Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ανάκληση προϊόντων από τον ΕΦΕΤ


http://www.kilkistoday.gr/images/stories/fotografies/Epikairotita/efet.jpg
 
 
 
 
Την ανάκληση τριών προϊόντων ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ . Ειδικότερα
πρόκειται για φασολάκια, στα οποία παρατηρήθηκε παρουσία γυαλιού, φιστίκια με κέλυφος (αραχίδες) προέλευσης Αιγύπτου με αφλατοξίνες σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των επιτρεπτών επιπέδων και Χαλβά παραδοσιακό χειροποίητο με αμύγδαλα στο οποίο ανιχνεύτηκε παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (πρωτεΐνη αραχίδων), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.
Τα φασολάκια κυκλοφορούν με την εμπορική επωνυμία «Φασολάκια πολύ λεπτά Carrefour 220 g», σε γυάλινες συσκευασίες (βαζάκια) των 446 ml, καθαρού συνολικού βάρους 400 g και καθαρού στραγγισμένου βάρους 220 g. Εχουν παραχθεί στην Γαλλία και διακινούνται στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην παρτίδα με τον αριθμό (Lot Number) 1717 L N2M 6 XX:XX 230 και ημερομηνία λήξης στις 31/08/2014.
Τα φιστίκια με κέλυφος (αραχίδες) προέλευσης Αιγύπτου διακινήθηκαν στη Λάρισα από την επιχείρηση «Δημ. Γ. Μούλιας, Εμπορία Ξηρών Καρπών και Καφέδων» στην οδό Κύπρου 25, μετά τις 7 Απριλίου 2011. Η παρτίδα του προϊόντος, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται στην επισήμανση της αρχικής συσκευασίας των 30kg, είναι : LOT No: 237-15-3, ημερομηνία παραγωγής 3-2-2011 και ημερομηνία λήξης ένας χρόνος μετά την ημερομηνία παραγωγής του, ήτοι 3-2-2012. Το προϊόν αφού αποσυσκευάστηκε, διακινήθηκε κυρίως χύμα.
Το προϊόν «Χαλβάς παραδοσιακός χειροποίητος με αμύγδαλα» σε συσκευασίες των 400g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31/12/2011, παρασκευάζεται από την εταιρεία «Θεσσαλική Χαλβαδοποιία, Σωκράτης Ευαγ. Αντωνίου, Εργαστήριο Χαλβαδοποιίας - Παστελοποιίας» που εδρεύει στο 1Ο χλμ Λάρισας - Κοζάνης στη Λάρισα.
Για όλα τα παραπάνω προϊόντα ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις εταιρείες την άμεση ανάκληση / απόσυρσή τους ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι. Επίσης καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ