Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Πωλείται καινούργια μονοκατοικία 48.000 ευρώ στην Πέτρα Βοιωτίας



Πωλείται 48.000 ευρώ,οικία καινούργια,στην Πέτρα Αλιάρτου, 75 τ.μ., σε οικόπεδο 310 τ.μ., με δυνατότητα επέκτασης της υπάρχουσας οικοδομής και οικοδόμησης ενός ορόφου ακόμα λόγω μεγάλου συντελεστή κάλυψης του οικοπέδου. Έχει καλοριφέρ, τζάκι, κλειστή στεγασμένη ψησταριά, ηλιακό θερμοσίφωνα 3πλής ενέργειας και αμφιθεατρική απεριόριστη θέα στον κάμπο της Κωπαΐδας. Επίσης, διαθέτει parking, υπόγεια αποθήκη και μεγάλο κήπο. Απέχει 95 χλμ. από Αθήνα και 50 χλμ. από Αράχοβα και Παρνασσό.
Τιμή Συζητήσιμη
Τηλ. Επικ. 697 3171869 
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχορήγηση του Δήμου Λεβαδέων με 75.000 ευρώ για δύο νέα τμήματα σε παιδικούς σταθμούς

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  04-01-2018, στο υπουργείο Εργασίας  Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνάντηση της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου με την αναπληρώτρια υπουργό   κ. Θεανώ Φωτίου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Τ.Α. και ανακοινώθηκε η
επιχορήγηση του Δήμου Λεβαδέων με το ποσό των 75.000 ευρώ, για τη λειτουργία δύο νέων δομών σε ήδη υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς.
Οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ούτως ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019, να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των δημοτών του Δήμου Λεβαδέων. 

Διαβάστε Περισσότερα »

48 τροχαία ατυχήματα 4 θανατηφόρα τον Δεκέμβριο στη Στερεά


Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (7.034) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.328) για υπερβολική ταχύτητα, (213) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (143) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το μήνα Δεκέμβριο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (48)
τροχαία ατυχήματα (έναντι 27 το 2016). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

4 θανατηφόρα τροχαία
ατυχήματα (έναντι 1 το 2016)
5 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 4 το 2016)
39 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 22 το 2016)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (73) παθόντες (έναντι 40 το 2016).  Ειδικότερα καταγράφηκαν:
5 νεκροί (έναντι 1 το 2016)
5 σοβαρά τραυματίες (έναντι 6 το 2016)
63 ελαφρά τραυματίες (έναντι 33 το 2016)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
H παραβίαση προτεραιότητας
Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
Η υπερβολική ταχύτητα
Η παραβίαση της σήμανσης
Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Δεκέμβριο του 2017 βεβαιώθηκαν συνολικά (7.034) παραβάσεις ως ακολούθως:

  1.328  για υπερβολική ταχύτητα
     143  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
     119  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
       79  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
     134  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
       54  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
         6  για αντικανονικό προσπέρασμα
       46  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
       11  για αντικανονικούς ελιγμούς
     304  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
       77  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
       14  για φθαρμένα ελαστικά
  1.826  για παράνομες σταθμεύσεις
  2.893  λοιπές παραβάσεις


γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με την Αν. Υπουργό Θ. Φωτίου για τη χρηματοδότηση νέων βρεφονηπιακών σταθμών



Στην ενημερωτική συνάντηση για τη χρηματοδότηση βρεφονηπιακών σταθμών, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κα Ιουλία Κοντού και η Διευθύντρια του ΔΟΘ κα Σεραφεία Μουλκιαρώτου, μετά από πρόσκληση της Αν. Υπουργού κας Θεανώ Φωτίου, καθώς ο Δήμος Θηβαίων έχει επιλεγεί να λάβει χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους για την ίδρυση και λειτουργία νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Για το Δήμο μας έχουν εγκριθεί δύο (2) δομές των 25 παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό ότι οι επιλεγέντες Δήμοι επιδοτούνται για την αναμόρφωση-ανακαίνιση και προσαρμογή στις νόμιμες προϋποθέσεις υφιστάμενων κτιρίων, ιδιόκτητων ή μισθωμένων καθώς και στην προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για τη λειτουργία των νέων μονάδων. Παράλληλα θα γίνουν και νέες προσλήψεις προσωπικού ανά μονάδα. Για το θέμα θα ακολουθήσει σχετική πρόσκληση από το Υπουργείο.

Με αφορμή την ενημερωτική αυτή συνάντηση ο Δήμαρχος Θηβαίων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά από εξέταση των στοιχείων του προγράμματος ‘Εναρμόνιση Επαγγελματικής με Οικογενειακής Ζωής’ του προηγούμενου έτους, διαπιστώθηκε ότι και στο Δήμο Θηβαίων υπάρχει απόκλιση μεταξύ των διαθέσιμων θέσεων φροντίδας βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς και στα vouchers που χορηγήθηκαν στις μητέρες. Ως εκ τούτου το Υπουργείο αποφάσισε να τρέξει πρόγραμμα επιδότησης, ώστε να δημιουργηθούν νέες μονάδες. Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, υπό την εποπτεία του οποίου λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί,  θα προσπαθήσουν για την εξεύρεση κατάλληλων οικημάτων, λόγω μη διαθέσιμων δημοτικών, και θα προβούν σε  όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την χρηματοδότηση  προς όφελος των οικογενειών και των παιδιών στη ζώνη ευθύνης του Δήμου. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων:Σταθερά και φέτος θα παραμείνουν τα δημοτικά τέλη

Επικυρώθηκε ο προϋπολογισμός του  2018-Σταθερά και φέτος  τα δημοτικά τέλη


Επικυρώθηκε, στις 2 Ιανουαρίου 2018 από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας,  η υπ' αρ. 334/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων που αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2018.

Ο Προϋπολογισμός (Π/Υ)  ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ  συντάχθηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία  και τηρεί τις αρχές του ισοσκελισμού, της ετήσιας διάρκειας, της ενότητας και καθολικότητας, της ειδίκευση και των πιστώσεων, της ειλικρίνειας και ακρίβειας.

Τα έσοδα- έξοδα του Δήμου είναι ισοσκελισμένα στο ποσό των 26.761.800,87 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Χρηματικού Υπολοίπου και του Αποθεματικού. Στον Π/Υ έχουν εγγραφεί όλες οι δαπάνες και τα έσοδα του Δήμου, συμπεριλαμβάνεται το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου (τα έργα), προβλέπεται η επιχορήγηση του ΔΟΘ και της ΔΗΚΕΘ και η μισθοδοσία του προσωπικού του Δήμου. Προβλέπεται, επίσης, η πίστωση ύψους 1.787.137,40 ευρώ (επιχορήγηση ΥΠΕΣ) για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων ΑμεΑ κ.α.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι και για το 2018 δεν έχει γίνει αύξηση τελών και δικαιωμάτων ούτε στα δημοτικά τέλη, φόρο και ΤΑΠ που πληρώνουν οι δημότες ούτε στα τιμολόγια της ύδρευσης. Επισημαίνεται ότι τα δημοτικά τέλη παραμένουν σταθερά από το 2011 ενώ από το 2008 ισχύει η απόφαση του Δ.Σ. για μειωμένα κατά 50% τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ΤΑΠ και Δημοτικού Φόρου για τις οικίες ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, με αφορμή την επικύρωση του Π/Υ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Θηβαίων για το οικ. έτος 2018 επιβεβαιώνει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας και μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμα των έργων προς όφελος των δημοτών, παρά την οικονομική δυσπραγία που βιώνει η χώρα μας και φυσικά οι Δήμοι από την υποχρηματοδότηση και τη διαρκή μείωση των πόρων μας.  Θεωρώ όμως ότι είναι ένας προϋπολογισμός που αποτυπώνει τις προτεραιότητες της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που ακολουθούμε, εφικτός και εφαρμόσιμος στο μέτρο του δυνατού”.

H υπ' αρ. 334/2017 απόφαση του Δ.Σ. περί ψήφισης προϋπολογισμού έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.thiva.gr 


Διαβάστε Περισσότερα »

Καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία αδέσποτων σκυλιών ο Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει τη δολοφονία αδέσποτων σκυλιών

Δείτε την χθεσινή ανάρτησή μας για τη δολοφονία των αδέσποτων

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία αδέσποτων σκυλιών, στην περιοχή του 4ου/10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, από τη ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων τροφής.
Ο Δήμος Λεβαδέων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περισυλλογή, στείρωση και επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Παράλληλα καταβάλει προσπάθειες για την εξάλειψη αυτού του ανήθικου και παράνομου φαινομένου που δεν τιμά κανέναν μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη προσκόπων στη Λιβαδειά


Τριήμερη επίσκεψη στον Δήμο Λεβαδέων πραγματοποίησε το 41ο Σύστημα Προσκόπων Αμπελοκήπων από τις 5 έως τις 7 Ιανουαρίου 2018 υλοποιώντας δράσεις με στόχο την εκμάθηση της τοπικής ιστορίας και των παραδόσεών μας.
Οι εξήντα μικροί πρόσκοποι περιηγήθηκαν στη πόλη ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της και συμμετείχαν στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων στέλνοντας τις δικές τους «Ουράνιες Ευχές».
Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, συνάντησε και καλωσόρισε στη πόλη το Σάββατο το πρωί τους αρχηγούς των ομάδων και τα παιδιά, όπου παρευρέθηκαν στον εορτασμό των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των Υδάτων στις Πηγές της Κρύας.
Στη συνέχεια συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) και διοργάνωσαν διάφορα παιχνίδια για τα παιδιά με έπαθλο την δημιουργία χρωματιστών κεριών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Βαγίων

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου με τίτλο: «Βελτίωση - ανάπλαση κεντρικής
πλατείας Βαγίων»

Στις 29 Δεκεμβρίου 2017 υπογράφηκε η σύμβαση του έργου με τίτλο : «Βελτίωση – ανάπλαση κεντρικής πλατείας Βαγίων» με τον ανάδοχο,  συνολικού ποσού 16.291,91 € που καλύπτεται από ΣΑΤΑ.

Το αντικείμενο του προαναφερόμενου έργου αφορά στις ακόλουθες εργασίες:
Αποξήλωση των κυβόλιθων περιμετρικά των δέντρων, στα σημεία όπου λόγω της ανάπτυξης των ριζών έχουν ανυψωθεί καθώς και στο βόρειο τμήμα της πλατείας, όπου το έδαφος έχει υποχωρήσει.
Κοπή των επιφανειακών ριζών των δέντρων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και στα σημεία που υπάρχει βλάβη στους κυβόλιθους.
Μικρές εκσκαφές περιμετρικά των δέντρων, κατασκευή κυκλικών παρτεριών γύρω από αυτά και πλήρωσή τους με κηπευτικό χώμα.
Κατασκευή στρώσης από σκυρόδεμα στο βόρειο τμήμα της πλατείας, στο σημείο όπου οι
 κυβόλιθοι έχουν «καθίσει», έτσι ώστε η τελική του επιφάνεια να έχει την ίδια στάθμη με την υπόλοιπη πλατεία.
Επανατοποθέτηση των κυβόλιθων που είχαν αποξηλωθεί, με προσθήκη νέων σε ποσοστό μέχρι 50 %.
Τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων από ευθύγραμμες ράβδους, απλού σχεδίου. Κιγκλιδώματα θα τοποθετηθούν στην βορειοανατολική πλευρά της πλατείας, όπου υπάρχει υψομετρική διαφορά σε σχέση με το όμορο οικόπεδο, καθώς και στη νοτιοδυτική πλευρά της πλατείας, προκειμένου αυτή να διαχωρισθεί από τον δρόμο.
Τοποθέτηση κάδων και καθιστικών σε σχέδια που θα υποδείξει η Υπηρεσία και στις θέσεις που προβλέπονται από την μελέτη.

Οι εργασίες του έργου θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα. 
Διαβάστε Περισσότερα »

173 πρωτοετείς φοιτητές βράβευσαν Δήμος Θηβαίων & ΤΟΣΥΝ


Tους   173 επιτυχόντες μαθητές του Δήμου Θηβαίων στις  Πανελλαδικές Εξετάσεις του  2017  βράβευσαν ο Δήμος και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δ.Θ.  (ΤΟΣΥΝ) την  Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πατέρας Γεώργιος Παπαγεωργίου, εκπροσωπώντας τον  Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, ο Βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος, ο Πρόεδρος  του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Ψυχογιός, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ  Σταμάτης Καλαμιώτης.
Ακολούθησαν οι απονομές επαίνων ξεκινώντας από τους επιτυχόντες με μόρια εισαγωγής πάνω από  18.000 καθώς και τη βράβευση μαθητή Εσπερινού Λυκείου με την υψηλότερη βαθμολογία. Οι εν λόγω επιτυχόντες έλαβαν και ένα επιπλέον χρήσιμο δώρο για τις σπουδές τους από τους ευγενικούς χορηγούς : EREN HELLAS A.E. , Όμιλος ΗΡΩΝ και Κατάστημα Η/Υ & Αναλώσιμων Π. Βλάχου στη Θήβα .
Στη συνέχεια απονεμήθηκαν έπαινοι στους επιτυχόντες ανά σχολείο (Γενικά Λύκεια: 1ο,2ο,3ο Θήβας, Βαγίων, Θεσπιών -μαθητές από τη ΔΕ Θίσβης, 1ο ΕΠΑΛ & Εσπερινό Λύκειο), τους οποίους επέδωσαν οι : Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολαου, Βουλευτής Βοιωτίας Ν. Θηβαίος, Πρόεδρος Π.Σ. Στερεάς Γ. Ψυχογιός, Πρόεδρος ΔΣ Θηβαίων Αθ. Κοκοντίνης, Αντιδήμαρχος Θηβαίων Σπ. Κίτσος, Αντιδήμαρχος ΔΕ Βαγίων Σ. Δρένιος, Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Στ. Χαλβατζής, Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Γ. Κατσέλης, Πρόεδρος ΔΗΚΕΘ Κ. Χαρέμης, Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δ.Θ. Ντ. Τυρηνόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Θηβαίων Αθ. Σκούμας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Β. Σωτήρχος (ως εκπρόσωπος της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Ι. Κόρδατζη), Ι. Κοντού, Π. Τσαραμπάρης, Γ. Τζουμανέκας, Δ. Τούτουζας, Γ. Παπαβασιλείου και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας Σ. Μανάρα.
Παρευρέθησαν επίσης και συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης ο Αντιπρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Π. Θανάσαινας και η Γραμματέας Ι. Αναστασίου.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου επεσήμανε στην ομιλία του ότι πρόθεση του Δήμου είναι αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός, με απώτερο σκοπό την ενθάρρυνση των νέων, για να συνεχίζουν να προσπαθούν να εκπληρώνουν τους στόχους τους και ως επιβράβευση των επίπονων προσπαθειών τους κατά τη διάρκεια της δωδεκαετούς φοίτησής τους στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Συνεχάρη δε όλα τα παιδιά για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης, τους γονείς και  εκπαιδευτικούς τους.

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά τους ευγενικούς χορηγούς:
EREN HELLAS A.E. που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, εγκατάσταση και λειτουργία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που προσέφερε δύο (2) laptop.
Όμιλος ΗΡΩΝ, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας,  που προσέφερε δύο (2) tablet και

Το κατάστημα Εμπορίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Αναλώσιμων του Παναγιώτη Βλάχου στη Θήβα ,που προσέφερε  τρία (3) tablet. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις - Τι να προσέξετε


Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα διαρκέσουν οι εκπτώσεις. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Σήμερα ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιανουαρίου, πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού ("από …. % έως …. %").

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Κατά τη διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους εμπόρους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

"Πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αγορά: Ελέγχουμε-Σκεφτόμαστε-Αποφασίζουμε", συμβουλεύει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.
Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 (πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων), σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 18:00.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος καιρός σήμερα- Στους 18 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, αναμένονται για σήμερα, Δευτέρα.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν προς νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 00 (μηδέν) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά και νότια νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις. Κατά περιόδους πιο πυκνές. Περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασια: από 04 έως 14 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Bουτιά έπος στα Θεοφάνεια: Γυναίκα στο Δήλεσι έπεσε στη θάλασσα ντυμένη, με το σακάκι της, κρατώντας την τσάντα της-Βίντεο

Απρόσμενη εξέλιξη  είχε ο καθαγιασμός των Υδάτων στο Δήλεσι της Βοιωτίας.

Είχε έρθει η ώρα για την τρίτη φορά κατάδυσης που είναι και εκείνη που οι νεαροί καλούνται να βουτήξουν στα παγωμένα νερά προκειμένου να ανασύρουν τον Σταυρό και να λάβουν την ευλογία.

Ωστόσο, στο Δήλεσι δεν εξελίχθηκαν όλα όπως κανείς θα περίμενε. Αυτό γιατί μια γυναίκα φορώντας σακάκι, μποτάκια και την τσάντα ανά χείρας... αιφνιδίασε τους πάντες.

Μόλις ο ιερέας εκσφενδόνισε τον σταυρό, μιας και βρέθηκε μπροστά της, αψήφισε τα παγωμένα νερά και... ήταν η τυχερή της φετινής χρονιάς.

Οπως φαίνεται στο βίντεο, οι νεαροί, οι οποίοι είχαν προβεί και στις κατάλληλες προετοιμασίες προκειμένου να βουτήξουν, απογοητεύτηκαν λίγο, καθώς σίγουρα δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη.

«Το παιχνίδι ήταν στημένο...», αφήνει ως σχόλιο παρευρισκόμενος.
Πηγή Βίντεο: Facebook/Aggelos Mavrokefalidis

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ