Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΑΝΔΙΑ:Παράταση για το πρόγραμμα ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»


Η ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας, φορέας διαχείρισης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, σας ενημερώνει ότι η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανταποκρινόμενη στο αίτημα των υποψηφίων επενδυτών για περισσότερο χρόνο προετοιμασίας της υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», αποφάσισε την παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων έως και 14 Ιουνίου 2011 και ώρα 14.00

Δείτε παρακάτω τη συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος για την καλύτερη ενημέρωσή σας:


Ημερομηνία  υποβολής προτάσεων  από 10 Μαρτίου έως  14 Ιουνίου 2011
Δικαιούχοι Υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους
Αντικείμενο δραστηριότητας
Α. Μεμονωμένες Υφιστάμενες  και Νέες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, των κατασκευών και των υπηρεσιών με ημερομηνία έναρξης πριν την 01.01.2010 .
Β. Υφιστάμενες και  Νέες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Εμπορικές επιχειρήσεις, με ημερομηνία έναρξης πριν την 01.01.2010. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή συμφώνου συνεργασίας κοινών ενεργειών με τουλάχιστον μία από τις επιχειρήσεις της ομάδας Α.
Γ. Υφιστάμενες μεγάλες  επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, των κατασκευών και των υπηρεσιών, με ημερομηνία έναρξης πριν την 01.01.2008. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή συμφώνου συνεργασίας κοινών ενεργειών με τουλάχιστον δύο από τις επιχειρήσεις της ομάδας Α.
Δ. Ομάδες (τουλάχιστον  τριών) υφιστάμενων ή / και νέων Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες πληρούν τις συνθήκες επιλεξιμότητας της περίπτωσης Α και υποβάλλουν και σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος.
Ύψος προϋπολογισμού
Από 30.000- 250.000 ευρώ. Ειδικότερα για τις υφιστάμενες ο προϋπολογισμός να μην ξεπερνά το 50% στον μέσο όρο τριετίας του τζίρου (ισχύει ο κανόνας de minimis)
Επιλέξιμες ενέργειες
1.Μηχανολογικός  Εξοπλισμός (έως 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού)
2.Δαπάνες  πληροφορικής / τηλεπικοινωνιών  (έως 40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού)
3.Ενέργειες  σχεδιασμού, πιστοποίησης  και συμμόρφωσης  προϊόντων και  συσκευασίας (έως 80% του επιλέξιμου προϋπολογισμού)
4.Ενέργειες  (πλην μελετών) προβολής και προώθησης σε αγορές – στόχους (έως 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού)
5.Ενέργειες  Τεχνικής και Συμβουλευτικής  Υποστήριξης (έως 40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού και μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ)
6.Ενέργειες  (πλην μελετών)  προστασίας ή απόκτησης  και χρήσης πατεντών, πνευματικής ιδιοκτησίας  και μεταφοράς  τεχνογνωσίας σε  ευρωπαϊκό και  διεθνές επίπεδο.  (έως 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού)
7.Ενέργειες  ανάπτυξης εξειδικευμένου  προσωπικού και  ανθρωπίνων πόρων. (έως 10% του επιλέξιμου προϋπολογισμού)
Επιλέξιμες  δαπάνες από την  ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος
 ( 4-2-2011)
Επιδότηση έως 50%
45% του επιλέξιμου προϋπολογισμού για μεμονωμένα Επιχειρηματικά Σχέδια της περίπτωσης (Α).
40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού στις μεγάλες επιχειρήσεις για Επιχειρηματικά Σχέδια περίπτωσης (Γ) και 50% του προϋπολογισμού για όλη την επικράτεια για τις ΜΜΕ» .
50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού για Επιχειρηματικά Σχέδια των περιπτώσεων (Β) και (Δ)
Ιδία  συμμετοχή Δεν απαιτείται η εκ των  προτέρων απόδειξη της  Ίδιας Συμμετοχής στην επένδυση.
Διάρκεια υλοποίησης
18 μήνες με δικαίωμα 6μηνης παράτασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ