Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Χρονιά τρόμου στην Ελλάδα


Στην κατηγορία των χωρών που αντιμετώπισαν αξιοσημείωτα τρομοκρατικά περιστατικά το 2010, η Ελλάδα σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις, την Marfin και την επιστολή-βόμβα στο υπ. Δημόσιας Τάξης
Ιδιαίτερη αναφορά στη δράση των αναρχικών στην Ελλάδα κάνει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία.
Η Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία των χωρών που αντιμετώπισαν "αξιοσημείωτα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά περιστατικά μέσα στην περασμένη χρονιά".
Στην ίδια κατηγορία μαζί με την Ελλάδα τοποθετούνται από τους συντάκτες της έκθεσης χώρες όπως, η Δανία, η Ρωσία, η Τουρκία και η Ιρλανδία.
Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι αναρχικοί στην Ελλάδα στόχευσαν κατ' εξακολούθηση κυβερνητικά γραφεία, διπλωματικές αρχές και κρατικά σύμβολα στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) η εγχώρια τρομοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί "σοβαρή πρόκληση".
Στην έκθεση γίνεται αναφορά σε ένοπλες ή εμπρηστικές επιθέσεις αναρχικών κατά τραπεζών, αστυνομικών τμημάτων, πολιτικών και αντιιμπεριαλιστικών - αντικαπιταλιστικών στόχων.
Παρά τις συλλήψεις υπόπτων ως μελών του "Επαναστατικού Αγώνα", οι επιθέσεις άλλων τρομοκρατικών ομάδων συνεχίστηκαν, έχοντας με αποτέλεσμα 6 νεκρούς, 3 εκ των οποίων από εμπρηστική επίθεση κατά της Marfin.
Η επιστολή-βόμβα και η επανεμφάνιση της Σέχτας
Στη συνέχεια, από τα περιστατικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι Αμερικανοί συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν σειρά επιθέσεων του "Επαναστατικού Αγώνα", το θάνατο μικρού Αφγανού που περιεργάστηκε σακίδιο-βόμβα σε είσοδο πολυκατοικίας.
Αναφέρουν ακόμα την επιστολή-βόμβα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης που οδήγησε στο θάνατο υπασπιστή του τότε αρμόδιου Υπουργού Μιχ. Χρυσοχοϊδη.
Επίσης, υπάρχει αναφορά την επανεμφάνιση της "Σέχτας Επαναστατών" με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια και απειλές να μετατρέψουν τη χώρα σε εμπόλεμη ζώνη.
Στην έκθεση καταγράφονται, τέλος, οι συλλήψεις 6 υπόπτων ως μελών του "Επαναστατικού Αγώνα" και δύο μελών της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", καθώς και η "ουσιαστική πρόοδος" στο νομοθετικό τομέα, κυρίως με την ψήφιση νέου νόμου κατά του ξεπλύματος χρήματος και των οδών χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Στο παράρτημα της έκθεσης στο οποίο αναφέρονται 47 οργανώσεις ανά τον κόσμο που χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές διατηρούνται και εφέτος η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" και η "17 Νοέμβρη".
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ