Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Λιβαδειά:Ενημέρωση για το AIDS από το Λαογραφικό Σύλλογο

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, οι γυναίκες του Λαογραφικού Συλλόγου Λιβαδειάς «Γαιτανάκι», μοίρασαν ενημερωτικό υλικό μαζί με τις χαρακτηριστικές κόκκινες κορδέλες, το διεθνές σύμβολο της επίγνωσης  και της επαγρύπνησης για το AIDS.
Η ανάγκη ενημέρωσης και πρόληψης για τη χώρα μας προβάλλει επιτακτική, καθώς υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Τα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα προκαλούν σοκ αφού καταγράφεται αύξηση 52,7%, και 1250% στον πληθυσμό των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών.
Βασικοί λόγοι μετάδοσης του ιού, οι τοξικομανείς και η παράνομη πορνεία, σε συνδυασμό με την παράνομη μετανάστευση. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τρία παιδιά (δύο αγόρια και ένα κορίτσι) έχουν προσβληθεί από τον ιό, λόγω της τοξικομανούς μητέρας τους (‘κάθετη’ μετάδοση).
Παγκόσμια σε σχέση με το 2009 ο αριθμός των φορέων αυξήθηκε κατά 3,3% και ο αριθμός των νέων μολύνσεων με τον ιό παράμεινε σταθερός στα 2,7 εκατομμύρια, δείχνοντας μια τάση μείωσης των νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με την UNAIDS.
Αντίθετα, ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με το AIDS μειώθηκε κατά 5,3% γιατί το σημερινό επίπεδο των ερευνών επιτρέπει να σωθούν περισσότεροι ασθενείς, σύμφωνα με του επιστήμονες.
«Πριν από λίγα μόνο χρόνια, θα φαινόταν υπερβολή να ανακοινώσουμε ότι το τέλος της επιδημίας του AIDS είναι κοντά, όμως η επιστήμη, η στήριξη της πολιτείας και η ανταπόκριση της κοινωνίας αρχίζουν να φέρνουν συγκεκριμένα και χειροπιαστά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Μισέλ Σιντιμπέ, εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ