Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Καλοκαιρινό «ηλεκτροσόκ» από τη ΔΕΗ με αυξήσεις

 
Καλοκαιρινό «ηλεκτροσόκ» από τη ΔΕΗ με αυξήσεις
Την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει αυξήσεις στα τιμολόγια χαμηλής τάσης το Μάιο και τον Ιούνιο ανακοίνωσε η ΔΕΗ στους αναλυτές, κατά την τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της.
Οι αυξήσεις που ανακοίνωσε είναι ύψους 2,7% το Μάιο και 5,6% τον Ιούνιο ενώ στόχος των αυξήσεων είναι να πετύχει ισοσκελισμό των τιμολογίων της με τα πραγματικά της κόστη, κάτι που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, ο στόχος αυτός πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι τον Ιούλιο, όμως όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να μετακυλιστεί ο στόχος μέχρι τις αρχές του 2014. Ηδη με βάση το πλάνο της εταιρείας πραγματοποιήθηκαν αυξήσεις στα τιμολογία τον Ιανουάριο και οι επόμενες έχουν προγραμματιστεί από την εταιρεία για το Μάιο και τον Ιούνιο.

Υπό την αίρεση βέβαια των απαιτούμενων εγκρίσεων που πρέπει να λάβουν από το αρμόδιο υπουργείο και τη ΡΑΕ. Με βάση τις προγραμματισμένες αυξήσεις, η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει έσοδα ύψους 6,4 δισ. ευρώ για το 2013 ενώ οι πωλήσεις ενέργειας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 6,1 δισ. ευρώ.

Οι παραδοχές στις οποίες βασίζονται αυτές οι προβλέψεις είναι:

- Τιμή πετρελαίου στα 110 δολάρια το βαρέλι
- Ισοτιμία ευρώ-δολαρίου στο 1,25
- Τιμή CO2 στα 7 ευρώ τον τόνο
- Αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής κατά 8% σε ετήσια βάση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ