Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης στη Λιβαδειά

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!

Το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Απριλίου από τη Θεσσαλονίκη έρχεται να ενώσει τους αγώνες των τελευταίων χρόνων και να ενωθεί  με όλη την Ελλάδα. Τα σωματεία της ΒΙΟΜΕ, των τσιμέντων Χαλκίδας, της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 και οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες Θεσ/νίκης, σωματεία, συνδικαλιστικές κινήσεις, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες και κινήματα δηλώνουν δυνατά:

«Βγαίνουμε από τον δρόμο τις κοινωνικής καταστροφής! Μπαίνουμε ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα!
Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!»

-        Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στη Θεσσαλονίκη, όπου από το 2011, είναι απλήρωτοι και σε επίσχεση εργασίας δίνουν έναν σπάνιο και διαρκή αγώνα. Προχωρώντας στην αυτοδιαχείριση του εργοστασίου και κρατώντας ψηλά τις σημαίες που γράφουν: "Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά". Διεκδικούν να ανακοπούν όλες οι δικαστικές απαιτήσεις που οδηγούν στο ξεπούλημα του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το εργοστάσιο, κάτω από τον έλεγχο και την διαχείριση των εργατών.

-        Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παλεύουν να φύγει το μαύρο, για μία ΕΡΤ ανοιχτή για τον λαό, ελεύθερη και ακηδεμόνευτη. Οι απολυμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου τσιμέντων στην Χαλκίδα ενώνουν τη φωνή τους διεκδικώντας την επαναπρόσληψη τους και την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου.
-        Άμεση διεκδίκηση όλων να επαναπροσληφθούν τώρα όλοι οι απολυμένοι, “διαθέσιμοι” στο δημόσιο, να απαγορευτούν οι απολύσεις, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και το δολοφονικό καθεστώς των εργολαβιών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Καμία μάχη δε κερδήθηκε χωρίς αγώνα. Οι μαύρες συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με ΔΝΤ & Ε.Ε. και τα μνημόνιά τους, οδήγησαν τον λαό στην εξαθλίωση. Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμμένοντας στην ασφυξία της Ε.Ε. και του ευρώ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αυταπάτης. Μόνο με τη μαχητική διεκδίκηση του λαϊκού και εργατικού κινήματος για αξιοπρέπεια και δουλειά, για έξοδο από Ε.Ε. και ευρώ, ο λαός μπορεί να νικήσει.

Γιατί υπάρχει και άλλος δρόμος!  Με τον λαό κυρίαρχο και αφέντη τελικά στον τόπο του!

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στο

Λιβαδειά 5/4

11:15 πμ: άφιξη στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς – υποδοχή

11:45 πμ: Εκδήλωση – Συζήτηση με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του καραβανιού στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς «Χρήστος Παλαιολόγος»

Αθήνα 6/4

7:00 μμ: άφιξη στο Σύνταγμα υποδοχή και συνέλευση των εργαζόμενων στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στον 1ο όροφο (Νίκης 4)

9:30 μμ: Μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο καραβάνι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας)
Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ