Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Δραματική μείωση στην οικοδομική δραστηριότητα



Δραματική ήταν η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιανουάριο, διάστημα που εν μέρει δικαιολογείται από τη δυσλειτουργία που παρουσίασαν πολλές πολεοδομίες και δεν είχαν φυσιολογική ροή πληροφοριών.

Δραματική ήταν η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιανουάριο, διάστημα που εν μέρει...
δικαιολογείται από τη δυσλειτουργία που παρουσίασαν πολλές πολεοδομίες και δεν είχαν φυσιολογική ροή πληροφοριών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα παρουσίασε κάμψη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νέων αδειών σε ποσοστό 62,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, ενώ η πτώση με κριτήριο την επιφάνεια των προς ανέγερση κατοικιών έφτασε το 74,6% και ο όγκος είχε κάμψη 72,9%.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται μετά από ένα μήνα, όπως ο Δεκέμβριος του 2010 που παρουσιάστηκαν δείγματα μερικής ανάκαμψης στην οικοδομή, αφού μετά από πολλούς μήνες παρουσιάστηκε μικρή άνοδος 2% στην έκδοση των νέων αδειών.

Ρεκόρ
Τον Ιανουάριο η μεγαλύτερη πτώση, σε ό,τι αφορά τις νέες άδειες, εντοπίζεται στο Βόρειο Αιγαίο με 89,1% και ακολουθούν η Ηπειρος με πτώση της τάξης του 73,5%, η Κεντρική Μακεδονία με 69,7%, η Αττική με 63,5% και η Πελοπόννησος με 63,2%. Καμία περιοχή δεν κινήθηκε σε θετικό έδαφος.

Στο 12μηνο Φεβρουαρίου 2010 - Ιανουαρίου 2011 η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας με βάση τον αριθμό των νέων αδειών ανέρχεται στο 16,6%, με βάση την επιφάνεια στο 29,8% και με βάση τον όγκο στο 32%.

Η μεγαλύτερη πτώση με κριτήριο τις νέες άδειες είναι στο Βόρειο Αιγαίο με 25,8%, στο Νότιο Αιγαίο με 24,7% και στην Αττική με 22,4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ