Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Καλύτερο φαγητό και προαυλισμό ζήτησε ο Γιωτόπουλος από τον Ρουπακιώτη

Συνάντηση Γιωτόπουλου - Ρουπακιώτη στις φυλακές. Τι ζήτησε από τον υπουργό ο εκ των ηγετών της 17 Νοέμβρη
Με αιτήματα για καλύτερο φαγητό αλλά και κοινό προαυλισμό με άλλους κρατούμενους, υποδέχθηκε στη φυλακή τον Αντώνη Ρουπακιώτη, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.
Καλύτερο φαγητό, βιβλιοθήκη για να διαβάζει αλλά και να προαυλίζεται με τους άλλους κρατουμένους ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.
Ο υπουργός επισκέφτηκε τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και την ειδική πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών και το Κέντρο Αποκατάστασης Τοξικομανών Κρατουμένων.
Συνοδευόταν από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Καραγκούνη και το γενικό γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δε μίλησε μόνο με τον Α. Γιωτόπουλο αλλά και τους Δημήτρη Κουφοντίνα και Βασίλη Τζωρτζάτο.
Μάλιστα, όπως γίνεται γνωστό, ο Α. Γιωτόπουλος ζήτησε από τον κ. Ρουπακιώτη καλύτερο φαγητό, βιβλιοθήκη και να προαυλίζεται με τους άλλους κρατουμένους.
Ο κ.Ρουπακιώτης κατά την επίσκεψή του στους θαλάμους του Ελαιώνα, συνομίλησε με κρατούμενες, καθώς και με τοξικοεξαρτημένες οι οποίες μετέχουν στην κοινότητα του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί εντός του καταστήματος κράτησης, τις οποίες και ενημέρωσε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου που αφορούν τον Κώδικα για τα Ναρκωτικά και τον Σωφρονιστικό Κώδικα.
"Είναι χρέος μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης αλλά και να διευρύνουμε τα όρια των δυνατοτήτων για την εφαρμογή εναλλακτικών μορφών έκτισης ποινών και την κοινωνική επανένταξη", σημείωσε ο υπουργός.
Να σημειωθεί ότι στον Ελαιώνα, ο οποίος φιλοξενεί και 13 παιδιά, λειτουργεί εργαστήρι ζωγραφικής (συμμετέχουν 30 κρατούμενες), σχολείο δεύτερης ευκαιρίας (20 κρατούμενες), ενώ υπάρχει ομάδα μουσικής ( με 15 κρατούμενες).
Ο κ.Ρουπακιώτης συναντήθηκε επίσης και με τους 12 κρατούμενους που μετέχουν στο θεραπευτικό πρόγραμμα του Κ.Α.Τ.Κ.Ε.Θ. και βρίσκονται στο τρίτο στάδιο (φάση ψυχικής απεξάρτησης και προετοιμασίας για την κοινωνικοποίησή τους), οι οποίοι αναμένουν την κατάθεση των νομοσχεδίων.news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ