Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Περιφερειακή σύσκεψη στον Ορχομενό- Οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο, λένε οι αγρότες


agro1

Μονόδρομο χαρακτήρισαν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις στην περιφερειακή σύσκεψη που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού στο πνευματικό κέντρο του δήμου, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στον Πλαταμώνα.
Στη περιφερική συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών από τις περιοχές της Λαμίας, του Δομοκού, της Λοκρίδας, της Λιβαδειάς, της Θήβας, του Ορχομενού και της Αλιάρτου,
Οι αγρότες εστίασαν στα σημαντικότερα ζητήματα που τους απασχολούν δίνοντας έμφαση στο κόστος παραγωγής και το φορολογικό.
«Εξετάζουμε το αγροτικό ζήτημα και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιδράσουμε στη λαίλαπα της αντιαγροτικής πολιτικής που βιώνουμε όλοι οι έλληνες αγρότες», σημείωσε ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού αγροτικού Συλλόγου Δημήτρης Δημογιάννης.
Τόνισε επίσης: «Το φλέγον ζήτημα είναι το κόστος καλλιέργειας που είναι σε τέτοιο σημείο απαγορευτικό που ενδέχεται να μείνει η ελληνική γη ακαλλιέργητη. Σε αυτό εμείς πρέπει να βρούμε διέξοδο, η κυβέρνηση πρέπει να βρει διέξοδο. Δυστυχώς όμως δεν μας καταλαβαίνει, έχει σταματήσει το διάλογο με τον αγροτικό κόσμο εδώ και πάρα πολύ καιρό γιατί υπακούει μόνο σε μηνμονιακές πολιτικές».
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού Δημήτρης Δρίτσουλας μίλησε για το αβέβαιο μέλλον των αγροτών και τις δυσμενείς επιπτώσεις του μνημονίου στο ήδη συρρικνωμένο αγροτικό εισόδημα ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Θήβας Ηλίας Χατζηδούρος αναφέρθηκε στην σημασία των ενημερωτικών συναντήσεων και την προετοιμασία των κινητοποιήσεων.
Τέλος πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λοκρίδας Κώστας Γεωργίου επεσήμανε σχετικά: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι ίσως τα σημαντικότερα και κρισιμότερα της τελευταίας 35ετιας. Δεν ήμασταν ποτέ σε τόσο δύσκολη θέση που να μην έχει ο αγρότης τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα έξοδο επιβίωσης και τα έξοδα καλλιέργειας».
Παράλληλα τόνισε ότι οι αγρότες πρέπει δυναμικά να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο και αφού επεσήμανε ότι από το υπουργείο ακούνε μόνο «θα», υπογράμμισε ότι «οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος διότι η κυβέρνησης δεν έχει καμία διάθεση να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα παρά μόνο μετακυλύει τα προβλήματα για το μέλλον. agro2viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ