Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

40 εκατ. για μισθούς στη Βουλή...


    Δεκάδες εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία αξιολόγησης εξακολουθεί να απασχολεί η Βουλή.


Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το Κοινοβούλιο, οι...
μετακλητοί υπάλληλοι εμφανίζουν μια μικρή αύξηση σε σχέση με το 2013.

Αριθμούν συγκεκριμένα συνολικά 125 άτομα έναντι 119 την περασμένη χρονιά, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ρητή δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού για μείωση κατά 20% των μετακλητών υπαλλήλων έχει μείνει στα χαρτιά.

Μια μικρή-ελάχιστη μείωση παρουσιάζουν, αντίθετα, όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες προσωπικού. Το 2013 έφταναν τα 1.393 άτομα, ενώ το 2014 τα 1.387.

Αναλυτικότερα, οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι 591 έναντι 593 το 2013 και οι ιδιωτικού δικαίου 605 έναντι 609. Σταθερός είναι ο αριθμός των αστυνομικών που φρουρούν το Κοινοβούλιο και φτάνει τους 72 ενστόλους και άντρες της ασφάλειας.

Στις προαναφερόμενες κατηγορίες προσωπικού πρέπει να προστεθούν και άλλοι 590 υπάλληλοι, που πληρώνονται όπως και οι υπόλοιποι από τη Βουλή και απασχολούνται στα γραφεία των βουλευτών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όπως και οι μετακλητοί έτσι και οι συνεργάτες των βουλευτών δεν περνούν από οποιαδήποτε έλεγχο και αξιολόγηση. Επιλέγονται από τα κόμματα, από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και τους αντιπροέδρους με βάση, τις περισσότερες φορές, άλλου είδους προσόντα (συγγενικές και φιλικές σχέσεις, πολιτικές συγγένειες).

Οι αμοιβές των 1.387 αλλά και των 590 συνεργατών των βουλευτών ξεπερνούν ετησίως τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Οι μισθοί τους καταβάλλονται από το Κοινοβούλιο.

Παρήγορο είναι πάντως το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων είναι αισθητά μικρότερος σε σχέση με τα όσα προβλέπει το οργανόγραμμα του Κοινοβουλίου. Βάσει αυτού, έπρεπε να απασχολούνται 1.846 υπάλληλοι όλων των κατηγοριών. Αναλυτικότερα 718 μόνιμοι, 853 ιδιωτικού δικαίου, 75 αστυνομικοί και 200 μετακλητοί υπάλληλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ