Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σήμερα οι βαθμολογίες με τις βάσεις να τραβούν την...κατηφόρα


Αυρίο οι βαθμολογίες με τις βάσεις να τραβούν την...κατηφόρα
Δε θα παραταθεί περαιτέρω η αγωνία των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για τις βαθμολογίες τους, αφού το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τελικά αύριο, Δευτέρα, τις βαθμολογικές επιδόσεις.
«Yπολογίζουμε ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.


«Αλαλούμ» επικράτησε ωστόσο την Παρασκευή με τους υποψηφίους να καλούνται να δηλώσουν τα τμήματα προτίμησής του στα μηχανογραφικά δελτία χωρίς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους στα εξεταζόμενα μαθήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές καλούνται να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να μελετήσουν όλες τις λεπτομέρειες για την ηλεκτρονική συμπλήρωση, καθώς φέτος οι αλλαγές έγιναν στο παρα πέντε και η νέα διαδικασία κατάθεσης είναι αρκετά πολύπλοκη.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να καταθέσουν το μηχανογραφικό δελτίο επιλογής για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ,  μέχρι τις 28 Ιουνίου.
 


Πέφτουν οι βάσεις στις «σχολές – ελιτ»

Σύμφωνα με το «Έθνος» και το «Βήμα της Κυριακής» σε καθοδική τροχιά είναι φέτος οι βάσεις των υψηλοβάθμιων και περιζήτητων τμημάτων όπως  είναι η Ιατρική, η Νομική, το Πολυτεχνείο και οι Οικονομικές σχολές.

Η Νομική Αθηνών αναμένεται να πέσει 300 μόρια, το ίδιο και η Ιατρική Αθηνών που θα έχει βάση εισαγωγής κοντά στα 19.100 μόρια, οι Πολιτικοί Μηχανικοί του ΕΜΠ θα χάσουν μέχρι και 300 μόρια (αναμενόμενη βάση 18.950), ενώ όλες οι χαρακτηριζόμενες ως "καθηγητικές σχολές" (Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας) θα απολέσουν πάνω από 700 μόρια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει φέτος η παρατήρηση της πορείας των βάσεων 2011, καθώς η κατάργηση της διαδικασίας των μετεγγραφών και η δημιουργία των ειδικών κατηγοριών, το πιθανότερο είναι να οδηγήσει στην εντυπωσιακή πτώση των βάσεων στα περιφερειακά τμήματα.

Ωστόσο θολό είναι το τοπίο για τις σχολές που διαμορφώνονται στα 10.000 μόρια και κάτω αφού το υπουργείο Παιδείας έχει περικόψει τον αριθμό των εισακτέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ