Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Πρώτη δημόσια παρουσίαση του τουρκικού άρματος μάχης Altay

Στο πλαίσιο της έκθεσης IDEF 2011 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το πρωτότυπο του τουρκικού άρματος Altay. Το άρμα εκτίθεται στο περίπτερο της Otokar. Ακολουθούν φωτογραφίες του, όπως δημοσιεύτηκαν σε τουρκική ιστιοσελίδα.






Οι εικόνες αυτές επιβεβαιώνουν τις μεγάλες ομοιότητες ανάμεσα στο τουρκικό άρμα και το νοτιοκορεάτικο ΧΚ2, φωτογραφία του οποίου παρατίθεται κατωτέρω.

Άλλωστε η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ν. Κορέα σε επίπεδο αμυντικής βιομηχανίας είναι γνωστή και από άλλα συστήματα, όπως το Α/Κ πυροβόλο Κ9 που κατασκευάζεται στην Τουρκία ως Τ-155 Firtina.

Το πρόγραμμα του τουρκικού άρματος ξεκίνησε το 2007, όταν η Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας ανακοίνωσε την επιλογή της Otokar ως κυρίου αναδόχου από τουρκικής πλευράς για το πρόγραμμα ALTAY, αναθέτοντάς της τη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή τεσσάρων πρωτοτύπων καθώς και των δοκιμών τους. Τον Ιούνιο του 2007 η ίδια επιτροπή ανέθεσε το ρόλο του τεχνικού συμβούλου του προγράμματος στην κορεατική ADD/Rotem, επισφραγίζοντας την κορεατική προέλευση του άρματος.

Κύριοι υποκατασκευαστές είναι η Aselsan που θα κατασκευάσει το ΣΕΠ και τον εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών και η MKEK που θα κατασκευάσει το πυροβόλο των 120 χιλ / 55 διαμετρημάτων. Εάν οι δοκιμές των πρωτοτύπων είναι επιτυχείς, θα κατασκευαστούν άλλα 25 άρματα ως το τέλος του 2013, και στη συνέχεια από το 2014 να αρχίσει η κανονική παραγωγή.

.enkripto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ