Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Και όμως η Νορβηγίδα δημόσια υπάλληλος επέζησε. Η είδηση όμως βρίσκεται αλλού!



Ναι ήταν πραγματικό θαύμα. Στην πρόσφατη έκρηξη στο Όσλο ένα κομμάτι ξύλου μήκους 40 εκ. μπήκε από το σαγόνι της πενηντάχρονης Νορβηγίδας και βγήκε στο πάνω μέρος του κεφαλιού της. Διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε.
Το θαύμα έγινε και η γυναίκα – η Νορβηγίδα δημόσιος υπάλληλος - έζησε. Τώρα θα μου πείτε γιατί τονίζω συνεχώς ότι η γυναίκα είναι δημόσιος υπάλληλος. Γιατί εδώ είναι και η είδηση και το μεγαλύτερο θαύμα! Για τα Ελληνικά δεδομένα βέβαια. Γιατί η Νορβηγίδα δημόσιος υπάλληλος που τραυματίστηκε τόσο σοβαρά και χειρουργήθηκε, επέστρεψε στη δουλειά της σε 5 ημέρες!!! ΝΑΙ  ε-π-έ-σ-τ-ρ-ε-ψ-ε   σ-τ-η   δ-ο-υ-λ-ε-ι-ά   τ-η-ς   σ-ε   5  η-μ-έ-ρ-ε-ς !!!

norway2Μετά από 5 ημέρες πήγε κανονικά στη δουλειά της έχοντας το κεφάλι της δεμένο με επιδέσμους. Σκεφτείτε τι θα γινόταν σε ανάλογη περίπτωση στην Ελλάδα. Εάν δηλαδή μια δημόσιος υπάλληλος τραυματιζόταν τόσα σοβαρά και έμπαινε στο χειρουργείο. Σε πόσες ημέρες θα επέστρεφε στην εργασία της; Θα ήταν απόλυτα φυσιολογικό για μια τέτοια σοβαρή περίπτωση τραυματισμού να έλειπε από τη δουλειά της το λιγότερο 2 με 3 μήνες!!! Ίσως και περισσότερο…
Για να μη πούμε ότι θα μπορούσε να λείψει επί πολλούς μήνες για λόγους ψυχολογικούς λόγω του σοκ του τραυματισμού. Θέλετε και άλλη εξήγηση για ποιο λόγο η Νορβηγία έχει υγιή οικονομία; Ναι θα μου πείτε το πετρέλαιο αλλά πάντως σίγουρα δεν πρόκειται να πτωχεύσει από τα βάρη του Δημοσίου Τομέα. Και σίγουρα όχι από το βάρος των δημοσίων υπαλλήλων.
Πέτρος Δίπλας
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ