Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Κατεβάζει διακόπτες τη Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ

Η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ζητά να συναντηθεί άμεσα με τον υπουργό Οικονομικών καθώς και με τον υπουργό Περιβάλλοντος
Picture 0 for Κατεβάζει διακόπτες τη Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ
Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ξεκινά από αύριο η ΓΕΝΟΠ αντιδρώντας στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Όπως σημειώνουν οι συνδικαλιστές, δεν θα προκληθεί μπλακ-άουτ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και, πιθανώς, εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος.
Εν τω μεταξύ, χωρίς αποτέλεσμα έληξαν οι συναντήσεις της ΠΑΣΚΕ - ΓΕΝΟΠ με τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι να γίνει μπλακ-άουτ (συσκότιση), θα υπάρξουν ωστόσο, όπως είπε, επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση.
Σε επιστολή της, τις προηγούμενες ημέρες, η ΓΕΝΟΠ τονίζει μεταξύ άλλων ότι η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, θα επιφέρει αύξηση των τιμολογίων, ενώ για τους εργαζόμενους επισείει τον κίνδυνο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και του Κανονισμού Προσωπικού. Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει τέλος την πρόταση να δανείσουν οι εργαζόμενοι στο κράτος τα 400 εκατ. που υπολογίζεται ότι θα εισπράξει από την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ