Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Στο πλευρό των μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Λιβαδειάς το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς



ΟΤΑΝ Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των μαθητών, καθηγητών και γονιών του εσπερινού ΕΠΑΛ Λιβαδειάς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, για το κλείσιμο της Α΄ τάξης, ουσιαστικά της «μήτρας» του ίδιου του σχολείου.
Μετά την συζήτηση που είχαμε τόσο με τον πρόεδρο του 15μελούς όσο και με τον διευθυντή του σχολείου πληροφορηθήκαμε επιπλέον ότι τα 13 παιδιά χάνουν ουσιαστικά την χρονιά τους γιατί δεν εγγράφηκαν σε άλλο σχολείο!
Μετά την «ελπίδα» που δεν ήρθε ποτέ, την «ανάπτυξη» που στηρίχτηκε στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, στο ξεζούμισμα των εργατικών λαϊκών οικογενειών,τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πατώντας ουσιαστικά σε αντιεκπαιδευτικούς  νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα. Συγχωνεύει τμήματα, κλείνει σχολεία, πετά στον καιάδα της αμορφωσιάς χιλιάδες παιδιά.
Νωπή είναι ακόμη στη μνήμη μας, η  περυσινή φιέστα για την πολυδιαφημιζόμενη μαθητεία και τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της, που έγινε ακριβώς σ΄ αυτό το σχολείο και συμμετείχαν όλοι, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων,όμως σήμερα αδιαφορούν για το λουκέτο  που μπαίνει,δεν εμφανίστηκαν πουθενά. 
Σήμερα καταργούν ένα σχολείο, αύριο ένα νοσοκομείο, μας εξαθλιώνουν πετώντας μας στην ανεργία και την φτώχεια. Απέναντι σ' αυτά, εμείς να βάλουμε ως οδηγό τις σύγχρονες ανάγκες μας για την Εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά μας στον 21ο αιώνα, κόντρα στη μοιρολατρία τού «τίποτα δε γίνεται». Γιατί η πείρα έχει δείξει ότι ακόμα και σ' αυτές τις συνθήκες η αντίσταση και οι κινητοποιήσεις ανοίγουν δρόμους και μπορούν να έχουν και αποτελέσματα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Ø Να μην καταργηθεί η Α’ τάξη του Εσπερινού ΕΠΑΛ Λιβαδειάς
Ø Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών κι όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών.
Ø Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων με πλήρη στελέχωση.
Ø Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο και στις απολύσεις αναπληρωτών. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ με άμεση μονιμοποίηση 25 χιλιάδων αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ