Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Με Σκάρλα η βασιλόπιτα του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου



Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ο ΘΗΒΑ:Εξυγίανση και περισσότερη βρωμιά δεν γίνεται κύριε Καλύβα

Ισονομία για την ομάδα μας αγνοείται από τους διαιτητές, οι οποίοι δεν σέβονται τον κόπο μας και τα χρήματα που βάζει το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ σε χαλεπούς καιρούς και σε ένα πρωτάθλημα του οποίου οι πόροι είναι από εισιτήρια και κάποιες διαφημίσεις.
Σήμερα αποβλήθηκε μόνο τερματοφύλακας μας Γιώργος Μόνος μας σε μια διαμάχη που έγινε στο 94ο λεπτό μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων! Αλήθεια μονό ο τερματοφύλακας μας ήταν από την αντίπαλη ομάδα δεν χειροδίκησε κανένας; Το νούμερο 4 του Αχιλλέα Φαρσάλων δεν κάνει τίποτα; Η φωτογραφία είναι αδιάψευστος μάρτυρας αλλά ο διαιτητής  με τον βοηθό του είδαν μόνο τον τερματοφύλακα του ΑΟ ΘΗΒΑ. Χώρια ότι τα φάουλ σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν μόνο για την αντίπαλη ομάδα και όλα τα σφυρίγμα του κυρίου Βλάχου ήταν τουλάχιστον προκλητικά!
Δεν μπορεί ο ΑΟ ΘΗΒΑ και τα χρήματα που δαπανούνται σε αυτή την ομάδα και σε κάθε ομάδα να γίνονται έρμαιο στον καθένα διαιτητή που πρώτα από όλα δεν σέβεται τον εαυτό του και εκτίθεται.
Απαιτούμε πλέον ισονομία και μόνο ισονομία, ούτε εύνοια, ούτε αδικία και εξυγίανση με περισσότερη βρωμιά δεν γίνεται κύριε Καλύβα.
Εμείς έχουμε μάθει στα δύσκολα και θα αντεπεξέλθουμε και στα πολύ δύσκολα. Όλοι σας και μόνοι μας!

Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Για αυτό διεκόπη το Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός-ΦΩΤΟ




Δείτε μέσα από φωτογραφίες τον... χαμό που δημιούργησε η σφοδρή βροχόπτωση στο ματς του Λεβαδειακού με τον Παναθηναϊκό, οδηγώντας το τελικά σε αναβολή.


Αναλυτικά όσα είπε στη Nova ο τεχνικός διευθυντής του Λεβαδειακού, Δημήτρης Φαράντος:

«Η δική μου άποψη είναι ότι ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο διαιτητής και καλά θα είναι να σεβόμαστε τις αποφάσεις των υπευθύνων», ανέφερε αρχικά.

Για το αν δεν έπρεπε να ξεκινήσει το ματς: «Δε θα μπω στη διαδικασία να κρίνω, οι υπεύθυνοι παίρνουν τις αποφάσεις και παίρνουν και τις ευθύνες».

Για τη δική του άποψη: «Σίγουρα ήταν δύσκολο να ξεκινήσει. Τώρα το πόσο δύσκολο, όμως, είναι άποψη του διαιτητή, ο οποίος και δοκίμασε πριν απ' το παιχνίδι ο άνθρωπος. Έκρινε ότι έπρεπε να ξεκινήσει, μετά έκρινε ότι έπρεπε να σταματήσει».

Για το αν είχε κάποια ενημέρωση: «Όχι, δεν είχα κάποια ενημέρωση, απλά τώρα στο τέλος ότι θα συνεχιστεί αύριο την ίδια ώρα».

Για το ότι και αύριο ο καιρός θα είναι κακός στη Λιβαδειά: «Υποχρέωση μας είναι να είμαστε όλοι εδώ, διαιτητές, ποδοσφαιριστές».

Για την προϊστορία διακοπών στη Λιβαδειά: «Συμβαίνει αυτό. Δύσκολα καιρικά φαινόμενα η Λιβαδειά».

Διαβάστε Περισσότερα »

Μητρώο Πολιτών: Τι αλλάζει, τι αφορά, πότε μπαίνει σε λειτουργία



Το νέο πληροφοριακό σύστημα εθνικής εμβέλειας θα συνδέει online 1.036 υπηρεσίες Ληξιαρχείου
«Ευέλικτη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση», «αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας», «άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη», «απλούστευση και επιτάχυνση διαδικασιών στη λειτουργία του κράτους». Έννοιες που ακούγονται εδώ και δεκαετίες ως προεκλογικές υποσχέσεις, αρχίζουν να αποκτούν υπόσταση με το Μητρώο Πολιτών, που τίθεται σε λειτουργία από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Το νέο πληροφοριακό σύστημα εθνικής εμβέλειας του υπουργείου Εσωτερικών, θα συνδέει online 1.036 υπηρεσίες Ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες Δημοτολογίου, καθώς και το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών και θα αποτελεί την κεντρική βάση δεδομένων, στην οποία εντάσσεται το σύνολο των στοιχείων που αφορούν στις ληξιαρχικές πράξεις των Ελλήνων πολιτών. Χάρη σε αυτό, οι συναλλασσόμενοι θα απαλλαχθούν από την ταλαιπωρία να προσκομίζουν από υπηρεσία σε υπηρεσία αποσπάσματα ληξιαρχείου και πιστοποιητικά δημοτολογίου (πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, γάμου και θανάτου), καθώς τα ληξιαρχικά γεγονότα του καθενός θα διατίθεται ηλεκτρονικά στους αντίστοιχους φορείς μέσω ασφαλούς ηλεκτρονικής διασύνδεσης.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός διευθυντής Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών Θεόδωρος Οικονόμου, πλέον, το Μητρώο Πολιτών επιτρέπει την αυτόματη αποστολή των δεδομένων ληξιαρχικών πράξεων, κατά τη δήλωσή τους, στο αντίστοιχο δημοτολόγιο και τη διεκπεραίωσή τους με μια κίνηση, εξοικονομώντας χρόνο τόσο από τον πολίτη όσο και σημαντικό φόρτο εργασίας από τον υπάλληλο του δημοτολογίου που αναγκαζόταν να επαναλάβει την ίδια διαδικασία από την αρχή.

Εάν π.χ. παντρευτεί ένας δημότης Αθηναίων στο Ηράκλειο Κρήτης, αρκεί να δηλώσει τον γάμο στο ληξιαρχείο Ηρακλείου και δεν θα χρειαστεί να πάει τη ληξιαρχική πράξη στην Αθήνα για να ενημερωθεί η οικογενειακή σου μερίδα, καθώς η μεταβολή θα αποσταλεί αυτόματα μέσω του συστήματος.

Πάνω σε αυτό το σύστημα θα υποστηρίζονται και άλλες λειτουργίες που παρέχονται από τη δημόσια διοίκηση, όπως είναι η έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίου, η έκδοση ΑΜΚΑ, τα πιστοποιητικά για εγγραφή των μαθητών στο σχολείο, ενώ το όφελος θα αυξάνεται όσο περισσότεροι φορείς του Δημόσιου θα εντάσσονται λειτουργικά στο νέο σύστημα. Από τις 22 του μηνός άμεση πρόσβαση στα δεδομένα του Μητρώου θα έχουν τα ΚΕΠ, η Ελληνική Αστυνομία, το υπουργείο Παιδείας, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο ΟΓΑ και το υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, «ημιαυτόματη» πρόσβαση θα έχουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), η ΕΛΣΤΑΤ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ σχετικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλοι φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Το έργο άρχισε με την ψηφιοποίηση όλων των ληξιαρχικών τόμων από το 1930 έως και σήμερα, ενώ παρασχέθηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός σε όλες τις υπηρεσίες ληξιαρχείου και δημοτολογίου, ώστε να μπορούν να συνδέονται σε πραγματικό χρόνο με την κεντρική βάση δεδομένων. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία για πραγματική εκκαθάριση των δεδομένων των πολιτών, τόσο από λάθη που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν κατά την καταχώριση των δεδομένων όσο και από τις διπλοεγγραφές», τόνισε στο Πρακτορείο ο διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελος Κουλός.

Η πληροφορία που είναι αποθηκευμένη στο Μητρώο Πολιτών είναι αυθεντική, έχει δηλαδή αποδεικτική αξία και έτσι δεν χρειάζεται κάποιος να την εκτυπώσει και να βάλει σφραγίδα – υπογραφή, ανέφεραν οι σύμβουλοι του υπουργείου Μύρωνας Γουρλής και Γιάννης Σαρρής, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι στόχος είναι η σταδιακή κατάργηση των πιστοποιητικών κάνοντας πράξη την δέσμευση για κατάργηση του χαρτιού στις συναλλαγές με το Δημόσιο.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014-2020, τον συντονισμό του οποίου είχε το υπουργείο Εσωτερικών ως κύριος του έργου και τη διαχείρισή του η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε..

Να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση των περίπου 3.000 χρηστών του συστήματος (οι υπάλληλοι των δημοτολογίων και των ληξιαρχείων) πραγματοποιήθηκε με σχεδόν μηδενικό κόστος από ομάδα εργασίας του υπουργείου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα τηλεεκπαίδευσης που παρέχει το δίκτυο για τους φορείς του Δημοσίου «Σύζευξις», παρά τον αρχικό σχεδιασμό με εκπαίδευση από ανάδοχο έργου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην κατάψυξη η χώρα -Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία, χιόνια, καταιγίδες

Στην κατάψυξη και σήμερα η χώρα καθώς η κακοκαιρία που πλήττει από χθες τις περισσότερες περιοχές συνεχίζεται και σήμερα, Κυριακή. Χιόνια, καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές.

Ανεμοι στο Αιγαίο 7 με 8 και τοπικά στα βόρεια έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε πτώση.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασια: από 02 έως 08 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά και από τις βραδινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από το βράδυ στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές κυρίως στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και την Εύβοια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. (ενδεικτικά υψόμετρα στη Θεσσαλία 300 μέτρα, στην ανατολική Στερεά 400-600 μέτρα.) Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασια: από 7 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη. Βαθμιαία βελτίωση στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στις δυτικές Κυκλάδες 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασια: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.

Θερμοκρασια: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της Πάρνηθας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και αργότερα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασια: από 07 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά κατά διαστήματα και από τις νυχτερινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασια: από 06 έως 08 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 15-01-2018

Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νησιά

Του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο

Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τοπικά παγετός το πρωί στα

Κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ