Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

«Καλλιεργούν» τρόμο: Ο Ρεν αναβάλλει ταξίδι λόγω των ελληνικών εκλογών!!


Oli Ren Αρνείται ο Σαμαράς   Απειλεί ο ΡενΣυναγερμός έχει σημάνει στις Βρυξέλλες για τις ελληνικές εκλογές και ενώ καλλιεργείται κλίμα πανικού με προφανή στόχο τον επηρεασμό του εκλογικού σώματος λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Financial Times Deutschland (FTD), ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν δεν πρόκειται να μεταβεί στο Μεξικό για τη Σύνοδο Κορυφής του G20, λόγω των εξελίξεων που μπορεί να σηματοδοτήσουν οι ελληνικές εκλογές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «η κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να λάβει δραματική τροπή μετά τις εκλογές στην Ελλάδα».

Μάλιστα επισημαίνεται ότι, οι αρμόδιοι προετοιμάζονται για συσκέψεις και συνεδριάσεις διαχείρισης μίας πιθανής κρίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας ο κ. Ρεν δηλώνει ότι, δεν θα ήταν υπεύθυνο να βρίσκεται ο Ευρωπαίος επίτροπος επί 14 ώρες εν πτήση μακριά από την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί του.

Ο ίδιος κάνει γνωστό πως η ΕΕ θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Για το Μεξικό θα πετάνε το βράδυ της Κυριακής η Γερμανίδα  καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  οι οποίοι θα διαθέτουν όλες τις δυνατότητες επικοινωνίας.

Πιθανή μία τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα

Εν τω μεταξύ δύο ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές φέρονται να δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, είναι πιθανή η διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης αμέσως μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.

Μάλιστα μία από τις πηγές αυτές είπε πως θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

Η διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης αυτής «δεν είναι αποφασισμένη» οριστικά, παρατήρησε  η δεύτερη πηγή. Τη σχετική πρωτοβουλία θα κληθεί να αναλάβει ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ