Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Φοβούνται χτύπημα σε πολιτικό στόχο.

 

Χτύπημα μεγάλης κλίμακας σε πολιτικό στόχο φοβάται η Αντιτρομοκρατική. 



Τα ασύλληπτα μέλη της «δίδυμης» ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, αλλά και η ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας προκαλούν ανησυχία στις Αρχές, που εκτιμούν ότι τα νέα και παλαιότερα μέλη της νεοτρομοκρατίας δεν έχουν... παραιτηθεί από την προσπάθεια αναβίωσης του αντάρτικου πόλης.

Αλλωστε, τα... χαιρετίσματα που έστειλαν οι τέσσερις συλληφθέντες για τις πρόσφατες ληστείες μέσα από το κείμενό τους «σε αυτούς που αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν τις επιθέσεις τους» αποτελούν, λένε οι ειδικοί, «ένα σαφές μήνυμα συνέχισης του αγώνα τους κατά του συστήματος».

Τον τελευταίο καιρό, η προσπάθεια επανενεργοποίησης των μελών οργανώσεων που στο παρελθόν διαδραμάτιζαν περιφερειακούς ρόλους είναι εμφανής. Το πρώτο τέτοιο «δείγμα» ήταν το χτύπημα στο κτίριο της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Σ
ύμφωνα μάλιστα με κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα στην Αντιτρομοκρατική ένας από τους δράστες κρατούσε ρουκετοβόλο, το οποίο δεν χρησιμοποίησε. Με δεδομένη την αποτυχία εκτόξευσης ρουκέτας, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την επίθεση, κάνει τους αξιωματικούς της εξειδικευμένης υπηρεσίας να ανησυχούν ότι θα «επιστρέψουν».

Η έκρηξη στο Mall και η επικινδυνότητα που εμπεριέχει μια τέτοια ενέργεια είναι ενδεικτική για τις προθέσεις των μελών του νέου αντάρτικου πόλης.
Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Σύμπραξη Αναρχικών Οργανώσεων «Αγρια Ελευθερία» και «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων». Στο κείμενό τους τα μέλη, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για το συγκεκριμένο χτύπημα, καλούσαν τους ομοϊδεάτες τους «να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσίες, να οπλιστούμε με καλάσνικοφ και σφαίρες, να επανοικειοποιηθούμε τον δρόμο και τις γειτονιές, να ληστέψουμε το χρήμα και να καταλάβουμε τα κτίρια».

Η «δίδυμη» ληστεία στο Βελβεντό είχε προγραμματιστεί για να χρηματοδοτήσει τις νέες επιθέσεις που προγραμμάτιζαν τα οκτώ -τουλάχιστον- πρωταγωνιστές της. «Τα χρήματα από αυτή τη ληστεία δεν είχαν προορισμό τον επίπλαστο καταναλωτικό παράδεισο.
Είναι απλά το εργαλείο για να κινηθεί κάθε μορφή αγώνα. Από την εκτύπωση προκηρύξεων μέχρι την αγορά όπλων και πυρομαχικών, για τη χρηματοδότηση των παράνομων υποδομών άμυνας και επίθεσης. Από την ενοικίαση των παράνομων σπιτιών μας μέχρι την προμήθεια εκρηκτικών για να τινάξουμε στον αέρα την κοινωνική ειρήνη», ανέφεραν οι τέσσερις συλληφθέντες στο κείμενό τους, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες των αξιωματικών που χειρίζονται την υπόθεση.

Η ταυτοποίηση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. του γενετικού υλικού των Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Πολίτη και Νίκου Ρωμανού με DNA που είχε ανιχνευτεί σε ευρήματα των «Πυρήνων της Φωτιάς» κάνουν τους ειδικούς της Αντιτρομοκρατικής να μιλούν για την «προέκταση της ομάδας του Βόλου».
Τα «πρωτοκλασάτα» στελέχη της είχαν συλληφθεί το 2011, ωστόσο τώρα έχουν πάρει τη «σκυτάλη» τα τότε περιφερειακά μέλη της. Σε αυτά φαίνεται να έχουν προστεθεί και «νεοεισερχόμενοι», που εκτιμάται ότι έχουν στρατολογηθεί μέσα από ζυμώσεις που πραγματοποιούνται σε παρέες και στέκια των Εξαρχείων.

Ανησυχητικό θεωρείται από τους ειδικούς και το άλλο μήνυμα που έστειλαν οι τέσσερις ένοπλοι του Βελβεντού μέσα από το κείμενό τους.
«Τα όπλα δεν τα είχαμε για εκφοβισμό, αλλά ως εργαλείο σε περίπτωση συμπλοκής μας με μπάτσους», σημειώνουν, πρόταση που ερμηνεύεται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως πρόταγμα για χρήση όπλων σε μελλοντικά χτυπήματα που «ετοιμάζουν τις επιθέσεις τους».Πηγή Έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ