Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

«Κλειστές» παραμένουν οι κάνουλες των τραπεζών


«Κλειστές» παραμένουν οι κάνουλες των τραπεζών προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά, κι ενώ το χρέος των τελευταίων μειώθηκε το μήνα Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης παρέμεινε αμετάβλητος, στο -2,2% τον Οκτώβριο.
Στις επιχειρήσεις, η κατάσταση βελτιώθηκε οριακά, καθώς η καθαρή ροή χρηματοδότησης ανήλθε στα 225 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής ροής 584 εκατ. ευρώ, το Σεπτέμβριο. Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα σε σχέση με πέρυσι μειώθηκε κατά 0,4% έναντι μείωσης 0,9% τον προηγούμενο μήνα.
Αύξηση στη χρηματοδότηση κατά 12,5% σε σχέση με πέρυσι εμφάνισε ο κλάδος του ηλεκτρισμού – φωταερίου, ενώ ακολουθούν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Τη μεγαλύτερη μείωση εμφάνισε η χρηματοδότηση της γεωργίας.
Παράλληλα, το συνολικό υπόλοιπο των δανείων του ιδιωτικού τομέα προς τις τράπεζες μειώθηκε στα 251,1 δισ. ευρώ, έναντι 252,9 δισ. ευρώ τον περασμένο μήνα. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε καθώς οι αποπληρωμές δανείων ξεπέρασαν τις νέες εκταμιεύσεις τον Οκτώβριο
 newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ