Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Ιδρύεται Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας στη Βοιωτία

permissos.grΚάλεσμα για ιδρυτική συνάντηση μελών – αστρονομική ομιλία.

Η ομάδα “Φίλοι Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας” ξεκίνησε στα τέλη του 2012 να ενημερώνει το βοιωτικό κοινό για την επιστήμη της Αστρονομίας και να μεταδίδει την αγάπη για τον νυχτερινό, έναστρο ουρανό. Το διάστημα αυτό, εκτός της διαδικτυακής μας παρουσίας, πραγματοποιήσαμε ορισμένες δράσεις και εκδηλώσεις, όπως νυχτερινές παρατηρήσεις, παρατηρήσεις ηλιακής έκλειψης και εισαγωγικά μαθήματα Αστρονομίας. Επίσης προσκληθήκαμε και συμμετείχαμε σε ειδικές εκδηλώσεις φορέων και σχολικών μονάδων της περιοχής.
Ύστερα από αυτές τις δράσεις και το πραγματικό ενδιαφέρον των Βοιωτών, η Ομάδα μας εξελίσσεται σε επίσημο Σύλλογο (μη κερδοσκοπικό εκπολιτιστικό και επιμορφωτικό σωματείο) με σκοπό: τη διάδοση και εκλαΐκευση των αστρονομικών γνώσεων, την πρακτική εφαρμογή αυτών με παρατηρήσεις, μελέτες, πειράματα κ.α., την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας του διαστημικού χώρου και την εν γένει προαγωγή της επιστήμης της Αστρονομίας.
Θα θέλαμε λοιπόν να ενημερώσουμε όποιον ενδιαφέρεται πως την Κυριακή 21/10 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική-καταστατική συνάντηση μελών, με σκοπό την οριστικοποίηση και ψήφιση του Καταστατικού και την ανάδειξη της Προσωρινής Διοίκησης που θα αναλάβει τις πρώτες διαδικαστικές λεπτομέρειες του Συλλόγου. Εκτός από τη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και ένα εισαγωγικό μάθημα με τίτλο “Βασικές αρχές αστρονομικής παρατήρησης” αλλά και παρατήρηση του ουρανού αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Χώρος συνάντησης τα γραφεία Χορωδίας-Τοπικού Συμβουλίου Νέων στα κτίρια του νέου Δημαρχείου Θήβας (Κύπρου 3).
Σας περιμένουμε όλους σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή της πορείας μας ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ίδρυση ενός δραστήριου αστρονομικού Συλλόγου στην Βοιωτία!
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο 6983233996.

Εκ μέρους της Ομάδας,
Καλαμιώτης Σταμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ