Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Βρέθηκε η κάρα του Αγ. Στυλιανού, λίγο πριν πωληθεί



   Συντάχθηκε απο τον/την Όλγα Λαθύρη     
altΌχι μόνο εξυχνιάστηκε η κλοπή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στην Σάικα των Αγράφων, αλλά βρέθηκε και τμήμα του ιερού λειψάνου σε παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι, έτοιμο προς πώληση.
Οι έρευνες του τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας κατέληξαν στον εντοπισμό και την σύλληψη 50χρονου κατοίκου Καρδίτσας που είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία με κλοπές ιερών κειμηλίων. Να σημειωθεί ότι συνεργός του θεωρείται και ο ιδιοκτήτης του παλαιοπωλείου ως αποδέκτης κλοπιμαίων ιερεών κειμιλών. Ο δράσης "χτύπησε" μεταξύ άλλων και το Μουσείο Χαρίλαος Φλωράκης στην Καρδίτσα.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας Δημήτρης Αγγελής μέσα από τον STAR FM, ευχαρίστησε τους Ευρυτάνες των Αγράφων αλλά και τους Καρδιτσιώτες που βοήθησαν στις έρευνες για την ανεύρεση του Ιερού λειψάνου, το οποίο είναι ανυπολόγιστης πνευματικής αξίας.
altΝα σημειωθεί ότι στο παρελθόν η τιμία κάρα του Αγίου Στυλιανού Παφλαγόνος-προστάτης των παιδιών-, είχε μεταφερθεί και στην Κύπρο με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία. Η περιοχή της Σάικας Αγράφων από την οποία εκλάπη και στην οποία θα επιστραφεί, διοικητικά ανήκει στην Ευρυτανία, αλλά αστυνομεύεται από την Α.Δ Καρδίτσας.
lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ