ.Π.Α. συντελεστή Γ (κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α.) και με ποσότητα ισάριθμη της ποσότητας των διατεθέντων πλαστικών σακουλών μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων.

Προκειμένου να αυτοματοποιηθεί η παραπάνω διαδικασία, σκόπιμο είναι να γίνουν κατάλληλες ρυθμίσεις στην εφαρμογή εμπορικής διαχείρισης που εκδίδει τα παραστατικά, ώστε όταν διατίθεται μια λεπτή πλαστική σακούλα μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων, να εμφανίζεται αυτόματα, ως παρελκόμενο είδος, το περιβαλλοντικό τέλος με Φ.Π.Α. συντελεστή Γ (κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α.), σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Β. Στην περίπτωση έκδοσης αποδείξεων εσόδου με χρήση ΑΔΗΜΕ ή ΦΤΜ, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στον προγραμματισμό ειδών του ΦΗΜ, ώστε το περιβαλλοντικό τέλος να είναι ένα διακριτό είδος που υπόκειται σε Φ.Π.Α. συντελεστή Γ (κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α.), το οποίο θα ανήκει σε ένα νέο διακριτό "ΤΜΗΜΑ" με όνομα "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ".

Κατά την διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων, θα πρέπει, με μέριμνα του χειριστή, το περιβαλλοντικό τέλος να εμφανίζεται, διακριτά, ως πρόσθετο είδος που υπόκειται σε Φ.Π.Α. συντελεστή Γ (κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α.) και με ποσότητα ισάριθμη της ποσότητας των διατεθέντων πλαστικών σακουλών μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων.

Ειδικά στην εξαιρετική περίπτωση έκδοσης αποδείξεων εσόδου με χρήση ΑΔΗΜΕ ή ΦΤΜ, που έχουν διαχείριση παρελκομένων ειδών και προκειμένου να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία, σκόπιμο είναι να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στον προγραμματισμό ειδών του ΦΗΜ, ώστε το περιβαλλοντικό τέλος να είναι ένα διακριτό είδος που υπόκειται σε Φ.Π.Α. συντελεστή Γ (κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α.), το οποίο θα ανήκει σε ένα νέο διακριτό "ΤΜΗΜΑ" με όνομα "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ" και επιπλέον αυτό το είδος θα είναι παρελκόμενο της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς εμπορευμάτων και προϊόντων με ξεχωριστή τιμή.

Με αυτές τις ρυθμίσεις, κατά την διάθεση λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων, αυτόματα θα εμφανίζεται ως πωληθέν είδος και το περιβαλλοντικό τέλος".
 enikonomia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο Έτος : Γιορτή για την νεολαία στο Δίστομο, την Παρασκευή, μπροστά στο έλατο

Με το μηνυμα <<Περιμένοντας με την νεολαία μας, με τους μαθητές μας, το Νέο Έτος!>>, ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου διοργανώνει υπαίθρια εορταστική εκδήλωση την Παρασκευή  29/12, ώρα 5 μ.μ., στον χώρο που βρίσκεται το μεγάλο έλατο, μπροστά στο Δημαρχείο στην  Μαρτυρική κωμόπολη , στην Κάτω Πλατεία του Διστόμου.

Πρόκειται για εορτή για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, που αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας : Ειναι αφιερωμένη στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων, την νεολαία του Διστόμου, εν όψει του Νέου Ετους.Η εκδήλωση περιλαμβάνει μίνι μουσικό πρόγραμμα με την Σταυρούλα Τζιτζώκου στο τραγούδι και τον Θάνο Κουνούκλα, κιθάρα -τραγούδι.

Θα προσφερθούν γλυκά και αναψυκτικά και θα ανταλλαγούν ...πολλές ευχές για τις εορτές και το Νέο Έτος, δίπλα στο φωτισμένο έλατο!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ




Έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά την συνεδρίαση του την 20η Δεκεμβρίου 2017 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος “Διαμαρτυρίας για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ”
“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων εκφράζει την αντίθεση και την έντονη ανησυχία του σχετικά με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ, μετά το διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο και σημειώνει ότι πρόκειται για μονομερή απόφαση των ΗΠΑ, η οποία:
Παραβιάζει τις Διεθνείς συμφωνίες.
Αντιβαίνει στους νόμους του Διεθνούς Δικαίου και των Αποφάσεων του Συμβουλίου του ΟΗΕ.
Υπονομεύει κάθε ελπίδα επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας και τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας μεταξύ των δύο κρατών, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη μεταξύ των δύο λαών.
Αναζωπυρώνει την κρίση στην περιοχή.
Καταδικάζουμε τους βομβαρδισμούς και τις εχθροπραξίες, που συνεχίζονται από πλευράς Ισραήλ.
Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και ζητάμε από την Διεθνή Κοινότητα:
Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να ξεκινήσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κρατών.
Να επιβάλλει τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Να επιβάλλει την ειρηνική συνύπαρξη δύο κυρίαρχων, δημοκρατικών κρατών, χωρίς διαχωριστικά τείχη, ασφαλή και αμοιβαία αναγνωρισμένα σύνορα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλαντα και ευχές για τα Χριστούγεννα στη Δήμαρχο Λεβαδέων

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων την παραμονή των Χριστουγέννων τραγούδησε τα κάλαντα στην Δήμαρχο Λεβαδέων και αντάλλαξαν ευχές για καλές γιορτές και ευτυχισμένη νέα χρονιά.
Η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή θα δεχθεί ευχές και κάλαντα την Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο στις 11:00 – 12:00 από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων, από σχολεία, φορείς και δημότες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Πυροβολικό τα "έψαλλε" στον Δήμαρχο Θηβαίων

Τα κάλαντα στον Δήμαρχο Θηβαίων από στρατεύσιμους του ΚΕΠΒ Θήβας

Τα κάλαντα έψαλλαν, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, στον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου στρατεύσιμοι από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας, σε μία εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του για να  του ευχηθούν για τον νέο χρόνο που έρχεται.

Ο κ. Δήμαρχος υποδέχτηκε εγκάρδια αξιωματικούς και στρατεύσιμους του Κέντρου,  προσφέροντας τους αναψυκτικά και γλυκά και τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, Ευτυχισμένο το 2018, Καλή Θητεία και Τύχη στη ζωή τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιαγιά πλήρωσε τις μπανάνες για χρυσάφι! -Της πουλούσε την ώρα που ο «βοηθός» του την έκλεβε


Βγήκε από το σπίτι της για να ψωνίσει φρούτα και οι επιτήδειοι «πωλητές» βρήκαν την ευκαιρία να ξαφρίσουν το σπίτι…

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τετάρτης (27/12) στα Καμένα Βούρλα με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Η γιαγιά θέλησε να ψωνίσει μπανάνες από πλανόδιο πωλητή Ρομά. Την ώρα που ο ένας απασχολούσε τη γιαγιά, ο «βοηθός» του βρήκε την ευκαιρία να «τρυπώσει» στο σπίτι και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία να βουτήξει περίπου 500 ευρώ!

Με το που συνειδητοποίησε η γιαγιά τι ακριβώς είχε πάθει ειδοποίησε την αστυνομία που ξεκίνησε αναζητήσεις για ένα λευκό βανάκι με Ρομά που πουλάει φρούτα.

Δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε πόση προσοχή χρειάζεται σε οποιαδήποτε συναλλαγή μας με ανθρώπους που δε γνωρίζουμε και δεν έχει σχέση με το αν είναι Ρομά ή όχι. Η μέθοδος της απασχόλησης ή τα σενάρια εξαπάτησης με μαϊμού – εφοριακούς, ΔΕΗτζήδες κι άλλες ειδικότητες, είναι στην ημερήσια διάταξη και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να ενημερώνουμε ειδικά τα ηλικιωμένα άτομα που γνωρίζουμε…
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Μέσα στη Χριστουγεννιάτικη Νύχτα"-Χριστουγεννιάτικη ταινία στη Λιβαδειά

Προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας "Μέσα στη Χριστουγεννιάτικη Νύχτα", το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Προβολή ταινίας “Μέσα στη Χριστουγεννιάτικη Νύχτα”

Η κινηματογραφική ταινία “Μέσα στη Χριστουγεννιάτικη Νύχτα” θα προβληθεί το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17:00 στον κινηματογράφο Φίλιππος, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων.
Λίγα λόγια για το έργο:
«Στη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης με το έλκηθρο του Άι Βασίλη, ένας τεράστιος τάρανδος προσγειώνεται ανώμαλα στο σαλόνι ενός παιδιού, του οποίου η απουσία του πατέρα εκείνα τα Χριστούγεννα χάλαγε τη γιορτή. Η ζεστή καρδιά του τάρανδου θα ψυχαγωγήσει την οικογένεια, όσο όλοι περιμένουν να γιατρευτεί το πληγωμένο του πόδι και το ταξίδι του να συνεχιστεί, ώστε όλοι να λάβουν και φέτος το χριστουγεννιάτικο τους δώρο».

Είσοδος ελεύθερη
Διαβάστε Περισσότερα »

Eρχονται μηνιαίοι λογαριασμοί για τους πελάτες της ΔΕΗ -Τι αλλάζει

Mηνιαίους λογαριασμούς για τους καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά θα εκδίδει από το νέο έτος η ΔΕΗ.

Oσοι πελάτες της Επιχείρησης είναι συνδεδεμένοι στο ebill της ΔΕΗ έχουν την επιλογή για την αποστολή μηνιαίων λογαριασμών. Ωστόσο βα σημειωθεί ότι θα διατηρηθεί η ίδια λογική, δηλαδή ο κάθε πελάτης θα λαμβάνει τρεις έναντι λογαριασμούς και ο τέταρτος θα είναι εκκαθαριστικός.

Ποιους αφορούν

Οι μηνιαίοι λογαριασμοί, σε πρώτο στάδιο, θα αφορούν μόνο όσους έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία e-bill αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν να το κάνουν και τώρα.

Σήμερα είναι εγγεγραμμένοι περί τους 800.000 πελάτες της επιχείρησης, ενώ η διοίκηση επιδιώκει να ανεβάσει αυτό το νούμερο εντός του 2018 στους 2.000.000.

Όσοι  πληρώνουν ηλεκτρονικά τα ποσά της κατανάλωσης ρεύματος πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, δηλαδή να συμπληρώσουν το ΑΦΜ και το Δελτίο της Αστυνομικής Ταυτότητας ώστε να ανανεωθεί η βάση των δεδομένων.

Με τους μηνιαίους λογαριασμούς και την αποστολή ηλεκτρονικά των εντύπων, η ΔΕΗ επιδιώκει να μειώσει αφενός τα κόστη της από το χαρτί και άλλα ταχυδρομικά έξοδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Αποδοχή κληρονομιάς Κων/νου Ανυφαντή στον Ελεώνα



Με την υπ' αριθ. 18/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θηβαίων (ΑΔΑ:78ΣΖΩΡΜ-ΙΒΡ) έγινε η αποδοχή κληρονομιάς του Κων/νου Ανυφαντή, που αφορά οικόπεδο επιφάνειας 837,40 τ.μ. στην Τοπική Κοινότητα Ελεώνα του Δήμου Θηβαίων. Ο διαθέτης αφήνει το ακίνητο στο Δήμο με τον όρο να κατασκευασθεί σε αυτό παιδική χαρά, που θα φέρει το όνομα του διαθέτη και της συζύγου του.
Στη συνέχεια ακολούθησε η υπογραφή της υπ'αρ. 47867/18-12-2017 πράξης αποδοχής κληρονομιάς, της συμβολαιογράφου Θηβών Ευαγγελίας Καραμαγκιώλη.
Το συμβόλαιο αυτό θα μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο Θηβών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης του ακινήτου στη μερίδα του Δήμου.
Ο Δήμος Θηβαίων στο εν λόγω οικόπεδο, έχει ήδη υποβάλλει πρόταση ένταξης στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ για κατασκευή παιδικής χαράς, σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα στις 15:00 ζωντανά η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις  27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 15:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 
                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                                             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

1. Λήψη απόφασης για την υποβολή αιτήματος προς το ΥΠ.ΕΣ. για τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας επέκτασης της χωρικής αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΘ που προβλέπεται στην παρ. 6 του άρθρου 109 του Ν.3852/2010, έως 31-12-2018.
Δείτε στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCa6oqYI0N43ZEi5Nh8LpnDQ/live  live τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Θηβαίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα στη Θήβα τα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα!


Σήμερα 27 Δεκεμβρίου στη Θήβα από ώρα 10:30 έως 14:30:

“Χριστουγεννιάτικα Δρώμενα στις οδούς Πινδάρου και Επαμεινώνδου στη Θήβα”.



Τα δρώμενα περιλαμβάνουν: Άι- Βασίλη, Ξωτικά, Εργαστήριο Κατασκευών, Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού, Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής, Κουκλοθέατρο, facepainting και άλλα πολλά παιχνίδια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλη Κυκλοφορίας: Εως την Παρασκευή η προθεσμία αλλιώς διπλασιάζεται το κόστος

Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2018.Στο υπουργείο Οικονομικών περιμένουν να δουν την εξέλιξη των πληρωμών και στο τέλος του μήνα θα αποφασιστεί αν θα δωθεί παράταση.

Σημειώνεται ότι σχεδόν κάθε χρόνο δίνεται παράταση είτε επίσημα, είτε σιωπηρά για λίγες μέρες. Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό που του αναλογεί (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσια χρήματα.

Στα γκισέ (τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ.) οι πληρωμές μπορούν να γίνουν έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και απαιτούν προμήθεια έως 2 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι. Το Δημόσιο προβλέπει ότι θα εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ.

Στην περίπτωση που ιδιοκτήτες οχημάτων θέλουν να καταθέσει τις πινακίδες τους, θα πρέπει να προσέλθουν στις Εφορίες έως τις 29 Δεκεμβρίου, έχοντας μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

- Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου

- Πινακίδες

- Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ

- Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους

- Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο

- Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων, ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους, θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται:

        Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
        Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.
        Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, τα τέλη κυκλοφορίας το 2018 εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 19 εκατ. ευρώ και θα ανέλθουν σε 1,187 δισ. ευρώ, από 1,168 δισ. ευρώ το 2017.Τέλη κυκλοφορίας: Εως την Παρασκευή η προθεσμία αλλιώς διπλασιάζεται το κόστος



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ