Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Τροχαίο Θήβα: Αυτός είναι ο ποδοσφαιριστής που φέρεται να έκανε κόντρες με την Πόρσε


Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σταμάτησε και προσφέρθηκε να βοηθήσει τον τραγικό πατέρα

Έχουν περάσει μόλις λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή η μοιραία Πόρσε έχει πέσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου παρασέρνοντας στο θάνατο την άτυχη Αποστολία και το μόλις 3 ετών αγοράκι της.

Ο πατέρας, Υπάτιος Πατμάνογλου βγαίνει από τις τουαλέτες και δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί. Πώς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έχασε τα πάντα.... Την αγαπημένη του σύζυγο και το 3χρονο αγοράκι του.

Δίπλα από το πάρκινγκ σταματάει ένα πολυτελές αυτοκίνητο Audi R8. Ο οδηγός κατεβαίνει και ρωτάει τον πατέρα αν χρειάζεται βοήθεια. Σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά, ο Υπάτιος Πατμάνογλου αποκαλύπτει το περιστατικό:

«Ήταν ένα Audi R8 πίσω του και πρέπει να πατιόντουσαν (σ.σ. να έκαναν κόντρες). Άδειος δρόμος δύο τέτοια αυτοκίνητα, πιθανολογώ, δεν είμαι σίγουρος, να είχαν σχέσεις ή φιλίες ή απλά να έτυχε... Δύο τέτοια αυτοκίνητα σε άδειο δρόμο... Μου είπε ο οδηγός του Audi αφού έκανε όπισθεν «θέλεις να σε βοηθήσω;». Ο οδηγός του έκλαιγε», ήταν τα λόγια του.
Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Σίλβα Κλέιτον ήταν ο οδηγός του Audi R8, το οποίο ακολουθούσε την μοιραία Porsche πριν σκορπίσει τον θάνατο στην Εθνική οδό.

Ο ίδιος πήγαινε στη Λάρισα για τις Απόκριες, καθώς είχε άδεια από την κυπριακή Ομόνοια, όπου αγωνίζεται και με το αυτοκίνητο του πέρασε ελάχιστα λεπτά μετά την φονική πρόσκρουση με το Honda Civic της οικογένειας Πατμάνογλου με αποτέλεσμα τους 4 νεκρούς.

Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι σταμάτησε με το όχημα του, ρώτησε τον Υπάτιο Πατμανόγλου αν θέλει βοήθεια και αφού έμεινε πέντε λεπτά εκεί αναχώρησε για τον προορισμό του.

«Πήγαινα στη Λάρισα. Πέρασα από το σημείο του τροχαίου και είδα φωτιά. Εκεί είναι ένα σημείο που έχει τουαλέτες. Ήθελα να σταματήσω να πάω στην τουαλέτα αλλά είδα φωτιά. Μόλις πλησιάζω, βλέπω να έχει φωτιά, δεν μπορούσα να πάω τουαλέτα και προσπαθούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί Δεν μπορούσα να καταλάβω αν είχε συμβεί κάποιο ατύχημα. Αυτοκίνητο δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή. Είδα έναν άνθρωπο να ψάχνει μέσα στις φωτιές και πλησίασα να τον ρωτήσω αν θέλει κάτι. "Θέλεις κάποια βοήθεια;" του είπα. "Να φέρω τον πυροσβεστήρα;" Και ο άνθρωπος μου είπε ακριβώς αυτό "Τι να μου φέρεις; Είναι η γυναίκα μου και το παιδί μου εκεί μέσα...". Τι να πω; Εγω έχω παιδί στην ίδια ηλικία με το δικό του και αμέσως το μυαλό μου πήγε εκεί... Έμεινα εκεί πέντε λεπτά και έβλεπα τι γινόταν. Μαζί ήταν και άλλα άτομα που έβλεπαν».

Πάντως, οι πληροφορίες από το οπτικό υλικό αλλά και ο ισχυρισμός του ίδιου του Κλέιτον αναφέρουν ότι σε καμία περίπτωση δεν έκανε κόντρες το Audi R8 με την μοιραία Porsche του Γιώργου Βακάκη.

«Αυτός ο κύριος έκανε μια άτυχη δήλωση ότι σταμάτησε ένας μελαχρινός με ένα γρήγορο αυτοκίνητο που ίσως έκανε κόντρες. Και τα έλεγε χωρις να ξέρει τι και πώς. Το καταλαβαίνω ο άνθρωπος ήταν μέσα στον πόνο του, σε μια δύσκολη στιγμή. Έκανε μια δήλωση χωρίς να το σκεφθεί επειδή έχω ένα γρήγορο αμάξι...» ανέφερει ο Κλέιτον και συμπλήρωσε «Τον είδα να ψάχνει μέσα στις φωτιές και πήγα να τον βοηθήσω. Δεν είχε μείνει τίποτα» ενώ όπως διευκρινίζει στο ερώτημα αν είδε την Porsche στον δρόμο απάντησε ο Βραζιλιάνος «Δεν είδα τίποτα. Με έχουν ρωτήσει 500 άτομα από εκείνη την ημέρα. Μπορεί να πέρασε και να μην την πρόσεξα».
Ο Κλέιτον έχει παραδεχτεί ότι αυτός ήταν ο οδηγός που σταμάτησε ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έκανε κόντρα με τη μοιραία Πόρσε του 24χρονου Γιώργου Βακάκη.


Πηγές της Τροχαίας ξεκαθαρίζουν πως το υλικό από τις κάμερες δεν επιβεβαιώνει ότι το Audi R8 του Κλέιτον έκανε κόντρες με την Πόρσε του Γιώργου Βακάκη καθώς κινούνταν πολλά χιλιόμετρα πιο πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ