Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ετό: ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου με 350 χιλ. ευρώ την εβδομάδα!

Ετό: ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου με 350 χιλ. ευρώ την εβδομάδα!

Ολοκληρώθηκε το σήριαλ της μεταγραφής του Σάμουελ Ετό από την Ιντερ στην Ανζί Μαχατσκάλα, με τον Καμερουνέζο άσο να λέει το "ναι" σε μια αστρονομική προσφορά των Ρώσων, που θα τον κάνει τον ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του κόσμου.
Η ρωσική ομάδα Ανζί Μαχατσκαλά επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μόλις το 2009. Μπήκε στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη τον περασμένο χειμώνα όταν την αγόρασε ο Ρώσος μεγιστάνας Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ο οποίος θέλει να χτίσει μια υπερομάδα.
Ο Κερίμοφ ξεκίνησε τη μεταγραφική ενίσχυση της Ανζί αποκτώντας πρώτα τον 38χρονο Ρομπέρτο Κάρλος, ενώ τώρα δίνει στην Ιντερ 35 εκ. ευρώ για να πάρει τον 30χρονο Σάμουελ Ετό χρίζοντας τον ως τον πιο ακριβοπληρωμένο  ποδοσφαιριστή στον κόσμο αφού η αμοιβή του θα αγγίξει τα 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο σε τετραετές συμβόλαιο και ξεπερνά τόσο του Λιονέλ Μέσι όσο και του Κριστιάνο Ρονάλντο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 30χρονος άσος είχε πετύχει τα 35 γκολ στην περσινη σεζόν ενώ το 2010 οδήγησε την Ιντερ στο τρεμπλ, αφού κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο και Champion's League.
Σύμφωνα με την La Gazzetta dello Sport,ο Ετό μάζεψε τα πράγματά του χτες από το προπονητικό κέντρο της ομάδας του Μιλάνου, ενώ σήμερα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις στη Ρώμη για λογαριασμό της Ρωσικής ομάδας.
Εκτός από τον Ετό, ο Κερίμοφ έχει ήδη συμφωνήσει με τον διεθνή ακραίο μέσο Γιούρι Ζιρκόφ προσφέροντας 15 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι, ενώ απέκτησε επίσης τον πολωνό διεθνή επιθετικό Μπάλας Ντζούντζακ (14,5 εκατ. ευρώ στην Αϊντχόφεν), τον μαροκινό διεθνή μέσο Μπαρκ Μπουσούφα (8 εκατ. ευρώ στην Αντερλεχτ) και τον βραζιλιάνο επιθετικό Ντιέγκο Ταρντέλι (5 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο Μινέιρο).
Η Ανζί που έπειτα από 19 αγωνιστικές είναι ισόβαθμη στην τέταρτη θέση του ρωσικού πρωταθλήματος με τη Ρούμπιν Καζάν, έχει προσλάβει τον άλλοτε τεχνικό διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης κ. Πρέντρανγκ Μιγιάτοβιτς, ο οποίος ανέλαβε την ολοκλήρωση της μεταγραφής του πρώην άσου της Μπαρτσελόνα και της Μαγιόρκα.
Η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του κόσμου διαμορφώνεται πλέον ως εξής:
1. Σαμουέλ Ετο (Ανζί): 15
2. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης): 12
3. Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): 11,5
4. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα): 11
5. Γιάγια Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι): 10,8
6. Φερνάντο Τόρες (Τσέλσι): 10
7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Μπάγερν Μονάχου): 9,7
8. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μίλαν): 9
9. Κακά (Ρεάλ): 9
10. Τζον Τέρι (Τσέλσι): 9
11. Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ (Μάντσεστερ Σίτι): 8,4
12. Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου): 8
13. Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ): 7,8
14. Κάρλος Τέβες (Μάντσεστερ Σίτι): 7,6
15. Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι): 7,5
16. Τσάβι (Μπαρτσελόνα): 7,5
17. Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα): 7
18. Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι): 6,5
19. Ρίο Φέρντιναντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): 6,5
20. Αντρέα Πίρλο (Μίλαν): 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ