Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τέσσερις συλλήψεις στη Θήβα για λαθρεμπορία

Τέσσερις (4) ακόμη συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Θήβας, δύο ημεδαποί, ένας υπήκοος Ρουμανίας και ένας υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες

Κατασχέθηκαν ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (477) γραμμαρίων και λαθραία πακέτα τσιγάρων


Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πραγματοποίηση συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη ατόμων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (17 & 18-05-2014), σε διάφορες περιοχές της Θήβας, τέσσερα (4) ακόμη άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 49 και 47 ετών, ένας 48χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 28χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε προχθές το πρωί στον 47χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (200) γραμμαρίων.

Στην δεύτερη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε προχθές το μεσημέρι στον 49χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (160) γραμμαρίων.

Στην τρίτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε προχθές το βράδυ στον 28χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (117) γραμμαρίων.

Τέλος στην τέταρτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το μεσημέρι στον 48χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (48) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και λαθραίων τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο, για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ