Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Βοιωτία:Έφτιαξαν ένα «νησί» πολύ υψηλού βιοτικού επιπέδου στην καρδιά της Ελλάδας

Θα μπορούσε να είναι ένα κοινωνικό και αρχιτεκτονικό πείραμα. Οι εμπνευστές και συνεχιστές του εγχειρήματος όμως ουσιαστικά δεν πειραματίστηκαν ποτέ – ήξεραν ακριβώς τι έκαναν και ποιο θα ήταν το αποτέλεσμά αυτού.
Ο πιο ιδιαίτερος «εν ζωή» οικισμός στην Ελλάδα δεν είναι τέτοιος ούτε για το φυσικό κάλλος του, ούτε για κάποιο αρχαίο πολιτισμικό μνημείο. Είναι αυτός που μοιάζει με νησί – για την ακρίβεια Κυκλαδονήσι – μέσα στην ενδοχώρα, μια κωμόπολη – πρότυπο που εξελίσσεται εδώ και πάνω από μισό αιώνα με αποκλειστικό γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.
Ανάμεσα στις πλαγιές του Παρνασσού και στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου, σε απόσταση 164 χλμ. από την Αθήνα και 35 χλμ. από τη Λειβαδιά,
Συνέχεια Εδώ

3 σχόλια:

  1. Αυτά να τα δουν κάποιοι που δεν θέλουν την Ελλάδα σύγχρονη χώρα και είναι πολεμειοι των επενδύσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η επένδυση κατέληξε να ξεπουληθεί σε Έλληνα ιδιώτη και οι πρώην προνομιούχοι εργαζόμενοι εργάζονται πλέον με μισθούς που δεν ανταποκρίνονται στην παραγωγή που κάνουν.

      Διαγραφή
  2. Η γνώμη σου είναι να γινόταν δημόσια ή εταιρεία και οι εργαζόμενοι να τους πληρώνει ο ελληνικός λαός που πληρώνει φόρους να έχει ποιο πολλούς τεμπέληδες στο δημόσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ