Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών στο Συνεδριακό Ευαγγελιστρίας

ΣΤ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερέων Νεότητας και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Συνεδριακό Κέντρο Ευαγγελιστρίας
Την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018  ξεκίνησε τις εργασίες του, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, το ΣΤ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερέων Νεότητας και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με Αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στη σημασία της κατήχησης και των διαπροσωπικών σχέσεων, που είναι το κεντρικό θέμα του συνεδρίου, και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του καθώς και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την φιλοξενία του συνεδρίου.

Στη συνέχεια μίλησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ανέφερε ότι στις κατασκηνώσεις, στα οικοτροφεία, στους χώρους της Εκκλησίας μας δημιουργούνται οι καλύτερες και γνησιότερες φιλίες για την πορεία σε όλη τη ζωή. Και ευχήθηκε ότι τέτοιες ευκαιρίες, όπως το συγκεκριμένο συνέδριο να προσπαθήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε, διότι η ωφέλεια θα είναι μεγάλη αλλά είναι και αυτό που χρειάζεται ιδιαίτερα σήμερα στη ζωή μας, στην εποχή μας, στις σχέσεις των ανθρώπων, διότι όταν οι σχέσεις δεν έχουν Χριστό δεν έχουν και διάρκεια.

Κατόπιν χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος καλωσόρισε τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο, τον Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο καθώς και όλους τους συνέδρους στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας, το οποίο έχει φιλοξενήσει πολλά συνέδρια και ανθρώπους στα 24 χρόνια της λειτουργίας του. Και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο συνέδριο.

Τέλος,  ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητας πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Μπόγρης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνεδρίου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η κεντρική εισήγηση του συνεδρίου. Συγκεκριμένα μίλησε ο πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με θέμα: «Κατήχηση και διαπροσωπικές σχέσεις».
imtl.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ