Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Στο δρόμο της ξενιτιάς για ειδικότητα απόφοιτοι ιατρικών σχολών


Click on the slide!

Είναι κοινό «μυστικό» στην ιατρική κοινότητα της Ελλάδας πως όποιος απόφοιτος ιατρικής σχολής θέλει να αποκτήσει άμεσα την ειδικότητα της επιλογής του, θα πρέπει να στραφεί σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα της αλλοδαπής.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι απόφοιτοι ιατρικών σχολών, πρέπει να περιμένουν πολύ καιρό, προκειμένου να μπορέσουν να ξεκινήσουν την ιατρική τους ειδικότητα σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδος. Γι αυτό ευθύνεται, όπως καταδεικνύουν καθηγητές και φοιτητές το σύστημα «αρχαιότητας» (αντίστοιχο με την επετηρίδα των εκπαιδευτικών) που τους αναγκάζει να περιμένουν -ενίοτε και πάνω από 5 χρόνια- για να αποκτήσουν ειδικότητα.

Ο Παύλος Σακκάς, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής και Νευρολογίας της Α? Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο» και πρόεδρος του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Ιατρικής Αθηνών, δηλώνει  πως «το πρόβλημα έχει φθάσει σε οριακό σημείο. Διότι δεν είναι μόνο οι απόφοιτοι της Ελλάδος, αλλά και οι απόφοιτοι ιατρικών σχολών από άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία, η Λετονία, η Τσεχία που μπαίνουν στην λίστα αναμονής για ειδικότητα στην Ελλάδα, με τα γνωστά αποτελέσματα».

«Είναι κρίμα να περιμένουν 7, 8, ακόμα και περισσότερα χρόνια για απόκτηση ειδικότητας, παιδιά νέα, 26 ετών, κάνοντας άλλες δουλειές ή κάνοντας βάρδιες σε ιδιωτικά θεραπευτήρια», υπογραμμίζει ο καθηγητής.
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ