Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Οι Έλληνες ψηφίζουν στα ΑΤΜ

Ουρές αρκετών μέτρων έχουν σχηματιστεί έξω από υποκαταστήματα τραπεζών στην Αττική και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ελάχιστη ώρα μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αρκετός κόσμος έσπευσε στα ΑΤΜ προκειμένου να προχωρήσει σε αναλήψεις των χρημάτων του.

Ελάχιστη ώρα μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αρκετός κόσμος έσπευσε στα ΑΤΜ προκειμένου να προχωρήσει σε αναλήψεις των χρημάτων του
Με τη φημολογία για την επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) να είναι έντονη και υπό τον φόβο ενδεχόμενης στάσης πληρωμών μέσα στην εβδομάδα, οι πολίτες βγήκαν από τα σπίτια τους και στήθηκαν έξω από τις τράπεζες.
Σήμερα το πρωί αρκετοί κάτοικοι σε διάφορα σημεία της Αθήνας, ανέφεραν ότι τα χρήματα τελείωσαν. Από τη μεριά της η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ερωτηθείσα επί του θέματος τόνισε:

«Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η τροφοδοσία των ΑΤΜ γίνεται ομαλά από την Τράπεζα της Ελλάδος, και όπου παρουσιάζονται -σε μεμονωμένες περιπτώσεις- προβλήματα λόγω αυξημένων εκροών αυτές αποκαθίστανται το γρηγορότερο δυνατόν».

Οι... κάλπες των ΑΤΜ

Ο ίδιος κόσμος που ψήφισε στα... ΑΤΜ, σπεύδοντας να αποσύρει μέρος των καταθέσεών του, θα ψηφίσει και την επόμενη Κυριακή. Μόνο που ψηφίζοντας για τις προτάσεις των δανειστών, θα ψηφίσει ταυτόχρονα και για τις κυβερνητικές προτάσεις. Εάν πει «όχι» στους δανειστές, γιατί αυτό το «όχι» θα είναι «ναι» στην πρόταση του ελληνικού οικονομικού επιτελείου και εάν πάλι πει «ναι», κάτι τέτοιο δεν θα ισοδυναμεί με καταψήφιση της κυβερνητικής πολιτικής και των προτροπών των κυβερνητικών στελεχών για ένα βροντερό «όχι» στους δανειστές; Κι έπειτα, εκείνες oι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα το 2011 για την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος, ότι ισοδυναμεί με χρεωκοπία, τώρα που επανήλθαν στο προσκήνιο, δεν θα φθείρουν την αξιοπιστία του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ