Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Καλπάζει η εγκληματικότητα ανήλικων!


Αυξάνονται διαρκώς τα περιστατικά με αμούστακους ληστές

Εντονο προβληματισμό προκαλούν τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας ανηλίκων. 

Η μέση ηλικία συμμετοχής παιδιών σε παράνομες πράξεις διαρκώς χαμηλώνει, ενώ και η γκάμα περιλαμβάνει πλέον περισσότερα... πεδία δράσης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι...

τις τελευταίες μέρες δύο παρόμοια περιστατικά αποκαλύφθηκαν σε Αθήνα και Πάτρα.

Αναλυτικότερα, το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου στον Κολωνό έξω από σχολείο της περιοχής συνελήφθησαν ένας 14χρονος και ένας 16χρονος (αμφότεροι Ελληνες), οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν ληστέψει με την απειλή μαχαιριού από τρεις ανηλίκους (14 έως 15 ετών) δύο κινητά τηλέφωνα και 55 ευρώ. 

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι συλληφθέντες την τελευταία εβδομάδα διέπραξαν στην περιοχή άλλες τρεις ληστείες σε βάρος ανηλίκων, από τους οποίους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Την ίδια ώρα στην Πάτρα συνελήφθη ένας 17χρονος Τσιγγάνος, ο οποίος είχε στο «βιογραφικό» του ούτε λίγο ούτε πολύ 79 κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες της πόλης. 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών μέχρι στιγμής αποδίδονται στον ανήλικο πάνω από 60 κλοπές και διαρρήξεις Ι.Χ. αυτοκινήτων, σπιτιών και καταστημάτων, αλλά και τρεις με τέσσερις περιπτώσεις ληστείας. 

Επιπλέον, ο ανήλικος μαζί με ομάδα επτά Τσιγγάνων, οι οποίοι καταζητούνται, είχαν συστήσει σπείρα και δρούσαν κατά περίπτωση και κατά ομάδες, διαπράττοντας διάφορες έκνομες πράξεις. Σε αυτή την ομάδα αποδίδονται ακόμη 19 περιστατικά.

Παράλληλα, στην εγκληματικότητα ανηλίκων εντάσσεται και η ενδοσχολική βία (γνωστή και ως bullying). 

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η χώρα μας -σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα- καταλαμβάνει την τέταρτη θέση μεταξύ των 41 χωρών σε ανάλογα περιστατικά ενδοσχολικής βίας. 

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό που σημειώθηκε τη περασμένη Δευτέρα από μαθητές της έκτης τάξης δημοτικού σχολείου του Αγρινίου, σε βάρος μαθητή της τετάρτης τάξης κατά τη διάρκεια διαλείμματος, με τους γονείς, μάλιστα, να καταγγέλλουν πλήρη αδράνεια των δασκάλων. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο μικρός μαθητής δέχτηκε αναίτια επίθεση από τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο μαθητή και, όταν αντέδρασε, βρέθηκε περικυκλωμένος από φίλους του επιτιθεμένου, οι οποίοι άρχισαν να τον πετάνε ο ένας στον άλλο σαν μπαλάκι και να τον βρίζουν. 

Εντρομος και εμφανώς σοκαρισμένος ο μικρούλης σιώπησε, ενώ οι μώλωπες και τα καρούμπαλα ήταν πλέον εμφανή στο πρόσωπό του και έλυσε τη σιωπή του μόνο όταν έφτασε το μεσημέρι στο σπίτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ