Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Το Χαμόγελο του Παιδιού έκανε τα δύο ανήλικα αδελφάκια να χαμογελάσουν!


​Αίσιο τέλος φαίνεται πως έχει μια απίστευτη ιστορία που εκτυλίχτηκε στα Χανιά με «πρωταγωνιστή» ένα 12χρονο αγόρι...
Αλβανικής καταγωγής, που επικοινώνησε με το «Χαμόγελο του παιδιού» ζητώντας βοήθεια για εκείνον και την 6χρονη αδελφή του.

Όπως αναφέραμε και πριν μερικές ημέρες το ανήλικο παιδί που ξέφυγε από το σπίτι στο οποίο ζει με την οικογένειά του τηλεφώνησε στη γραμμή βοήθειας 1056 από καρτοτηλέφωνο, καταγγέλλοντας ότι υφίσταται σωματική κακοποίηση από τον πατέρα του και ζητώντας βοήθεια για να γλιτώσει από τον εφιάλτη.

Σοκαρισμένοι οι κοινωνικοί λειτουργοί του Συλλόγου άκουσαν την συγκλονιστική ιστορία του 12χρονου που μην αντέχοντας άλλο τη ζωή που ζούσε, ζητούσε να του βρουν ένα ίδρυμα.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση για τον εντοπισμό του 12χρονου από τις αστυνομικές αρχές που ειδοποιήθηκαν εν τω μεταξύ από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Και τώρα, κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιωτικές πρωτοβουλίες αλλά και το Χαμόγελο του Παιδιού φροντίζουν το 12χρονο, που βρήκε το κουράγιο και το θάρρος να βάλει τέλος στη δυστυχία που βίωνε ο ίδιος και η αδερφή του τηλεφωνώντας στη γραμμή sos της οργάνωσης Χαμόγελο του Παιδιού ζητώντας βοήθεια.

«Είναι καθήκον μας αυτά τα παιδιά να μη νιώσουν προδομένα από την κοινωνία Τέτοιες ενέργειες γίνονται σπάνια. Τα παιδιά που ζουν άσχημες καταστάσεις με τους γονείς τους όχι μόνο δεν το καταγγέλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά συνήθως αναζητούν τρόπους για να δικαιολογήσουν τους γονείς τους» δήλωσε στο prismanews.gr ο πρόεδρος του Χαμόγελου του παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στη γενναιότητα του 12χρονου να ζητήσει βοήθεια.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα εξομολογήθηκε ο 12χρονος στους κοινωνικούς λειτουργούς, τα δυο αδέρφια ζούσαν ένα πραγματικό δράμα. Μια ζωή μέσα σε χαλάσματα και σκουπίδια, χωρίς στοργή, χωρίς χαρά και παιχνίδι.

Ο μικρός που το τελευταίο διάστημα μαζί με την 6χρονη και τον πατέρα τους ζούσαν σε κατάλυμα στα Χανιά μαζί με άλλους άστεγους αποφάσισε να βάλει τέλος στη δυστυχία του ίδιου και της αδερφής του.
Ο εφιάλτης όμως για τα δύο αγγελούδια έχει τελειώσει, αφού τα δυο αδερφάκια βρίσκονται πλέον στα χέρια των κοινωνικών υπηρεσιών ενώ για την υπόθεση τους έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ