Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Η Ελλάδα Αποχαιρέτησε τον Ήρωα Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Με απέραντη θλίψη,  μέσα σε ένα βουβό κλίμα ανείπωτης συγκίνησης η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ήρωα σμηναγό, Γιώργο Μπαλταδώρο.

Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας παίχτηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα. Η οικογένειά του, σύζυγος, παιδιά, γονείς και μαζί τους όλοι οι Ελληνες αποχαιρέτησαν τον 34χρονο πιλότο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, φίλων, συγγενών και συναδέλφων του εκλιπόντος.

Ο ήρωας σμηναγός λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.  


Ο αδικοχαμένος πιλότος, κηδεύεται στη γενέτειρά του, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, ενώ η σορός του έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Συγκλονισμένοι οι συγχωριανοί του, έχουν συγκεντρωθεί στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μορφοβουνίου για να τον αποχαιρετήσουν.Το φέρετρο του ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, ενώ προηγούνταν το ξίφος και πηλήκιο του. Τη στιγμή μάλιστα που έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο, όσοι ήταν εκεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές.

Στο χωριό οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ η κηδεία του γίνεται παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, φίλων, συγγενών και συναδέλφων του εκλιπόντος.
Περίπου στις 12 έφτασε στον ιερό ναό του χωριού η σορός του άτυχου πιλότου, η οποία εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Εκεί βρίσκονται από νωρίς φίλοι και συγγενείς οι οποίοι έφτασαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου κρατώντας ένα λουλούδι στα χέρια τους για να αποχαιρετήσουν το γενναίο παλικάρι. Στον προάυλιο χώρο της εκκλησίας υπάρχουν δεκάδες στεφάνια.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι τελέστηκε τρισάγιο.  Η μητέρα της γυναίκας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου δεν άντεξε και λύγισε. Λιποθύμισε και μεταφέρθηκε με φορείο από την εκκλησία σε ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο ίδιο ασθενοφόρο παρέμεινε και η σύζυγος του για προληπτικούς λόγους μέχρι την έναρξη της νεκρώσιμης ακολουθίας η οποία  ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι.
Στην κηδεία του 34χρονου Σμηναγού παρεβρέθηκαν ο Πάνος Καμμένος, ο Φώτης Κουβέλης, η ηγεσία όλων των Σωμάτων του Στρατού, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ