Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Προ των πυλών κινητοποιήσεις αγροτών

Προ των πυλών κινητοποιήσεις αγροτών
Ευρεία σύσκεψη της Γραμματείας της Πρωτοβουλίας για την Ενοποίηση και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος με τη συμμετοχή και στελεχών από πολλές περιοχές της χώρας , πραγματοποιήθηκε χθες στον Πλαταμώνα.

Όπως τονίσθηκε κατά την σύσκεψη , οι συνεχείς αυξήσεις των συντελεστών του κόστους παραγωγής , ακυρώνουν και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα , για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ενδεικτικά αναφέρονται οι περιπτώσεις των συνεχών αυξήσεων στο κόστος ενέργειας , το οποίο ανέρχεται σε 1,2 δις ευρώ το έτος ( στοιχεία 2010 της ΕΕ), αυξήσεις που κάνουν πολλούς αγρότες να αφήνουν τα χωράφια τους ακόμη και ακαλλιέργητα.


Σε πολλές περιοχές της χώρας οι αγρότες βρίσκονται σε διαδικασίες κινητοποίησης και καταμετρούν τις διαθέσεις του αγροτικού κόσμου έως την Κυριακή , οπότε και θα εξετασθούν εκ νέου οι τρόποι αντίδρασης που θα προκριθούν.



Σε κάθε περίπτωση , θα  ζητηθεί συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση , για την ανάδειξη αιτημάτων που αφορούν :
  • Τη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής, τη θέσπιση «αγροτικού πετρελαίου» και την αντιμετώπισή των αυξήσεων του αγροτικού ρεύματος.
  • Τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και του ασφαλιστικού
  • Την επαρκή χρηματοδότηση της γεωργίας , της κτηνοτροφίας και της αλιείας.
  • Τους συντελεστές επιστροφής του ΦΠΑ
  • Τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.
  • Τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση των παραγωγών από τις επιχειρήσεις που αγοράζουν τα προϊόντα τους.
ΠΗΓΗ: www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ