Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Άγρια συμμορία στόχευε σε κέρδη €6 εκ. με τη χασισοφυτεία «μαμούθ» στη Βοιωτία

Μια άγρια συμμορία 13 τόμων με καλάσνικοφ, πιστόλια και όπλα έστησε ολόκληρη καλλιέργεια κάνναβης σε δύσβατη περιοχή της Βοιωτίας με σκοπό από τη συγκομιδή της κάνναβης από τα 10.100 δενδρύλλια της φυτείας, να βγάλουν κέρδος πάνω από 6.000.000 ευρώ.
Σε δυσπρόσιτο ημικρημνώδη χώρο στην θέση Βίλιζα στην περιοχή Στεφάνη Βοιωτίας εντόπισαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής μεγάλη εγκατάσταση φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης ο διευθυντής της Ασφάλειας κ. Γιώργος Κανέλλος «στο τελικό στάδιο της έρευνας και μετά από πολυήμερη και επί 24ώρου βάσεως επιτήρηση της περιοχής, διαπιστώθηκε η χωροταξική διάταξη και το εύρος της φυτείας, η υποδομή διαμονής των εμπλεκομένων και εντοπίσθηκαν οι υπεύθυνοι καλλιεργητές, φύλακες και επιτηρητές της φυτείας, μέλη όλοι εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εγκατάσταση φυτειών κάνναβης». Κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ αναζητούνται άλλα επτά.
συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος τόνισε ότι πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 10 Ιουνίου, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας (Τ.Α. Θηβών – Ο.Π.Κ.Ε.) και με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Ε.Κ.Α.Μ., της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας
Συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ