Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εγγύηση 70.000 ευρώ (μέσω υποθήκης) στην Αικ. Πελέκη για το Βατοπέδι...

Ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 70.000 ευρώ, με προσκόμιση υποθήκης, αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία της ενώπιον της Εφέτη Ειδικής Ανακρίτριας Ειρ. Καλού, η συμβολαιογράφος Αικ. Πελέκη, κατηγορουμένη στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ότι η κ. Πελέκη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη χωρίς περιοριστικό όρο, πλην της επιβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, για την οποία της δόθηκε η δυνατότητα να προσκομίσει υποθήκη ώστε να μην...
 καταβάλει μετρητά.
Η κ. Πελέκη αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της «συνέργειας σε απιστία», «ψευδούς βεβαίωσης» και «παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων» που απαγγέλθηκαν εναντίον της για τη σύνταξη συμβολαίων για τις ανταλλαγές που συμφωνήθηκαν μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, με επίκεντρο την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.
Η κ. Πελέκη κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο διατυπώνει τις υπερασπιστικές και νομικές θέσεις της για κάθε μία από τις κατηγορίες που την βαρύνουν.
Κατά την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, το Σεπτέμβριο του 2010, η κ. Πελέκη είχε υποστηρίξει ότι η όλη υπόθεση των ανταλλαγών ήταν κεντρική πολιτική απόφαση και ως τέτοια θα έπρεπε να έχει γνωστοποιηθεί από τον κ. Καραμανλή.
Η κ. Πελέκη αρνείται τις εναντίον της κατηγορίες και τονίζει πως δεν αποκόμισε περιουσιακό όφελος από τη σύνταξη των συμβολαίων.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ