Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟY ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ (ΠΟΕΜ)
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ (ΕΚΘ)

ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11 - Τ.Κ. 32200 - ΤΗΛ. 6980100986 - 6974534859



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Όλοι στον ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο. Το πολυνομοσχέδιο φέρνει επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τον τάφο τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης στα 40! Στους εργαζόμενους που εργάζονται στις πιο βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, στα σκουπίδια, στην αποκομιδή, στη διαλογή, στην επισκευή και τη συντήρηση των μέσων καθαρότητας προσθέτοντας 9 τουλάχιστον χρόνια παραπάνω εργασίας δρομολογώντας ταυτόχρονα και την κατάργηση του επιδόματος των 150 ευρώ. Ανοίγουν το δρόμο να μη μείνει τίποτα όρθιο στον ιδιωτικό τομέα.         

Επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, χαρακτηρίζει υψηλόμισθους τους συνταξιούχους με 1.000 ευρώ μεικτά, νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη, ενισχύει και συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων. Αυξάνουν τις τιμές σε βασικά είδη, εφαρμόζοντας ΦΠΑ 23%. Αυξάνουν ακόμα και την τιμή στα είδη πανάκριβα εισιτήρια.

Το Συνδικάτο το προηγούμενο διάστημα στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, που παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν από την εργοδοσία και εν μέσω capital control, δεν έσκυψαν το κεφάλι. Περιπτώσεις που αναδεικνύουν την αναγκαιότητα του αγώνα όπως στη Μεταλλουργεία Βοιωτίας, στη Σνάϊντερ, κ.α, όπου οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν μαχητικά το δικαίωμα στην εργασία, τη μη αλλαγή όρων στις συμβάσεις τους, οφειλές χρωστούμενων δεδουλευμένων, κ.ά.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ιδιαίτερα σε εκείνους που έχουν απηυδήσει από μία κατάσταση εργοδοτικής αυθαιρεσίας και συνδικαλιστικής απραξίας από τα σωματεία «σφραγίδα» και από αυτούς που βάζουν στο ίδιο καλάθι τα συμφέροντα μας με αυτά των εργοδοτών - αφεντικών μας.

Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. και το Συνδικάτο βρεθήκαμε έξω από τις πύλες των εργοστασίων και ενημερώσαμε έγκαιρα για το τι πρόκειται να συμβεί. Πρωτοστατήσαμε σε συλλαλητήρια την ώρα εκείνη που οι εκφραστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού λούφαζαν, έσπερναν την απογοήτευση και τη μοιρολατρεία. Έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σιγή ιχθύος που επικρατεί σους χώρους δουλειάς και συνολικότερα στο εργατικό κίνημα.

Δεν τους έχουμε ανάγκη! Δίνουμε αγωνιστική, μαχητική, μαζική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα βάρβαρα μέτρα έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση, στην μεγαλοεργοδοσία ότι χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά, στις ξεπουλημένες ηγεσίες ότι θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος

Συμμετέχουμε στον αγώνα, στο σωματείο! Καμιά αναμονή, καμιά συνθηκολόγηση!

ΘΗΒΑ - 7:00 μ.μ.                                                ΟΙΝΟΦΥΤΑ - 7:00μ.μ.

ΧΑΛΚΙΔΑ - 6:30 μ.μ.                                                ΑΘΗΝΑ - 6:30 μ.μ.

ΟΜΟΝΟΙΑ


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ