Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΑΠΑΘΕΙΣ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Εσωτερική υπόθεση της ΝΔ αποτελούν τελικά οι εκλογές στον εμπορικό σύλλογο Λιβαδειάς.
Ένα σκληρό εσωκομματικό παιχνίδι, με ανταλλαγή δηλώσεων και επιστολών, με στόχο και σκοπό να πληγεί, για μία ακόμη φορά επί τοις ουσίας, η παράταξη του Αντώνη Σαμαρά, με παράπλευρες απώλειες πρόσωπα από το ίδιο κόμμα, που έχουν διαδραματίσει ή θέλουν να διαδραματίσουν ρόλο.
Θεατής στον πόλεμο των γαλάζιων «συμφερόντων», είναι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ (για ευνόητους λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω) και το ΠΑΣΟΚ (που ποτέ δεν μπορούσε να «επιβληθεί» στους συγκεκριμένους συσχετισμούς, πόσο μάλλον αυτή την περίοδο).

Από τη μία οι νέοι, που για ορισμένους από αυτούς, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίσουν πολύ καλά, ότι «ανήκουν» (τουλάχιστον ως προς την συμπεριφορά τους στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές αλλά και στις εκλογές της αυτοδιοίκησης, για να μην αδικήσουμε την προσπάθεια εμπλοκής νέων ανθρώπων στα κοινά) στο στενό περιβάλλον δύο πολιτικών προσώπων της ΝΔ και αιρετών της αυτοδιοίκησης σήμερα, με σημαίνουσα θέση στη ΝΔ.

Ουσιαστικά για τους νεοδημοκράτες που ξέρουν, πρόκειται για μία ακόμη λυκοφιλία, καθώς είναι νωπές οι μνήμες από το πρόσφατο πολεμικό κλίμα που υπήρχε μεταξύ τους στις εκλογές της πρώτης αιρετής περιφέρειας Στερεάς.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν παρεμβαίνει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ στις εκλογές. Όποιος και να βγει, κερδισμένη θα είναι η ΝΔ. Ο άλλος είναι ότι τα δύο πρόσωπα της ΝΔ που εμπλέκονται στις εκλογές των εμπόρων, αποτελούν στελέχη του κόμματος που βρίσκονται σε ανοιχτή ρήξη με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, που πολιτικά περιμένει τις αρνητικές εξελίξεις από την εσωκομματική μάχη για να ωφεληθεί ο ίδιος πολιτικά.

Άραγε ποιος είναι ο στόχος;

Ποια είναι η συμφωνία της νέας Λυκοφιλίας;
Η πρώτη Λυκοφιλία μεταξύ των δύο υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στην περιφέρεια της Λιβαδειάς, είχε σαν στόχο την πολιτική απομόνωση του προέδρου της ΝΟΔΕ.

Η νέα λυκοφιλία έχει σαν στόχο τις επιμελητηριακές και τις επόμενες Εθνικές εκλογές.

Οι εκκαθαρίσεις στον επιχειρηματικό χώρο, θα ανοίξουν το δρόμο στον αιρετό που εμπλέκεται στις εκλογές των εμπόρων, για την άνετη επικράτησή του στις επιμελητηριακές εκλογές.

Για τον άλλο αιρετό και πολιτικό, η νέα λυκοφιλία, δεν θα φέρει εμπλοκές στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στη Βοιωτία, με υποψηφιότητες σφήνες της τελευταίας στιγμής, στη πρώην επαρχία, που θα μπορούσαν να του δημιουργήσουν πρόβλημα και πέραν αυτού κάνει μία ακόμη συμφωνία, που ουσιαστικά έρχεται να αδειάσει τον άλλο συμμετέχοντα, της πρώτης λυκοφιλίας.

Από την άλλη οι παλιοί σύμφωνα με τους νέους με ανανεωμένο όμως ψηφοδέλτιο σύμφωνα με τους παλιούς.
Παρουσιάζονται ως υπερκομματικό ψηφοδέλτιο και αυτό διότι το ΠΑΣΟΚ στους κόλπους των εμπόρων της Λιβαδειάς είναι ανύπαρκτο πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι οποίοι ουσιαστικά τραβούν και το κουπί μιας πολιτικής συνεργασίας που δίνει στο κυβερνών κόμμα μία από τις επιτελικές θέσεις του εμπορικού συλλόγου αλλά όχι την προεδρεία.

Κάποιοι άλλοι εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει τη θέση του παρατηρητή στις εκλογές των εμπόρων με απώτερο στόχο να κάνει την έκπληξη στις επιμελητηριακές εκλογές.

Σε ότι αφορά παρανομίες και αυθαιρεσίες με τους εκλογικούς καταλόγους του εμπορικού συλλόγου Λιβαδειάς η απάντηση έρχεται από την τρίτη παράταξη που συμμετέχει στις εκλογές και στηρίζεται από το ΚΚΕ όπου υπογραμμίζει ότι μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί να επιλέξει τον τρόπο που θα κάνει τις εκλογές την ερχόμενη Τετάρτη.

Άρα το σύνολο των επιστολών επιβεβαιώνουν το πολιτικό παιχνιδάκι που σαν αναλύσαμε λίγο παραπάνω.

Ο xrismos ΕΎΧΕΤΑΙ σε όλους καλές ΚΑΛΠΕΣ…
xrismos.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ